25 Αυγούστου 2007

ΤΩΡΑ!


ΟΛΑ τα κόμματα να δώσουν πίσω ΟΛΕΣ τις προεκλογικές επιχορηγήσεις τους!

Οποιος υποψήφιος ξοδέψει έστω και μια δραχμή για αφίσα, κάδρο, κορνίζα, φυλλάδιο, να τίθεται εκτός ψηφοδελτίου!

Όλα τα χρήματα στους πυρόπληκτους!

Θα μας βρείτε μπροστά σας...


ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!
...

ΝΑ ΔΗΜΕΥΤΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

...

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

24 Αυγούστου 2007

Ερωτήσεις προς υπ.βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας


Ανεβάστε στα σχόλια ερωτήσεις που θα θέλατε να απαντηθούν προς τους υποψηφίους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτό το post.

Ερωτήσεις προς υπ.βουλευτές του ΚΚΕ


Ανεβάστε στα σχόλια ερωτήσεις που θα θέλατε να απαντηθούν προς τους υποψηφίους βουλευτές του ΚΚΕ, σε αυτό το post.

Ερωτήσεις προς υπ.βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Ανεβάστε στα σχόλια ερωτήσεις που θα θέλατε να απαντηθούν προς τους υποψηφίους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε αυτό το post.

Ερωτήσεις προς υπ.Βουλευτές.

Σκεφτήκαμε μετά από σύσκεψη στο ανεπίσημο στρατηγείο μήπως καταφέρουμε να πάρουμε συνέντευξη από υπ.Βουλευτές (κυρίως της Θεσσαλονίκης, μιας και αυτούς ξέρουμε καλύτερα, αλλά ακόμα καλύτερα και της υπόλοιπης περιφέρειας) με την εξής μορφή: να συλλέξουμε ερωτήσεις προς τους βουλευτές μέσα από το frappelections και να τις καταθέσουμε σε όσους βουλευτές επιθυμούν να συμμετέχουν. Θα ανεβάσω post για κάθε κόμμα όπου θα μπορούν όλοι να καταθέτουν ερωτήσεις. προσοχή λοιπόν και έχετε τα μάτια σας ανοικτά.

23 Αυγούστου 2007

Gama Thessalonikis

Οι επικοινωνιολόγοι της νδ αποφάσισαν σε αλλαγή συνθήματος ειδικά για τη θεσσαλονίκη λόγω της ιδιαιτερότητας της πόλης. Ετσι το νέο σύνθημα θα είναι το "κάναμε τις δεσμεύσεις μας ερωτική πράξη" ενώ ο πυρσός της νδ θα αντικατασταθεί από ένα λευκό πύργο σε πλήρη αιμάτωση (κν στύση). ΑΥτή η αλλαγή όμως προκάλεσε αντιδράσεις έντονες καθώς ένα τέτοιο σύνθημα θα πρέπει να συνοδευεται και από το αντίστοιχο επικοινωνιακό υλικό όπως : το κάμα σούτρα σε στάσεις που μπορεί ο δυτικός πολιτισμός, εντυπα με χορηγό βιάγκρα και σιάλλις και λοιπές αηδίες με τζάμπα ανταλλαγή υγρών. Οι υποψήφιοι επίσης δυσαρεστήθηκαν καθώς έπρεπε να αλλάξει όλη η προεκλογική τους καμπάνια και ως γνωστόν κανείς πολιτικός δεν έχει σχέση με το ερωτικό στοιχείο (το σεξ είναι αμαρτία, τα παιδιά στη φωτογραφία τα έφερε ο πελαργός, η γυναίκα μου κοιμόταν κτλ).

Τα νέα όπως ήταν φυσικό έφτασαν και στην αντίπερα όχθη όπου βαρκούλες αρμενίζαν αλλά ο Γι Παπ κατάλαβε το υπονοούμενο για τον ερωτισμό της πόλης και αποφάσισε την εξής απλή alla θανατηφόρα αποτελεσματική μέθοδο: την ανακοίνωση και τη δημιουργία μιας νέας εκλογικής περιφέρειας. Την Γάμα (Γ') θεσσαλονίκη(ς)

Σωλήνες...

Μιά κι αναφέρθηκα στον αμίμητο Ted Stevens (R -Alaska) σε προηγούμενο post, απολαύστε για μιά ακόμα φορά την Ασχετοσύνη και τη Μπουρδολογία του Πολιτικού, σε μιά από τις πιό έξυπνες μορφές πολιτικής σάτιρας, αξιοποιώντας τα νέα μέσα (το remix είναι του Paul Holcomb):

Κι αν νομίζετε ότι τέτοιους πολιτικούς φωστήρες βγάζει μόνο η Αλάσκα, θυμηθείτε πχ. τις δηλώσεις του Αλογοσκούφη για το ελεύθερο λογισμικό.

Υποψήφιοι Φιλελεύθερης Συμμαχίας Θεσσαλονίκης

A' Θεσσαλονίκης:
Γκουρλάκης Πολυδεύκης
Κατρανίτσας Διονύσης
Μαραγκουδάκης Μανούσος
Μαυρίδης Πρόδρομος
Ρίζος Αθανάσιος

Β' Θεσσαλονίκης:
Σταυρίδου Μαρία
Τσαπακίδης Δημήτρης

Κτίζουν το μέλλον μας με λάσπη


Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αναζητούν προεκλογικά επιχειρήματα ώστε η μεταξύ τους αντιπαράθεση να κυμανθεί σε υψηλό επίπεδο.
Αλλά φαίνεται το να έχεις τις -κατά Σημίτη- "καθαρές θέσεις" είναι πολύ βρώμικη δουλειά.

Υποψήφιοι ΚΚΕ Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
Παπαρήγα Αλέκα
Βαλάνας Στέλιος
Ζαριανόπουλος Σωτήρης
Ζιώγας Γιάννης
Ζώκας Νίκος
Καλαντίδου Σοφία
Κατσάνος Αγγελος
Κουτσουράς Θανάσης
Κυριακίδης Θόδωρος
Μωυσίδης Κώστας
Νικοπολιτίδου Νένα
Παπαδοπούλου Σοφία
Παπαϊωάννου Κέλυ
Ραΐζη Ηλέκτρα
Ράλλης Σπύρος
Ρέβας Βασίλης
Στάθη Δήμητρα
Χρηστίδου Ζωή

Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
Αλεξίου Κοσμάς
Ιγνατιάδης Θόδωρος
Καλατζάκου Γεωργία
Κιουλπεκίδης Γιάννης
Παπαδόπουλος Μιχάλης
Πετρίδης Ανέστης
Ρίσκος Γιώργος
Τζέκης Αγγελος

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:
Παρθενιώτης Νίκος
Τζίμου Ειρήνη
Τσακίρογλου Γιώργος
Θεοχάρης Βασίλης

Τεστ χρηστικότητας εκλογικών sites #1: Οι λίστες

Πόσο εύκολο είναι να βρει κανείς τις λίστες υποψηφίων των κομμάτων στο διαδίκτυο, και μάλιστα σε εύχρηστη μορφή, τη στιγμή που τα περισσότερα έχουν ιστοσελίδα; Ας το διαπιστώσουμε...

