06 Οκτωβρίου 2006

"Θαύμα, θαύμα: το Σέιχ Σου φτάνει στη θάλασσα!"

(Αναδημοσίευση από Τα Μυστικά του Κόλπου)


Πάνο σου στέλνω κάτι ενδιαφέρον.

Μόλις πέσαν στα χέρια μου κατι διαφημιστικά φυλλάδια του Παπαγεωργόπουλου. Αφού έμαθα απο αυτά οτι τώρα πιά θα μπορώ να κινούμαι άνετα στην πόλη με τρένα, πλοία, τράμ, μετρό, mini-buses και ποδήλατα, στην συνέχεια μαθαίνω οτι το δάσος του Σειχ-Σού κατεβαίνει οσονούπω μια βόλτα μέχρι τον Λευκό Πύργο!

Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατι μου ήρθε στο μυαλο ο στίχος του Καββαδία
"κατέβηκε ο Πολύγυρος και γίνηκε λιμάνι"

ΓιώργαςΥ.Γ.
Το όνειρο του Δημάρχου είναι ο παραδείσιος κήπος της φωτογραφίας (δεν ξέρω άν διακρίνονται τα παγώνια στο βάθος)

05 Οκτωβρίου 2006

2 απλοϊκές σκέψεις:

 1. Αυτή η πόλη έχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μιλάμε για μερικές δεκάδες χιλιάδες φοιτητών που ζουν σ' αυτήν την πόλη, (για να μην πώ ότι δίνουν ζωή στην πόλη). Ακόμη κι αυτοί που δεν είναι "ντόπιοι" θα μείνουν εδώ για τουλάχιστον 4 χρόνια, ας πούμε 4+ν. Το χρονικό διάστημα αυτό είναι αξιόλογο, και κανονικά θα έπρεπε να μεταφέρουν εδώ τα εκλογικά τους δικαιώματα αφού τα εν δήμω τους αφορούν. Όμως, τι κίνητρα έχουν; Μελετήστε τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις των επίδοξων δημάρχων. Αναφέρθηκε κανείς τους σε κάτι που να υπόσχεται να κάνει τις ζωές των φοιτητών ευκολότερες και καλύτερες; Εγώ δεν είδα (αν κάνω λάθος, διορθώστε με).

  Update: Χμμ, έκανα λάθος.

  Πριν το πείτε θα συμφωνήσω μαζί σας ότι είναι γαϊδουριά εκ μέρους των φοιτητών να περιμένουν να "τους τάξουν κάτι" οι πολιτικοί για να κάνουν τον κόπο να πάνε μέχρι την κάλπη, όμως αυτό το συλλογικό "γράψιμο" των φοιτητών από το σύνολο των επίδοξων δημάρχων μου κάνει φοβερή εντύπωση. Ούτε ένας τους δεν ενδιαφέρεται να μας "αλιεύσει", τόσες δεκάδες χιλιάδες άτομα;

 2. Γιατί στην Ελλάδα το λευκό και το άκυρο, που είναι ψήφοι διαμαρτυρίας, τις καρπώνεται αυτός που θα βγει πρώτος από το σύνολο των άλλων ψήφων; Είτε είναι γελοία επιλογή το λευκό/άκυρο είτε όχι, είναι η μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που έχει στην διάθεσή του ο ψηφοφόρος. Γιατί διαχειρίζονται την ψήφο διαμαρτυρίας με τόσο άδικο και ασεβή τρόπο;

Tero

Αποκαλύψεις

Την προηγούμενη βδομάδα, η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" με άρθρο του Νίκου Ηλιάδη κατακεραύνωνε τον Ατσαλάκωτο για παράνομες μεταδημοτεύσεις, παραθέτοντας τους αντίστοιχους καταλόγους, με κρυμμένα τα ονόματα των πολιτών. Την Παρασκευή βγήκε ο Ατσαλάκωτος και τους είπε ότι δεν είναι έτσι. Τους έδειξε ότι στις αντίστοιχες θέσεις των καταλόγων υπήρχαν άλλες εγγραφές.

