29 Σεπτεμβρίου 2006

Spy Captain

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί σε όλα τα πολιτικά έντυπα τα ελληνικά είναι τραγικά; Δεν μιλάω βέβαια για τα ξύλινα -που είναι τόσο ξύλινα όσο και το δημιούργημα του τζεπέτο- αλλά για τις απίστευτες ασυνταξίες. Έτσι και προσπαθήσεις να διαβάσεις ένα από δαύτα πάει το έκαψες. Οκ το word διορθώνει τα ορθογραφικά αλλά αδυνατεί να διορθώσει τα συντακτικά με αποτέλεσμα οι ασυναρτησίες να μην έχουν τελειωμό. Για να μη βάλουμε και την απόλυτη έλλειψη γνώσης της σωστής χρήσης των σημείων στίξης. Οκ δεν είμαι φιλόλογος αλλά από πολύ μικρός έμαθα ότι το space το πατάς το σκασμένο ΜΕΤΑ το κόμα. Όχι πριν και μετά ρε φίλε βγάζοντας την ψυχή ΟΛΩΝ των γραφιστών αντιγραφιστών και τυπογραφιστών που παλεύουν να διορθώσουν τα αδιόρθωτα. Πως γίνεται κάποιος να ζητάει τη ψήφο σου από τη στιγμή που δεν μπορεί να γράψει έστω μια σωστή πρόταση;

Αν δεν βαριέστε μπορείτε να τσακώσετε ένα από τους γνωστούς θησαυρούς πολιτικής λογοτεχνίας που ονομάζεται συνήθως «προγραμματικές δηλώσεις» ή κάπως έτσι. Θα με θυμηθείτε. ΑΝ αντέξετε από το λογοτεχνικό σοκ μπορείτε να συνεχίσετε με τα έντυπα που περιέχουν τους υποψήφιους του κάθε συνδυασμού. Εκεί πια γίνεται ο χαμός του χαμού. Με βιογραφικά μεστά και ζοφερά γεμάτα από παρομοιώσεις και σχήματα λόγου χωρίς ούτε μια τελεία. Ρε θα σηκωθεί ο μπέκετ από τον τάφο του λέμε (ο δάσκαλος σάμιουελ ήταν απόλυτα άστικτος αλλά ήταν ο μπέκετ).



Και ή άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Στη Σιγκαπούρη το πρόστιμο αν μασάς μαστίχα (τσίχλα στα αθηνέζικα) δημοσίως ανέρχεται στα 5000 δολάρια.

1 σχόλιο:

Oneiros είπε...

Οκ δεν είμαι φιλόλογος αλλά από πολύ μικρός έμαθα ότι το space το πατάς το σκασμένο ΜΕΤΑ το κόμα.
Πέστα αδερφέ' έχω κάνει proofreading σε ακαδημαϊκούς, συγγραφείς και πολιτικούς αλλά οι τρίτοι είναι μακράν οι πιό απερίγραπτοι.

Προς πολιτευτές με ή χωρίς spellcheckers: άμα τη χαλάτε (τη γλώσσα), μην την χρησιμοποιείτε, προτιμήστε τα σήματα καπνού.