ΝΔ: (2 κλικ)
Καμιά αναφορά στις λίστες στο κυρίως σώμα του site, με τα rolling news. Αν πάει το μάτι στο πρώτο animated banner στη δεξιά στήλη, μετά από λίγο εμφανίζονται οι μαγικές λέξεις "ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ". Με κλικ οδηγούμαστε σε mini sitemap για τις εκλογές, απ' όπου η πρώτη επιλογή μας πάει στις λίστες ..σε μονοκόματο πίνακα χωρίς δυνατότητες πλοήγησης. Αν κι ο πίνακας δεν είναι ιδιαίτερα ευπαρουσίαστος, τουλάχιστον περιέχει σκέτη HTML (δε φαίνεται να έχει γίνει με αντιγραφή από Word) και μπορεί να αντιγραφεί.

ΠΑΣΟΚ: (1 κλικ)
Στην κορυφή του site, σε "κλειδωμένο" post γράφει "Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ για τις Εθνικές Εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007". Με κλικ στο "περισσότερα" οδηγούμαστε στις λίστες, σε άλλο ένα μακρυνάρι χωρίς δυνατότητες πλοήγησης ή αναζήτησης (περίμενα περισσότερα από το ΠΑΣΟΚ/Web 2.0), αλλά με αρίθμηση και bold στα επίθετα αυτή τη φορά. Μόνο που δεν είναι πίνακας, ούτε καν λίστα στην κυριολεξία, αλλά κείμενο με αλλαγές παραγράφων για κάθε γραμμή.

ΚΚΕ: (???)
Frames! Πλοήγηση με εικονίδια που αργούν να φορτώσουν. Το site δεν έχει αλλάξει καθόλου, μάλλον από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και μετά, οπότε μάλλον απίθανο να περιέχει τις λίστες που ανακοίνωσε σήμερα η Αλέκα. Μάλλον θα πρέπει να τις αντιγράψω με το χέρι από την εικονοποιημένη λίστα των Νέων. Fuhgedaboutit, comrades! (Ενημέρωση: Τις ανέβασε ο ANemos)

ΣΥΡΙΖΑ: (???)
Εξαιρετική και δοκιμασμένη επιλογή το Plone για site πολιτικής οργάνωσης, ταιριάζει και με τη φιλοσοφία της αριστεράς, όντας open source, αλλά οι λίστες πουθενά, παρ' ότι το τελευταίο νέο στο κάτω μέρος της σελίδας μας ενημερώνει για την προχτεσινή παρουσίαση των υποψηφιοτήτων από τον Αλαβάνο.

ΛΑΟΣ: (???)
Frames, κι εδώ! Ένα τεράστιο κεντρικό frame σε παστέλ αποχρώσεις του πρώιμου web που ξεχειλίζει, φυσικά, από τα δεξιά της σελίδας, με ανακοινώσεις, νέα, μπάρες πλοήγησης και φωτογραφίες ατάκτως εριμμένες. Λίστες δε βρήκα, κι ούτε κι έψαξα πολύ από τη στιγμή που η κεντρική μπάρα πλοήγησης στ' αριστερά δεν περιείχε τίποτα σχετικό.

Δημοκρατική Αναγέννηση: (???)
Πλάκα με κάνεις! Βελάκια "NEW" κουνιούνται (προς τ' αριστερά!) και σημαιούλες κυματίζουν σ' όλο το site (προχειροδουλειά σε MS Word, που όμως έχει και εντολές για Mozilla! ..αλλά αυτά είναι για το επόμενο τεστ), πολύχρωμα κουτάκια με δεκάδες links σε 10άρα Times New Roman, και οι λίστες πουθενά' φυσικά, αφού το site έχει να ανανεωθεί από το Μάρτιο. Τα μάτια μου, τις δραμαμίνες μου, κι ένα κλικ να φύγω!

Φιλελεύθερη Συμμαχία: (1 κλικ)
Wow, επιτέλους ένα ελληνικό κόμμα που ανακάλυψε τη δύναμη του hypertext! Η δεύτερη επιλογή από το αριστερό μενού ("εκλογικές λίστες") οδηγεί σε μορφοποιημένο πίνακα με σελιδοποίηση (!), φόρμα αναζήτησης (!!) και υπερσυνδέσμους που οδηγούν στο προφίλ του κάθε υποψηφίου.

Ένας στους δύο εκλογικούς συνδυασμούς, λοιπόν, δεν έχει δημοσιεύσει τις λίστες υποψηφίων στο site του. Τι τα θέλουν τα ιντερνέτια τότε;
Ελπίζω να εκτιμήσατε την θυσία των εγκεφαλικών κυττάρων και κωνίων που υπέστησα για να φέρω σε πέρας το τεστ (to be updated αν προκύψουν κι άλλοι συνδυασμοί με sites). Σκοπός των πολιτικών ιστοσελίδων είναι να σε βοηθούν να βρεις την πληροφορία. Αν δε μπορώ εγώ να βρω στο site ενός εκλογικού συνδυασμού τον ένα από τους δυό πιό σημαντικούς πόρους του (το άλλο είναι το πρόγραμμα), φανταστείτε πόσο εύκολα θα μπορέσει να τον βρει ο μέσος ψηφοφόρος. Διάθεσης, αντοχής και χρόνου επιτρέποντος, θα συνεχίσω και με άλλα τεστ χρηστικότητας μέχρι τις εκλογές.

