
Επίθεση με γιαούρτι δέχθηκε ο Π.Ψωμιάδης από συνταξιούχο
ENA BLOG ΩΡΙΜΗΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΑΧΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. .ΜΕΤΑ.
Την ιστορία την έχω ξαναγράψει ως σχόλιο στο blog του oneiros. Καθώς κινούμαι στους αρχιτεκτονικούς κύκλους την έχω ακούσει σε πολλές παραλλαγές. Τέτοιες ιστορίες είναι σαν τα ανέκδοτα με τον Τοτό, ο καθένας την ξέρει κάπως διαφορετικά αλλά το κουκούτσι (το punchline που λένε και οι αμερικανοί) παραμένει το ίδιο. Δεν την ξέρουν όμως και πολλοί μη αρχιτέκτονες. Την παραθέτω λοιπόν και πάλι αυτούσια (με την άδεια του oneiros ελπίζω μιας και πρωτοανέβηκε στο δικό του blog) γιατί αναδεικνύει όλο το μεγαλείο των κλειδοκρατόρων αυτής της μικρομέγαλης πόλης:
«Το καλυτερότερο όμως είναι άλλο. Δίπλα στο κομψοτέχνημα (λέμε τώρα) που λέγεται Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κάνουν τώρα μια πλατεία, την οποία έχει σχεδιάσει ο πασίγνωστος (στους κύκλους των αρχιτεκτόνων) Arata Isozaki. Όμως φυσικά ο Isozaki ως Ιάπων έχει συνηθίσει σε άλλα budget και άλλες συμπεριφορές, πιο comme il faut. Ο Γατόπαρδος ή Ατσαλάκωτος ή Φτερωτός Γιατρός/Δήμαρχος όμως ομού μετά του προέδρου της ΔΕΘ και εν γένει στα μέσα και στα έξω κ.Μπακατσέλου διεφώνησαν και του έκαναν την παρατήρηση για περικοπές κλπ. Ο Arata δε μάσησε και τους είπε ότι με μισό budget δε γίνεται δουλειά. Και τότε οι κύριοι είχαν το θράσος να κάνουν αρχιτεκτονικές υποδείξεις για το πώς μπορούν να μειώσουν το κόστος! Ο Isozaki το πήρε τόσο βαριά που έπαθε έμφραγμα...»
Μπορούν να συνυπάρξουν; Το μεγαλύτερο ποσοστό όσων έχουμε δει ως τώρα (δες τρανταχτό παράδειγμα) φωνάζει ένα εκωφαντικό ΟΧΙ! Υπάρχουν όμως δουλείες που αποτελούν την -πολύ ευχάριστη- εξαίρεση στον κανόνα. Ενα απ'αυτά είναι η τελευταία προεκλογική καμπάνια της Χρύσας Αράπογλου, την οποία ανέλαβε το γραφείο echo της Θεσσαλονίκης. Η λογική είναι τέρμα πολιτική και δεν ξεφεύγει καθόλου από τα υπάρχοντα πρότυπα (μεγάλη φωτό του υποψηφίου, όνομα, λογότυπο και σλόγκαν συνδιασμού κλπ.) αλλά δεν έχει -ευτυχώς- κανένα από σχεδιαστικά πρότυπα που -δυστυχώς- εξακολουθούν να υπάρχουν σε τέτοιες δουλειές. Είναι 100% επαγγελματική και φρέσκια δουλειά. Μακάρι να βλέπαμε κι άλλα τέτοια όμορφα σε προεκλογικές εκστρατίες.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο site της αλλά και να διαβάσετε στο σχετικό thread του hegrade.
Μερικά ερωτήματα που έχω:Ο Poetic Justice βρίσκει το νήμα, και σχολιάζει παρακάτω:.. για τους υποψήφιους δημοτικών ΚΑΙ βουλευτικών εκλογών τις έβαλα[.. τις ερωτήσεις]. Αλλά, θα μου πεις ότι οι εκλεκτοί του λαού πού να ξέρουν τι θα πει "ενέργεια"..? Μπορεί να νομίζουνε κιόλας ότι είναι μια εκδήλωση που γίνεται στο Γκάζι από κάτι τρελούς που πηδολογάνε για να (ή για να μη) στρίψει ο άξονας της γής!
- Γιατί δεν ακολουθούν οι Δήμαρχοι το παράδειγμα του Δημαρχείου Πυλαίας που είναι αυτάρκες σε ενέργεια από τη μελέτη που ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στην αυλη του..? (ήπια ενέργεια από τρύπες στο έδαφος σε βάθος 60 μ.)
- Υπάρχουν ένα σωρό μελετες ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ στα συρτάρια της Σχολής Μηχανολόγων (κλπ) του ΕΜΠ (υποθέτω και στα συρτάρια και άλλων Πολυτεχνικών Σχολών). ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ δεν επιδοτεί την εφαρμογή τους σε Δημόσια Κτίρια..?..ίσως επειδή τα περισσότερα είναι νοικιασμένα..
- Τι θα γίνει με τα λεωφορεία που κινούνται με υδρογόνο..? Υπάρχει η μελέτη, υπάρχει το μοντέλο, γιατί δεν κυκλοφόρησαν ακόμα..?
- Πού είναι η σχετική νομοθεσία για την πώληση ηλ. ρεύματος από ιδιώτες στη ΔΕΗ..?
4. Πού είναι η σχετική νομοθεσία για την πώληση ηλ. ρεύματος από ιδιώτες στη ΔΕΗ..?Και ο Πάνος επεκτείνει τον προβληματισμό:
Εδώ, Νόμος 3468/06.
Ένα καλό διαφωτιστικό άρθρο που υπέπεσε στην αντίληψή μου.
Δυστυχώς όμως, "εμπόδια" ξεφύτρωσαν στην εφαρμογή του. ΄Οχι, δε θα ξεφύτρωναν :-p
Έχει πολύ μέλλον ακόμα...