Η πληροφορία για τις παράνομες μεταδημοτεύσεις δόθηκε από κομματικό αντίπαλο άλλου Δήμου στον δημοσιογράφο. θεωρώντας αξιόπιστη την πηγή ο δημοσιογράφος δεν έκανε την πολύ απλή ενέργεια της διασταύρωσης. Πήγαινε στον Δήμο, ζήτα τους καταλόγους των πολιτών που μεταδημοτεύσανε φέτος και κάνε αντιπαραβολή. Γι' αυτόν ήταν πιο εύκολο να καταγγείλει.

Αυτό που έπαθε ήταν να εμφανίσει παράνομες μεταδημοτεύσεις του 2002 σαν μεταδημοτεύσεις του 2006. Μ' αυτό τον τρόπο έδωσε όπλο στα χέρια του Ατσαλάκωτου για να διαμαρτυρηθεί ότι τον συκοφαντούν. Το πρόβλημα είνια ότι δεν μπορεί τώρα να βγει και να πει ότι ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ έτσι και αλλιώς. Έχει χάσει την αξιοπιστία του ενώ ο Λουδοβίκος βγήκε λάδι.

Πέρα από την ιστορία της ελλιπούς δημοσιογραφικής δουλειάς έχουμε και την ενίσχυση του στόχου σου. Ποιός μπορεί να βγει και να πει ότι ο ατσαλάκωτος είναι τσαλακωμένος, ακόμα και αν είναι; Τελικά ακόμα και αποδείξεις να έχει, πως μπορεί να χτυπήσει το πλεονέκτημα που του έδωσε ο δημοσιογράφος; Το χειρότερο βέβαια είναι ότι δεν πρόκειται και κανένας να ασχοληθεί με την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ των προηγούμενων εκλογών γιατί ...περάσανε

Αυθαιρεσίες

Έχει γίνει κουραστικό για όσους διαβάζουν τα post μου, αλλά και για μένα, η γκρίνια που βγάζουν. Ίσως είμαι γκρινιάρης, ίσως κατ' άλλους, να είναι πιο εύκολη η γκρίνια από τις προτάσεις. Ίσως. Πάντως προτάσεις έχω κάνει στο thess και αλλού.

Ξέφυγα όμως. Μιλούσα για γκρίνια. Το χειρότερο δεν είναι η γκρίνια από μόνη της αλλά για ποιόν την βγάζω. Δεν γκρινιάζω εναντίον του Ατσαλάκωτου ή του Πανίκα, όχι. Γι' αυτούς γκρίνιαζα 2 χρόνια τώρα μέσα από τα blogs. Γκρινιάζω με αυτά που πιστεύω ότι κάνουν στραβά οι υπόλοιποι. Γιατί; Μα γιατί έτσι ακυρώνουν την "αλλαγή" που διαφημίζουν. Γιατί έτσι νομιμοποιούν κάθε αυθαιρεσία που έχουν κάνει ο Λουδοβίκος και ο Πόντιος πιλότος. Γιατί έτσι δεν διαφέρουν από αυτούς που δεν γουστάρω και θέλω να αλλάξουν.

Έτσι χθες η κα Αράπογλου είχε πάρτι. Κάλεσε τους φίλους της, τους δημοσιογράφους και δεν ξέρω ποιόν άλλο. Που είχε το πάρτι της; Μα φυσικά στο Interni. Τι είναι το Interni; Ένα από τα λίγα παράνομα της παραλίας της Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι γνωστό δεξιά της παραλίας απαγορεύται, από την εποχή που το μπαζώσανε, το χτίσιμο. Από την ίδια, επίσης, εποχή είχαμε αυθαίρετα. Το πρώτο, του ταμείου των υπαλλήλων του ΟΤΕ, το "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE". Υπήρχε βέβαια και ο ιστιοπλοϊκός όμιλος, ο οποίος το ξεφτέλισε σταδιακά κάνοντας και το περίφημοο beach bar, από καφενείο.
Αργότερα, πολύ αργότερα, από την εποχή του μπαζώματος και αφού είχε ξεκινήσει η εποχή των "μπάζων" η δεξιά διοίκηση του Δήμου, δεν θυμάμαι ο Κούβελας, ο Διακοσμόπουλος, έχτισε ένα κτίριο, που παλιότεροι μου είπαν ότι προοριζόταν για ΚΑΠΗ, το οποίο μετατράπηκε από την πρώτη χρήση του σε καφετέρια και αργότερα σε κέντρο πολλαπλών εκδηλώσεων, Το "Θεσσαλονίκη Palace". Τόσα παλάτια, ούτε η Βενετία. Δόθηκε για εκμετάλλευση, υποθέτω με διαγωνισμό, στους αδελφούς Σιδέρη.