"They want to deliver vast amounts of information over the Internet. And again, the Internet is not something you just dump something on. It's not a big truck. It's a series of tubes. And if you don't understand, those tubes can be filled and if they are filled, when you put your message in, it gets in line and it's going to be delayed by anyone that puts into that tube enormous amounts of material, enormous amounts of material."
-- Γερουσιαστής Ted Stevens (Ρεπουμπλικάνος, Αλάσκα)

ΥΓ (Hint για τους πολιτικούς σχηματισμούς που θέλουν να ξανοιχτούν στα θολά νερά του διαδικτύου και είτε έχουν καβούρια στους κορβανάδες, είτε δεν καταλαβαίνουν από γούστο και ευχρηστία): Όταν πέρυσι κατέβηκα υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, έστησα όλη την διαδικτυακή πλατφόρμα της Νομαρχίας των Κινημάτων και της Οικολογίας σ' ένα δωρεάν blog του Wordpress' λύση ανέξοδη, εύκολη και χρηστική, με όλα όσα χρειάζονται σε μιά πολιτική κίνηση (δελτία τύπου και κείμενα στα posts, προφίλ των υποψηφίων -hyperlinked από τη λίστα- και πρόγραμμα στις στατικές σελίδες). Αν τσιγγουνεύεστε να πληρώσετε επαγγελματίες για να κάνουν σωστή δουλειά (πάντα η ενδεικνυόμενη και κιμπάρικη λύση), αξιοποιήστε τουλάχιστον τα δωρεάν blog hosting sites με καθαρή σχεδίαση και κλειδωμένα templates όπως το Wordpress, για να μην ταλαιπωρείτε τα μάτια μας.

Τα Νέα για την προεκλογική κουβέντα στα blogs

Σε άρθρο με τίτλο "e-φαντασία στην κάλπη", η Αριστοτελία Πελώνη κάνει αναφορά στο frappelections, παραθέτοντας αποσπάσματα από post του mave και στην Αξιολόγηση Βουλευτών. Σε άλλο άρθρο αναδεικνύει τις πανέξυπνες αφίσες του kaltsovrakou, ενώ σε τρίτο αναφέρεται στη νέα μελοποίηση του Zorba the Greek. Στο sidebar επίσης γίνονται αναφορές στα blogs ΚΟ.Υ.ΣΟΥΡ.Ι. και indiblog.

22 Αυγούστου 2007

Τάδε έφη Εύα



"Έχω ασχοληθεί με προγράμματα πρωτοβουλίας και εθελοντισμού της Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Παράλληλα, επιμελήθηκα την αρχισυνταξία και την παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών για την Ευρωπαϊκή και Πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, κυρίως σε θέματα Αρχιτεκτονικής, και οι οποίες προβλήθηκαν σε τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Σε αυτό με βοήθησε και το ότι γνωρίζω άριστα Αγγλικά, αλλά έκανα και μαθήματα Γερμανικών κι Ιταλικών."

Εύα

Πως πάει μπροστά αυτή η Χώρα

Αξιολόγηση Βουλευτών

Ένα μεγάλο μπράβο στο παρακάτω site. Θα μας φανεί πολύ χρήσιμο!
http://axiologisibouleytwn.wordpress.com/

Υποψήφιοι ΝΔ Θεσσαλονίκης

Α΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ έδρες: 16 υποψήφιοι: 20

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΗΔΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ - ΙΑΤΡΟΣ
ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΓΟΥΤΑ ΛΙΑΝΑ - ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΟΡΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΤΟΛΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

B΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ έδρες: 9 υποψήφιοι: 8

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΑΡΑΚΟΛΗ-ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΠΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΡΕΓΚΟΥΖΑΣ ΑΔΑΜ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

21 Αυγούστου 2007

Tina Spathi for Prime

Είναι μεγάλη ντροπή για τα πολιτικκά σχήματα να βάζουν τόσους τραγουδιστές στα ψηφοδέλτια χωρίς ούτε μια (1) πορνοστάρ. Χάθηκε η Τίνα Σπάθη ρε μαν?

Τζάμπεργουώκυ

Σε πλήρη αμηχανία οι υποψήφιοι βουλευτές καθώς επιτρέπεται μόνο σε αρχηγούς κομμάτων να βάλουν γιγαντοαφίσα. με το σημίτη οκ δεν θα υπήρχε πρόβλημα καθώς και στο ξεφοντάρισμα είναι εύκολος αλλά και στην τοποθέτηση επί της μακέτας. ο γιωργάκης επίσης εύκολος καθώς το μισό του κεφαλιού του αγγίζει το c=0 m=0 y=0 k=0. ενώ παράλληλα τα συνθήματά του είναι μικρά και μεστά όπως "αλλαγή πάνας τώρα" "αλλαγή της αλλαγής" "αλλαγή ώρας κάθε πέντε λεπτά" "ο λαός δεν έχει αλτζχάιμερ" "lookin for my rizzla" κτλ. Από την άλλη μεριά όμως υπάρχουν χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι βουλευτές οι οποίοι φωτογραφήθηκαν, ρετουσαρίστηκαν, τους έβαλαν μαύρα μαλλιά στους κροτάφους, τους έβγαλαν τα φρύδια (μία μία τρίχα), οι ρυτίδες τους από το γράντ κάνυον μετατράπηκαν σε ξεραμένα ποταμάκια. Ε λοιπόν αυτοί έχουν δίκιο.

Βγάλτε τώρα από τα στάντς τη Πέγκυ Ζήνα και βάλτε μόνο τη μοναδική, τη μία, την υπέρτατη, το κορίτσι από το χθές, τη ψυχή της ψυχή μας, την ξανθιά με τη μεγάλη καρδιά, την πρεσβείρα της καλής θέλησης, το κορίτσι μάλαμα, τη δικιά μας.

Την Ευαααααααααααα Καιληηηηηηηηηηη

zouga for president








Οποιεσδήποτε ομοιότητες μεταξύ των δύο βίντεο είανι τελείως συμπτωματικές

έτσι κι αλλιώς

Η Καϊλή και ο Λιάγκας κατεβαίνουν με το ΠΑΣΟΚ. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τη ΝΔ. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά οι πρώτοι στοχεύουν στις ψήφους των couch potatoes και οι δεύτεροι σ' αυτές των στρατόκαυλων. Μα δεν είμαστε μια λαμπρή χώρα του πολιτισμού;

Ο Tony, η αστυνομία και οι εκλογές

Κανονικά αυτά τα τρια δεν θα έπρεπε να είχαν σχέση. Ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου στην Καλαμαριά με την αστυνομία αλλά και με τις επερχόμενες εκλογές. Δεν το ανακατεύω εγώ αλλά η ίδια η αστυνομία με ανακοίνωσή της.
Θα χρησιμοποιήσω αποσπάσματα του Δελτίου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (τα bold δικά μου).

"...Από έρευνα των Υπηρεσιών μας, ουδείς Αστυνομικός, την 18-08-2007 και κατά τις ώρες 18:00΄-24:00΄, είχε διατεθεί προς εκτέλεση υπηρεσίας δίωξης κλεψίτυπων "

Για άλλη υπηρεσία στην περιοχή;

"Στο σημείο αυτό αναφέρεται, ότι το αδίκημα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος και η προβλεπόμενη ποινή, εφόσον επιβληθεί, είναι εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης ή χρηματικό πρόστιμο. Όσοι συμμετέχουν δε στην παραπάνω παραβατική συμπεριφορά, γνωρίζουν και τη βαρύτητα των αδικημάτων ως προς την τιμωρία, άρα ο κίνδυνος ζωής του θανόντα είναι για όλους εμάς ερώτημα που δεν δικαιολογεί το αποτέλεσμα της πτώσης στο κενό από το 1ο όροφο του υγειονομικού καταστήματος «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ»."


