04 Σεπτεμβρίου 2009

το πραγματικό διάγγελμα του πρωθυπουργού

"Ελληνίδες Έλληνες,

η Χώρα δεν αντέχει άλλο στη σημερινή συγκυρία μια κυβέρνηση σαν τη δική μου μέχρι τον Φεβρουάριο.Και μάλλιστα με μια αντιπολίτευση που δεν είναι ικανή ούτε τα σκάνδαλά μας να εκμεταλευτεί μιας και αυτή έχει το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι(βαζελίνη). Το γεγονός οτι τόσα χρόνια έχουμε φάει τον άμπακα φαίνεται από τις κοιλιές μας και το γεγονός οτι από το πολύ φαί και το καλό λάδι δεν μπορούμε να κουνηθούμε και να δουλέψουμε ούτε για απλά πράγματα. έχουμε χονδρύνει τόσο πολύ που αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την οικονομία. Η Αναξιωματική ΑποΠολίτευση μας θα μας σπρώξει σε λίγους μήνες από στο χείλος του γκρεμού που εμείς τόσο αποτελεσματικά και αποφασιστικά σας φτάσαμε 5 χρόνια τώρα. Δεν είναι δυνατόν να περιμένετε να αποφασίζω διογκωτικές αλλαγές των στελεχών μου και ταυτόχρονα να ρυθμίζω τις κοινωνικές εντάσεις που δημιουργούνται από την αφαγία του λαού τη στιγμή που ο Γιωργάκης με κερδίζει στο FIFA PRO σε slim Playstation χωρίς καν να παίζει με δεύτερο χειριστήριο.

[...]
Οι πολίτες μας ψόφησαν για να παίρνουμε τις δύσκολες αποφάσεις για το ποιος θα φάει πιο πολλά, πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά. Με αίσθηση ευθύνης απέναντι σε όσα υποσχέθηκα για τη διαφάνεια αντικρύζω τους πολίτες στα μάτια υπενθυμίζοντας οτι τα δικά μας σκάνδαλα δεν είμασταν ικανολι να τα κρύψουμε τόσο καλά όσο το ΠΑΣΟΚ. Με πίστη στην τσέπη μας και ισχυρή αίσθηση ανικανότητας απέναντι στην οικονομική κρίση, σας ζητώ να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο (τραπέζι). Τόσο πολύ που ασκείται ο Γιωργάκης δεν προλαβαίνω να φάω κοκορέτσι και αυτό είναι άδικο. Τόσα χρόνια έχουν μπουκώσει τα στόματά τους και δεν γίνεται να μείνει το δικό μας φαγοπότι στη μέση.

Για
να ολοκληρωθεί λοιπόν η αστακομακαρονάδα 3 μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα:

Τα επόμενα δυο χρόνια να επιβληθεί αυστηρότερος έλεγχος στους σερβιτόρους και τους λακέδες μας. Χρήματα από καλό λάδι χάνονται από την τσέπη μας και πηγαίνουν στο παιδί για τους καφέδες. Πρέπει να υπάρξει νοικοκύρεμα στο λάδωμα όλης της χώρας. Από εδώ και πέρα μόνο υπουργοί και βουλευτές θα λαδώνονται, μπας και αποφασίσουν να δουλεψουν και λίγο.

Κυρήσουμε πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής. Και όταν λέω πόλεμο το εννοώ. Δεν θα πρέπει να θεωρούμε τον έλληνα πολίτη κλέφτη
μόνο εκ προοιμοίου. Θα πρέπει να το εφαρμόζουμε κίολας εκ των υστέρων. Το ανύπαρκτο κράτος πρόοινοιας που με τόσο κόπο καταστρέψαμε δεν είναι δυνατόν να παραμένει ακόμα όρθιο στα πόδια του και να αντιστέκεται. Θα πρέπει να δοθεί η χαριστική βολή σε όσους αντιδρούν απέναντι στην καταδίκη του έλληνα φορολογούμενου ως κλέφτη.

τρίτον, θα πρέπει να χτίσουμε βάσεις ανεπτυγμένης οικονομίας για τα παιδιά μας. Τα δίδυμα δεν θα μπορούν να οδηγάνε porsche cayenne αν συνεχίσει ο τοπος να μην έχει μια σουβλακερί και μια καφετερί της προκοπής. Θα πρέπει να διασφαλίσουμςε την οικονομική ανάφλεξη, όπως τόσο αποτελεσματικά και τελειωτικά κάναμε με τα δάση. "

Τελικά αυτό που έλεγα πριν από 5 χρόνια βγαίνει αλήθεια... ούτε ψιλικατζίδικο δεν μπορούν να τρέξουν αποτελεσματικά. Έχουν φτάσει τον κόσμο να θυμάται την εποχή Σημίτη με νοσταλγία....

Το πρώτο θύμα στην Θεσσαλονίκη



Η 23η Infosystem είναι επίσημα και το πρώτο θύμα των εκλογων. Σε μια χώρα που οι εκλογές είναι ευκαιρία για να την κοπανήσουν όλα τα μικρά πόνυ στα χωριά τους για να ψηφίσουν τους βουλευτές που δεν θα ασχοληθούν ποτέ με την πόλη που ζούνε, οι εκθέσεις είναι τριτεύοντης σημασίας εκδηλώσεις.

Η διαφαινόμενη αποτυχία της infosystem όπου το Σαββατοκύριακό συμπίπτει με τις εκλογές οδηγεί την Helexpo στο να αλλάξει την ημ/νια της διοργάνωσης. Οι πληροφορίες λένε είτε για Νοέμβριο είτε για Απρίλιο.

Να χαίρεστε το κράτος που δημιουργήσατε κύριοι.

03 Σεπτεμβρίου 2009

Deja vu ?

2007 καμμένη γη, νεκροί, τριχίλιαρα, διαφθορά, εκλογές νίκη της ΝΔ
2009 καμμένη γη, οικονομική κρίση, διαφθορά, εκλογές νίκη .........;

2008 Βατοπαίδι, Βουλγαράκης, Siemens, Οικονομική κρίση
2010 Τι;

Καμμένη γη, κακοδιαχείριση, ανάπτυξη, μείωση δημοσιονομικών δαπανών, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, διαφθορά.
Λέξεις που στήνονται όμορφα σε προσεγμένες προτάσεις για να περάσουν μηνύματα άσχετα με τις ίδιες. Στο τέλος θα έχουμε μια πάλη μεταξύ "Αρετής και Κακίας" όπου ο κάθε ένα από τους μεγάλους που διαγκωνίζονται, θα διεκδικεί τον ρόλο της Αρετής.
Εμείς θα επενδύσουμε τα όνειρά μας σε κάποιον και από τις 5/10 θα προσπαθούμε να επιβιώσουμε.

Ενόψει εκλογών...

Για να μην ξεχνιόμαστε...
Υπομονή, ένας μήνας έμεινε (+5?)