Πριν από 2-3 χρόνια το μαγαζί άλλαξε σχήμα, όνομα και ιδιοκτησία. Στο ιδιοκτησιακό καθεστώς η αλλαγή ήταν η προθήκη του Νίκου "Moda Bagno" Βαρβέρη. Δεν ξέρω αν εμφανίζεται επίσημα ή όχι, αλλα αυτό κυκλοφορεί στην πόλη.

Η επιλογή του χώρου δεν ξέρω με ποιά κριτήρια έγινε. "Να πλησιάσουμε τους απολιτίκ που συχνάζουν εκεί; Εδώ χωράμε; Στηρίζουμε τα αυθαίρετα;" δεν ξέρω τι ακριβώς σκεφτήκανε πάντως είμαι σίγουρος ότι δεν σκεφτήκανε ότι νομιμοποιούνε τις αυθαιρεσίες του Δήμου. Εδώ βέβαια ολόκληρος πρωθυπουργός πήγε τον Ερτογάν στο Shark με την αυθαίρετη προβλήτα, η Χρύσα θα κολούσε;

04 Οκτωβρίου 2006

A New Star Is Born

20 χρόνια πριν ο τότε δήμαρχος Κούβελας υπό την προστασία των δεκάδων τραμπούκων ανηφόρισε προς το Χορτιάτη και εγκατέστησε την κεραία του TV 100. Οι τραμπούκοι έκοβαν βόλτες και ενίοτε μοίραζαν και σφαλιάρες σε όποιον τολμούσε να πλησιάσει την περίμετρο. Τότε -και δυστυχώς και τώρα- μερικοί ιδιαιτέρως αφελείς πίστεψαν ότι η Θεσσαλονίκη έδωσε τα φώτα για την ελεύθερη τηλεόραση. Κακώς! Το TV 100 είναι το απόλυτο εργαλείο προπαγάνδας του διδύμου Ψωμιάδη/ Ατσαλάκωτου.

Μέσα στο ΤV/FM 100 γαλουχήθηκαν και ευημέρησαν δεκάδες ανθρώπων που τώρα κουνάνε τη σημαία του «σκεπτόμενου πολίτη». Ας με συγχωρήσουν λοιπόν οι εν λόγω κύριοι που μου λερώνουν τα αυτιά -όταν τους το επιτρέπω- για την αδυναμία μου:

Θυμάμαι ακριβώς τι έγινε τότε.

προεκλογικού αγώνα συνέχεια

Καταπληκτικό το φυλλάδιο του Αγάπιου για τα δημοτικά τέλη! Α, ρε Αγάπιε! Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσο καιρό να τα καταργήσουμε...Μα είναι το πλέον απλό και πρακτικό. Όπως πρακτικό ήταν και το layout του φυλλαδίου του εν λόγω συνδυασμού. Από τη μία ένας λογαριασμός ΔΕΗ (εκκαθαριστικός) κάποιου που μένει στην οδό Εμπεδοκλέους και από την άλλη η προκήρυξη...ε, το πρόγραμμα για την δημοτική φορολόγηση που προτείνει ο ρομαντικός Αγάπιος και τα άλλα παιδιά με το γαρύφαλλο. Κι ενώ αυτοί παλεύουν με τα χαρτιά ο Ηρακλής Δούκας πήρε το όνομά του στα σοβαρά και ανηφόρισε προς Βενιζέλου μεριά. Χτες το μεσημέρι μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου ο Ηρακλής μας ντυμένος (τι άλλο; Ηρακλής - ο ημίθεος) με την ανάλογη εξάρτηση (λεοντοκεφαλή, ρόπαλο, μακιγιάζ) πήγε να σκοτώσει τη Λερναία Ύδρα. Ναι, ναι! Το είχα ακούσει στο ραδιόφωνο πως θα έκανε την εν λόγω performance αλλά δεν ήξερα τι ώρα. Ως γνωστόν όμως όποιος γυρίζει κερδίζει. Έτσι κι εγώ, ως κλασσική περίπτωση city walker, κέρδισα. Τι; Μα να πέσω πάνω στην εικαστική παράσταση. Οι κάμερες ήταν εκεί. Και το κινητό μου επίσης. Δεν είναι βέβαια και πολύ καλή η φωτό καθώς με εμπόδιζαν να πλησιάσω περισσότερο τα καροτσάκια των ρακοσυλλεκτριών που ποζάρουν γκρο πλαν. Αλλά το ντοκουμέντο είναι ντοκουμέντο!