Αυτό λένε και όλοι οι άλλοι, αυτό που ψάχνουν είναι το γιατί;.

"Η ελληνική πολιτεία έχει θεσμοθετήσει ευεργετικούς νόμους για όλους τους οικονομικούς μετανάστες....Ως εκ τούτου, «αυτόκλητοι προστάτες», που επιδιώκουν την ανάδειξη θεμάτων με έκνομες ενέργειες περί δήθεν προστασίας δικαιωμάτων αλλοδαπών, εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς."


Τι σκοπούς;


"Είναι άξιον σχολιασμού από όλους μας, ότι την προβολή του τραγικού συμβάντος με έκνομες ενέργειες, ανέλαβαν «αυτόκλητοι προστάτες», για λόγους αναταραχής και κλονισμού της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης μας, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσ/νίκης, αλλά και την συγκυρία των Εθνικών εκλογών που προϋποθέτει ήπιο κλίμα και ηρεμία στους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτου ιδιότητας και επαγγελματικής δραστηριότητας."

Να που ήρθαμε στο ψητό. Ο Άτυχος άνδρας έπεσε από τον 1ο όροφο, σκοτώθηκε και η Νιγηριανή κοινότητα αποφάσισε να διασαλεύεσει την τάξη και ήπιο κλιμα των εκλογών, παρασυρόμενη από "περίεργα" στοιχεία που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν έκτροπα στην ΔΕΘ(;) και ταυτόχρονα να διταράξουν το ήπιο κλίμα των εκλογών.
Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ
Βρήκαμε λοιπόν τους εχθρούς και ετοιμαζόμαστε να τους αντιμετωπίσουμε στο γνωστό πεδίο μάχης. Όπως ακριβώς ο Γιακουμάτος βρήκε το ΠΑΣΟΚ πίσω από τις φωτιές, ο Πολύδωρας τον Συνασπισμό πίσω από τους κουκουλοφόρους και ο Πασχάλης τον Αλέξη πίσω από τις λέξεις...

Και καταλήγει :
"Συμπερασματικά, κάθε κακόβουλη επίρριψη ευθυνών στην Ελληνική Αστυνομία εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και όχι την ανάδειξη των πραγματικών αιτίων που οδήγησαν τον θανάσιμα τραυματισθέντα στην πράξη του"

Ή μαζί μας ή εναντίον μας

Εκλογές μεταξύ σοβαρού και αστείου… (kaltsovrako)

Πρόταση προς πολιτευτές: επειδή δεν προλαβαίνετε έτσι κι αλλιώς αυτή τη φορά να σκαρώσετε αφίσες, αφήστε τις καλύτερα στους bloggers που έχουν χιούμορ και ταλέντο, να γλυτώσουμε και το χαρτομάνι...

Δείτε όλες τις ξεκαρδιστικές προεκλογικές αφίσες του Καλτσόβρακου

Σχετικό: Μαζί... τί; (kaltsovrako)

Άντε πάλι ξανά...

Δεν παραπονιέμαι. Δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι και οι εκλογές προσφέρουν άπειρο γέλιο και άπειρη διασκέδαση. Παρά το γέλιο όμως η κατάσταση παραμένει γελοία. Δεν έχω καταλάβει ακόμη για ποιον ακριβώς λόγο γίνονται οι εκλογές τώρα ?!? Για να απολογηθεί η κυβέρνηση για το αρνητικό κλίμα με τις πυρκαγιές? (όχι δεν τους νοιάζει να απολογηθούν για την ουσία των πυρκαγιών, αλλά να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα) Η κλασσικά για να έχουν την ευκαιρία να χειριστούν και να επιλέξουν οι ίδιοι το που και το πότε θα γίνουν εκλογές, μεγιστοποιώντας τις πιθανότητες να τις κερδίσουν? Μήπως γίνεται για την ψήφο εμπιστοσύνης στον προϋπολογισμό που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση--εφόσον κερδίσει τις εκλογές??-- δεν νομίζω. Εκλογές γίνονται τώρα για να έχουν την ευκαιρία να είναι έτοιμοι --από καιρό-- για να κερδίσουν. Όσο για το αντίπαλο δέος του ΠΑΣΟΚ, και αυτοί έτοιμοι από καιρό μου φαίνονται. Πρέπει να έχει 6 μήνες, μην πω και παραπάνω που ακούω στελέχη και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να λένε για τις εκλογές που θα γίνουν το φθινόπωρο και ξερογλύφονται. Αφήστε δε όλη αυτή την παροχολογία για το τι θα δώσουν και τι Δεν θα πάρουν με πρώτη και καλύτερη την κυβέρνηση. Δε λέω, έχουν το δικαίωμα να διαφημίζουν την πραμάτεια τους και οι μεν και οι δε. Μόνο που τώρα, άλλη μια φορά πριν ξεκινήσει ο γενικός χαμός , ονειρεύομαι ήσυχες, ήρεμες, ώριμες εκλογές, χωρίς φανφάρες, χωρίς αερολογίες, χωρίς πάνελς και κόντρα πάνελς, χωρίς ειδικές αναλύσεις. Ονειρεύομαι εκλογές στην παραλία, με τον Κωστάκη και τον Γιωργάκη να πίνουν τσίπουρα σε ψαροταβέρνα και εμάς να λιαζόμαστε χωρίς έγνοια για το ποιος θα "κερδίσει" και πως. Ονειρεύομαι ηρεμία, ραθυμία και προεκλογικό πολιτισμό από όλους. Ξέρω όμως πολύ καλά ότι θα εισπράξω μόνο στυφή γεύση και δεν θα είαι από την αρμύρα της Θάλασσας. Η ατυχία φυσικά δεν οφείλεται μόνο στα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά κυρίως στους ψηφοφόρους τους που ασχολούνται με τον γενικό χαμό, πανικό και το μέτρημα στην τσέπη τους. Δυστυχώς.

Αμα σε ζαλίζει πήγαινε για ψάρεμα!

Εύα Καϊλή

Για Μένα

Μέχρι να βρώ λίγο χρονο να ασχοληθώ, μένω απερίγραπτη...



Ιστολόγια


Blog Όνομα Μέλη Ομάδας
 Προβολή αυτού του  Blog  Εύα

...


Από το "προφίλ" της γνωστής παρουσιάστριας-υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ-κοσμικής-και-μπλόγκερ!!!



Απερίγραπτη είστε ούτως ή άλλως!

20 Αυγούστου 2007

Ο γιός του πατέρα του



Θίχτηκε. Τον κυνηγάνε. Έδωσε συνέντευξη τύπου. Έδωσε και συνέντευξη και στην Μακεδονία, όχι ότι διέφερε από την γενική. Έπρεπε να πείσει ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την υποψηφιότητά του.

Όχι αγαπητέ μου δεν μας ενδιαφέρει ο γιος του πατέρα σας, μας είναι παντελώς αδιάφορος και να σας πω κάτι; Είμαι πολύ άρρωστος αν υποθέσω ότι η υβριστική επιστολή που κυκλοφόρησε εναντίον σας ήταν εν γνώσει σας πριν κυκλοφορήσει;

Όταν δεν έχεις αποδείξεις μπορείς μόνο να υποθέτεις κάτι άλλωστε που κάνει με την ίδια αρρώστεια και ο γιός του πατέρα του λέγοντας, στην συνέντευξη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ :

"Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία μία ανώνυμη επιστολή με περιεχόμενο σε βάρος της υποψηφιότητας και της οικογένειάς σας. Ποια κέντρα πιστεύετε πως βρίσκονται από πίσω; Είναι εσωκομματικό χτύπημα;

Περίμενα στο ξεκίνημά μου πόλεμο, όχι όμως αλητεία… Αυτό που με εξόργισε ήταν ότι, στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν εμένα, δεν δίστασαν να προσβάλουν τη μνήμη του πατέρα μου και γι' αυτό καταθέτω αύριο μήνυση. Όσο για το ποιοι κρύβονται από πίσω, ένα σας λέω. Η εμφάνιση της επιστολής συμπίπτει με την επάνοδο του Λαλιώτη στο ΠΑΣΟΚ. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ και δεν θέλω να πιστέψω ότι κρύβονται ομοϊδεάτες μου."

Ούτε ΠΑΣΟΚ ψηφίζω και τον τελευταίο που θα υποστηρίξω είναι ο Λαλιώτης, αλλά το να φανταστώ ότι έστησε στον γιο του πατέρα του ολόκληρη μηχανή συκοφάντησης γιατί τον φοβήθηκε δεν μπορώ να το πιστέψω όσο άρρωστος και αν είμαι.

Συνεχίζει, στην ίδια συνέντευξη να μνας δικαιολογεί γιατί δεν είναι γιός του πατερα του:
"Δεν θεωρείτε ότι τύχατε ευνοϊκής αντιμετώπισης και μεταχείρισης αναλαμβάνοντας στα 28 σας τα ηνία του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας ή όταν μόλις στα 30 σας χωρίς επαγγελματική σταδιοδρομία μπήκατε στο ψηφοδέλτιο;

Επτά χρόνια εργάζομαι και μάλιστα σκληρά, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, στην κάθετη μονάδα παραγωγής γάλακτος, που δημιούργησα με τα αδέλφια μου. Αυτή δεν είναι επαγγελματική σταδιοδρομία; Όσο για το δεύτερο ερώτημα, δεν θα απολογηθώ για το νεαρό της ηλικίας μου. Ας κριθώ για το έργο μου στο Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, το οποίο επιδοκιμάστηκε ακόμη και από διεθνείς οργανισμούς. Ο τόπος και η πολιτική έχουν ανάγκη από νέα και ικανά πολιτικά πρόσωπα και αυτό είναι το ζητούμενο για όλους."

Για όσους δεν ξέρουν το βιογραφικό του, μπορούν να διαβάσουν μέρος του παρακάτω, όπου φαίνεται το πως ψήθηκε στους δρόμους αυτής της πόλης και περιοχής της οποίας διεκδικεί να την αντιπροσωπεύσει στην επόμενη βουλή...

"Από το 2002 μέχρι και σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Παραγωγής Γάλακτος ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΡΑΧΙΑΣ.

Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε από το 1998, οπότε και εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Ουάσινγκτον. Το 2001 ήταν Εκλεγμένο Μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Λονδίνου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών. Από το 2003 είναι Μέλος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και Μέλος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής. Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 διετέλεσε Μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, ως επικεφαλής κλιμακίου για την ενημέρωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη."

Τώρα μπορείτε να πάτε να τον ψηφίσετε, μεγειά σας.

Από χωρίον εις χωρίον

Δεκάξη Αυγούστου, απόγευμα, ο Ρουσόπουλος ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών. Δεκάξη Αυγούστου το μεσημέρι, στη Σαμαρίνα Γρεβενών, στο αντάμωμα των Βλάχων, ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Φώλιας, ως όφειλε


ο βουλευτής Θεσ/νίκης κ. Γκιουλέκας ως μη όφειλε



και ο επίσης βουλευτής Θεσ/νίκης κ. Ιωαννίδης ως ...τσομπάνος.



Προκειμένου να μαζέψουμε ψηφαλάκια και αρλεκίνοι μπορεί να ντυθούμε και στον Β. Πόλο να πάμε. Υποθέτω ότι την προηγούμενη μέρα θα ήταν με τους πόντιους στην Παναγία Σουμελά... ίσως με κεμεντζέ στο χέρι.

και δεύτερο δάκρυ κύλησε...

Προτιμότερες οι εκλογές από την ακατάσχετη εκλογολογία, τόνισε ο Δ.Δασκαλόπουλος

«Απομένει να δούμε κατά πόσο, στο πλαίσιο αυτής της προεκλογικής αντιπαράθεσης, θα τεθούν ενώπιον των πολιτών τα πραγματικά προβλήματα, τα κρίσιμα διλήμματα και ουσιαστικές προτάσεις για την υπέρβαση τους» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Τους έπιασε ο πόνος!

και μετά ένα δάκρυ κύλησε...

«Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυβέρνησή μας και όλως ιδιαιτέρως τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ξεπέρασε τα κοινά μέτρα στην αγάπη και το ενδιαφέρον του για την περίπτωσή μου. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και κρατάω επάνω μου το φυλαχτό, το προσωπικό φυλαχτό του, το οποίο μου ενεπιστεύτει κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαμε στο σπίτι μου, δίνοντάς μου έτσι μια ακόμη αίσθηση της δυνάμεως, που δίνει στον άνθρωπο η πίστη στον Θεό, η πίστη η οποία τελικά οδηγεί στην ελπίδα και στην αισιοδοξία». Μααάλιστααααα! Ήταν που δεν τον απασχολούσαν οι εκλογές. Κι ο Κωστάκης πολύ σίγουρος θα είναι για να χαρίζει έτσι τα φυλαχτά του. Γενικώς συγκινήθηκα.

Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2004

Για να τα έχουμε πρόχειρα: από τη wiki!

Οι μαγικοί αριθμοί της κάλπης

Πριν καν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, άρχισε η μάχη των αριθμών. Τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, οι προσθαφαιρέσεις του νέου εκλογικού νόμου και το όριο της αυτοδυναμίας έχουν αναζητηθεί μαθηματικά εδώ και καιρό από τους αναλυτές, ενώ το άθροισμα των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή προβάλλει ως παράμετρος-κλειδί της αναμέτρησης.

Οι κρίσιμοι αριθμοί της κάλπης είναι οι εξής:

*Για την εξασφάλιση απόλυτης αυτοδυναμίας ο «μαγικός αριθμός» είναι 42,7%.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι 260 έδρες κατανέμονται αναλογικά μεταξύ των κομμάτων και στη συνέχεια το πρώτο κόμμα παίρνει «πριμ» 40 εδρών. Το όριο του 42,7% της αυτοδυναμίας μειώνεται, συνεπώς, όσο αυξάνεται το άθροισμα του ποσοστού των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής. Αν, δηλαδή, το άθροισμα αυτό είναι γύρω στο 4%, τότε η αυτοδυναμία μπορεί να εξασφαλιστεί ακόμη και με ποσοστό 41%.

*«Γαλάζιοι» και «πράσινοι» έχουν ήδη ξεχάσει τις άνετες πλειοψηφίες των 160-165 εδρών. Ο αριθμός των βουλευτών του πρώτου κόμματος δεν εξαρτάται πλέον από τη διαφορά με τον δεύτερο, αλλά από το ύψος του δικού του ποσοστού και τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή. Με βάση τους υπολογισμούς, ένα ποσοστό γύρω στο 42% με πεντακομματική Βουλή δίνει από 151 έως 154 έδρες. Ενα 43% δίνει γύρω στις 155 έδρες. Ο αριθμός αυξάνεται, όμως, κατά 3-4 έδρες για το πρώτο κόμμα αν η Βουλή είναι τετρακομματική κι ακόμη περισσότερο αν η εκπροσώπηση είναι τρικομματική.

*Για τη Ν.Δ., το καλό σενάριο είναι νίκη με διαφορά πάνω από 2% και αυτοδυναμία 4-5 εδρών. Το «μικρότερο κακό» είναι οριακή νίκη με 1% και το καταστροφικό σενάριο, η ήττα, γεγονός που θα οδηγούσε σε διαδικασίες διαδοχής υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.

*Για το ΠΑΣΟΚ το καλό σενάριο είναι η νίκη έστω και οριακή, ενώ κακή αλλά όχι καταστροφική εξέλιξη θα ήταν μία ήττα με διαφορά 1-1,5%, ώστε να διατηρηθούν ελπίδες νίκης στην επόμενη αναμέτρηση. Καταστροφικό αποτέλεσμα, το οποίο δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον Γ. Παπανδρέου, είναι ήττα με διαφορά πάνω από 2% -και ακόμη χειρότερα αν το ΠΑΣΟΚ δεν φτάσει το 40,55% του 2004.

*Πρώτη φορά τα φώτα στρέφονται με τόση ένταση στα μικρά κόμματα. Είσοδος του Γ. Καρατζαφέρη σημαίνει απώλεια ψήφων για τη Ν.Δ. και είσοδος του ΣΥΝ σημαίνει διαρροή από τη δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ. Στόχος του ΚΚΕ είναι η αύξηση του ποσοστού του από το 5,9% του 2004, ο ΣΥΝ αναζητά κάτι πάνω από 4% (3,26% είχε στις προηγούμενες εκλογές) και ο ΛΑΟΣ διεκδικεί είσοδο στη Βουλή με 3%.

*Οι αριθμοί πάντως σε τούτες τις εκλογές θα είναι... αόρατοι. Καθώς τον Αύγουστο δεν γίνονται ασφαλή γκάλοπ και οι αρχές του Σεπτεμβρίου συμπίπτουν με την περίοδο απαγόρευσης δημοσίευσης δημοσκοπήσεων, οι πάντες θα επικαλούνται... μυστικά γκάλοπ. Στα «μαθηματικά των εκλογών», λοιπόν, κρατήστε και μία θέση για τον άγνωστο αριθμό «Χ».




ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 19/08/2007


Ένα δώρο για τους πολιτικούς!

Ο Max Weber, ο Γερμανός στοχαστής, ο οποίος καθόρισε όσο κανείς άλλος τους άξονες της σύγχρονης πολιτικής επιστήμης και της κοινωνιολογίας, στο γνωστό πόνημά του "Η Πολιτική ως Επάγγελμα" ισχυρίσθηκε ότι τρεις κυρίως ιδιότητες είναι αποφασιστικής σημασίας για τον πολιτικό: πάθος, αίσθημα ευθύνης και αίσθηση του μέτρου. Οι μιας χρήσεως "λαμπεροί πολιτευτές" καθώς και οι παραγόμενοι με τη μέθοδο του "νεποτιστικού σωλήνα" συνήθως διαθέτουν υπέρμετρα το πρώτο χαρακτηριστικό (πάθος για τον εαυτό τους πρωτίστως και όχι για το κοινό καλό, ματαιοδοξία και όχι φιλοδοξία) και πρόδηλα υστερούν στο τρίτο.

Το κυριότερο, όμως, από τα τρία χαρακτηριστικά είναι το αίσθημα ευθύνης. Η πολιτική πράξη που ορίζεται από την ηθική της ευθύνης, είναι, σύμφωνα με το Weber, εκείνη της οποίας ο φορέας καλείται να λογοδοτήσει για τα αποτελέσματά της, τουλάχιστον για εκείνα τα αποτελέσματα που μπορούσαν να προβλεφθούν πριν την τέλεσή της.

Εκλογές και το Σπασμένο ‘Σύστημα’ (cosmix)

η μόνη σταθερότης που έχει επιφέρει το σύστημα του δικομματισμού και της απόλυτης εξουσίας στην Ελλάδα είναι η αφόρητη, δικτατορική σχεδόν, μετριότητα του δημοσίου, η διαφθορά, η φτώχια και οι υπερόπτες φλύαροι πολιτικοί
Ένα από τα πιό πολιτικά κείμενα που γράφονται αυτές τις μέρες στην μπλογκόσφαιρα, και το οποίο προχωράει σε προτάσεις πέρα από τις τετριμμένες διαπιστώσεις' αξίζει να διαδοθεί και παραπέρα:

Ο δικομματισμός και το, στη τεράστια πλειοψηφία του, όχι ιδιαίτερα ευφυές εκλογικό σώμα που τον υποστηρίζει, θρέφει και χρηματοδοτεί εδώ και αρκετές δεκαετίες, είναι ίσως το βασικότερο εμπόδιο για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική πρόοδο της Ελλάδος. Όμως δεν είναι μόνον ο δικομματισμός (και η ανοχή αυτού) που ευθύνεται για τον διεθνή εξευτελισμό της χώρας μας.

Έχουμε δημιουργήσει ένα ιδιότυπο πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας (ένα “σύστημα”) που, σε συνδυασμό με τη νοοτροπία που χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος αυτού του έθνους, πρακτικά αποτελεί μονόδρομο προς την καταστροφή. Ένας μονόδρομος που δημιουργεί ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα και από τον οποίο έξοδο αποτελεί η λύση που έχουν δώσει αρκετοί στοχαστές, συμπεριλαμβανομένου του Πλάτωνα, από τον 5ο αιώνα π.Χ.: ο μόνος τρόπος ελέγχου σε ένα ιεραρχικό κοινωνικό σύστημα όπου υποσύνολο του πληθυσμού κατέχει εξουσία είναι η αυτορρύθμιση.

Η εφαρμογή συστημάτων αυτορρύθμισης σε δημοκρατικές κοινωνίες είναι επιβεβλημένη και βασική δικλείδα ασφαλείας κατάχρησης εξουσίας. Σε απάντηση λοιπόν της ερώτησης/επικεφαλίδας “Ποιός θα φυλάξει τους φύλακες;”, οι ίδιοι οι φύλακες θα προσέχουν τους εαυτούς τους. Στα πλαίσια ενός δημοκρατικού πολιτεύματος αυτό πραγματοποιείται με ποικίλους τρόπους. Πέραν από τον — απαραίτητο — διαχωρισμό των τριών εξουσιών, συχνά η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία διαιρείται περαιτέρω: Γερουσία και Βουλή στο νομοθετικό έργο και Πρόεδρος και Πρωθυπουργός στο εκτελεστικό. Τρανό παράδειγμα της σημασίας της κατάτμησης των εξουσιών αποτελούν οι ΗΠΑ με το Κονγκρέσο, τη Γερουσία και τη Κυβέρνηση/Πρόεδρο καθώς και η Γαλλία με τον Πρόεδρο και τη Κυβέρνηση πολλές φορές να διαφωνούν. Επιπλέον παραδείγματα υπάρχουν πολλά: οι Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία και πλήθος άλλων δημοκρατικών χωρών διανέμουν τις εξουσίες έτσι ώστε να μεγιστοποιείται ο έλεγχος των όποιων πράξεων των ‘κυβερνώντων’. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται καλύτερος έλεγχος και μετρίασμα της εξουσίας. Η αντιπολίτευση έχει πρακτική αξία, σε αντίθεση με το λαϊκίστικο τσίρκο που αποτελεί η βουλευτική και και αντιπολιτευτική δραστηριότητα στη χώρα μας. [..]

Διαβάστε ολόκληρο το post στου cosmix.

Σχετικά:

Ελληνικά πολιτικά blogs τώρα (Σπιτάκι)

Μερική αναδημοσίευση παλιότερου post του kostis, το κάλεσμα του οποίου είναι ακόμα επίκαιρο:

Θέλω λοιπόν κάποιον που δε θα γράφει σαν Κυριακάτικο ένθετο, μα σαν editorial ή ακόμα καλύτερα op-ed σε καθημερινή Ελληνική εφημερίδα. Δε θέλω καν να είναι αντικειμενικός. Ίσα-ίσα. Θέλω να βγει ένας από τα δύο μεγάλα κόμματα, βαμένος, να γράφει καθημερινά για ό,τι προκύψει στα Ελληνικά πολιτικά δρώμενα. Να μας λέει για μικρά και μεγάλα (δίνοντας πρέπουσα σημασία). Να ρίχνει το spin του κόμματος του. Θα έρθει σύντομα κάποιος από το άλλο μεγάλο κόμμα, που θα δίνει το αντι-spin, και σύντομα θ’ αρχίσουν να τη λένε και ο ένας στον άλλο. Σε κάποια φάση θα έρθει και κάποιος από τα μικρότερα κόμματα, και αργότερα και κάποιος πιο αντικειμενικός, πιο κεντρόος, πιο ανεξάρτητος. Και μετά θα έχουμε πολιτική μπλογκόσφαιρα.

Τι θα κερδίσουμε;

Πρώτον aggregation. Μόλις ξεπεράστηκε η τρέλα των ιστιολογίων ως ημερολογίων στην Αμερική, τα blogs κυρίως γίνανε news aggregation mechanisms. Ντάξει, υπάρχουν κάποιοι που γράφουν πολύ ωραία, και είναι πραγματικά ενδιαφέροντα άτομα, αλλά υπάρχει ένα upper bound στο πόσα αμπελοφιλοσοφικά ή καθημερινά blog μπορεί να διαβάσει κανείς. Το ίδιο φυσικά και για πολιτικά blog, τεχνολογικά blog, κτλ.[..]

Στην πολιτική, aggregation θα σήμαινε πως δε χρειάζεται να κάτσω να διαβάσω όλες τις εφημερίδες για να βρω εκείνο το ένα ενδιαφέρον άρθρο που υπάρχει σήμερα. Κάποιος άλλος το κάνει αυτό για μένα, είτε επειδή βγάζει λεφτά από αυτό το πράγμα (με διαφημίσεις, χλωμό να συμβεί ποτέ στην Ελλάδα, ή επειδή του τα σκάνε ανοιχτά ή όχι από κάποιο κόμμα), είτε απλώς επειδή είναι το πάθος και η μανία του. Επίσης, με το καθημερινά εξασκημένο μάτι του, ο πολιτικός blogger μπορεί να δει ενδιαφέροντα στοιχεία σε ιστορίες που οι άλλοι θα προσπερνούσαμε.

Τέλος, υπάρχει και το όλο “non-traditional-media” slant. Η αλήθεια είναι πως οι blogger συχνά αποκαλύπτουν ή είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν για πράγματα τα οποία τα κανάλια και οι εφημερίδες αποσιωπούν. [..]

Διαβάστε ολόκληρο το post στο Σπιτάκι.

Θεματικά blogs για τις εκλογές

..οι "αντίπαλοι", θεωρητικά, του frappelections, ανεξαρτήτως προσκολλήσεων, με γνώμονα κυρίως το όνομα και τη θεματολογία:
Θα ανανεώνεται κι αυτή η λίστα με οτιδήποτε καινούριο προκύψει. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο post, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με κανένα άλλο blog, όλοι στην ίδια κάλπη βράζουμε.

ΥΓ: Εκ των υστέρων, τα περισσότερα από τα παραπάνω blog έχουν σαφή κομματική τοποθέτηση, ενώ κάποια απ' αυτά δεν ανανεώνονται πλέον. Μάλλον θα πρέπει να ψάξουμε περισσότερο...

Πηγή: ANemos

Blogs πολιτικών

Η λίστα θα ανανεώνεται όσο ανακαλύπτουμε καινούρια (και σίγουρα θα προκύψουν πολλά της τελευταίας στιγμής)

ΝΔ

ΠΑΣΟΚ

Πηγή: ANemos - open

Σημείωση: Δεν αναφερόμαστε εδώ στα σκέτα sites, που διαθέτει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών, αλλά σε κανονικά blogs, ακόμα κι αν δεν ανανεώνονται ή γράφονται από ghostwriters. Όπως και να έχει, αν κάποιοι πολιτικοί θέλουν να παρουσιάζονται και ως bloggers, ας ανοίξουν τουλάχιστον κι ένα blog, κατά προτίμηση με σχόλια για να τους τα λέμε απευθείας.

Ιέφτασεεε....

..κι ο νέος εκλογικός φραπές, εσπευσμένα λόγω εθνικού ζητήματος (ποιού;), κι η αλήθεια είναι ότι εδώ στο frappelections πιαστήκαμε στον ύπνο, ή μάλλον στις διακοπές, παρ' ότι είχαμε ανοίξει και σκοπεύαμε εδώ και καιρό να λειτουργήσουμε ξανά το "μαγαζί".

Έτσι, χωρίς πρόγραμμα για μιά ακόμα φορά λοιπόν, για να βγεί το άχτι και σ' αυτές τις εκλογές, όπως δεν έχουν πρόγραμμα κι αυτοί που τις προκηρύσσουν και τις διεκδικούν στις περισσότερες περιπτώσεις. Κι εμείς οι ψηφοφόροι, ζαλισμένοι από τους καπνούς των πυρκαγιών και αποχαυνωμένοι από τους καύσωνες και τα μπάνια του λαού -όπως τετριμμένα αλλά σωστά επισημαίνουν αυτές τις μέρες όλα τα ΜΜΕ- συρόμαστε για άλλη μιά φορά στην κάλπη των εκλογών του φραπέ, για να ταίσουμε κι άλλη ναφθαλίνη στο δικομματισμό όπως (θέλουν να μας πείσουν ότι) είναι η μοίρα μας, για να καταθέσουμε "ψήφο διαμαρτυρίας", ή για να ποντάρουμε στα εσαεί outsiders μπας και κάτσει πενταφυλλία ή αυξηθούν οι πενιχρές έδρες των μικρών στο κοινοβούλιο της ενισχυμένης αναλογικής (βλέπε ολιγαρχίας).

Παραφράζοντας το αρχικό post αυτού του blog, το mission statement του frappelections:
Για την απίθανη περίπτωση που κάποιοι πολιτικοί έχουν στήσει αυτί και αφουγκράζονται το διαδίκτυο, στείλτε τις προτάσεις και τα παράπονά σας εδώ, για να τα βρούν μαζεμένα και να μην χρειαστεί να ψάχνουν.

Ελάτε να μεταφέρουμε την ανησυχία μας για τα χάλια της χώρας στους υποψηφίους βουλευτές, να απαιτήσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, να προτείνουμε αυτονόητες λύσεις για προβλήματα καθημερινά ή απλά να βγάλουμε το άχτι μας, αφού πάλι θα μας αγνοήσουν μόλις ανοίξουν οι κάλπες για την καταμέτρηση των ψήφων.

Δεν θέλουμε πολυσπούδαστες εκθέσεις, δυναμικές παρουσιάσεις και βιβλιογραφικές αναφορές: γράψτε τα όπως τα σκέφτεστε και στείλτε τά μας, ή γραφτείτε στο blog κι ανεβάστε τα μόνοι σας. Μην περιμένετε σοβαρή αρχισυνταξία και εκτενείς συζητήσεις στα σχόλια' δεν προλαβαίνουμε, κι εξάλλου οι πολιτικοί έχουν μάθει να διαβάζουν μόνο τους πηχιαίους τίτλους.

Δώστε τα κουκιά σε όποιους θέλετε -και σ' όποιους αντέχετε- αλλά, πριν απ' αυτό, δώστε τα post σας στο frappelections. Για να μπορείτε να λέτε μετά κι εσείς: "εγώ σας τα 'λεγα"!
Οι καιροί βέβαια έχουν αλλάξει, και το frappelections είναι πλέον ένα από τα πολλά εκλογικά blogs στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Επειδή δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με κανέναν, κι ούτε προσβλέπουμε σε ωφέλειες, πέρα από την -possible but improbable- ωφέλεια για τον τόπο που μπορεί να βγάλει η κάλπη, όπου συναντάμε αξιόλογες τοποθετήσεις σχετικά με τις εκλογές θα τις προβάλλουμε, χωρίς φυσικά να περιμένουμε να τα καλύψουμε όλα.

20+6 μέρες μείνανε -8 περισσότερες απ' ότι στην έναρξη της πρώτης περιόδου λειτουργίας- για να δούμε πόσους φραπέδες προλαβαίνουμε να χτυπήσουμε. Let the shaking begin!

εμένα πάλι με ανησυχεί...

...το γεγονός πως το έχει βουλώσει ο Μητσοτάκης.

19 Αυγούστου 2007

Υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ

Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έδρες: 16 υποψήφιοι: 20

1 ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2 ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΑ
3 ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
4 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
5 ΒΟΥΓΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
6 ΓΚΕΣΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7 ΚΑΙΛΗ ΕΥΔΟΞΙΑ ΕΥΑ
8 ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
9 ΚΟΥΚΟΥΜΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
10 ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
11 ΜΑΡΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
12 ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ ΦΩΤΗΣ
13 ΤΖΙΟΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
14 ΤΟΠΑΡΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
15 ΤΡΙΑΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
16 ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-ΑΘ.

Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έδρες: 7 υποψήφιοι: 9

1 ΓΕΡΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
2 ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΟΥ ΣΥΛΒΑΝΑ
3 ΚΙΡΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4 ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ
5 ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6 ΡΟΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
7 ΤΟΥΛΟΥΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8 ΤΣΙΟΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Οι υπόλοιποι εδώ.