Program

Ένα προγραμμα είναι μια σειρά από οδηγίες, κατευθύνσεις αν θέλετε , για το πως θα γίνει κάτι (ένα έργο για παράδειγμα ) στο μέλλον. Αρκετές φορές έαν πρόγραμμα έχει και λεπτομερή χρονική οργάνωση λέγοντας ότι πρώτα θα γίνει το ένα μετά το άλλο κοκ. Το απίστευτο συνήθως με τα εκλογικά προγράμματα είτε πριν τις εκλογές (όπου στα μάτια του ψηφοφόρου ισοδυναμούν με υποσχέσεις ) είτε μετά (αυτό που ονομάζουν οι πολιτικοί --απολογισμό--) είναι ότι δεν έχουν μέσα καμία κατεύθυνση, κανένα πρόγραμμα.

παράδειγμα : "Πετύχαμε Πολλά, Μπορούμε Περισσότερα"

Δεν μπορώ να σκεφτώ μια πιο ταυτολογική και ανούσια φράση , εκτός ίσως άπο την εξής : "Θα Βρέξει"

Μπορούμε!


…να βρούμε αυτό (


…και να το ζευγαρώσουμε με αυτό )Να κλείσει η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ!!!

Συγνώμη…


(Πέρα από το αν άρεσε, δεν άρεσε, ήταν καλή ή κακή η ΕΡΕΥΝΑ του Παύλου Τσίμα για τη Θεσσαλονίκη)

…αυτός που την «έπεφτε» πρωί-πρωί στον Τσίμα ψέγοντάς τον σε στυλ «γιατί όλοι όσοι μίλησαν ήταν αριστεροί και μόνο τρεις, ο Ψωμιάδης, ο Παπαγεωργόπουλος και ο Ανθιμος, συντηρητικοί;» ή «Γιατί δεν σέβεστε τη Δημοκρατία;» είναι ο δημοσιογράφος που κρατάει το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ενώ ταυτόχρονα είναι και ο πολιτικός ΑΝΑΛΥΤΗΣ της πρωινής ζώνης;;;

Να τρελαθούμε;;;UPDATE:

Θεσσαλονίκη, 4 Οκτωβρίου 2006

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης υπενθυμίζει στους συναδέλφους ότι η ευαισθησία όλων μας έναντι των ζητημάτων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας πρέπει να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη κατά τις προεκλογικές περιόδους. Αντιστοίχως αυξημένη οφείλει να είναι και η αυστηρότητα του Διοικητικού Συμβουλίου για κάθε διαπιστωμένη περίπτωση δεοντολογικών παραβάσεων.

Ταυτόχρονα το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. τονίζει σε όλους όσους επικαλούνται αντιδεοντολογικές ενέργειες δημοσιογράφων, ότι κάθε παρόμοια διαμαρτυρία αποκτά υπόσταση και βάρος όταν απευθύνεται στα αρμόδια όργανα, εν προκειμένω στην Ένωση Συντακτών, και όχι όταν απλώς αναπαράγεται με σκοπό την πρόσκαιρη δημοσιότητα.


Το Διοικητικό Συμβούλιο


Μήπως είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με το ΟΝΟΜΑ και το ΕΠΙΘΕΤΟ τους;;;

Σύνδεση με Κάϊρο

Και τώρα που καβατζάραμε το 40ο post (πως λέμε "9 1/2 βδομάδες", "40 μερόνυχτα", "96 δάκρυα" ...) στο frappelections, κι ενώ απομένουν 11+1 μέρες πριν τις εκλογές, είναι ίσως ευκαιρία να ξεκαταχωνιάσουμε την ιδέα που συζητήθηκε καταμεσίς στο καλοκαίρι και να υποβάλλουμε ερωτήσεις στους υποψήφιους νομάρχες και δημάρχους, σαν πολίτες και ψηφοφόροι των εκλογικών τους περιφερειών (σιγά μην καταλάβουν τίποτα αν τους πούμε ότι είμαστε bloggers). Ξέρω, δε συνηθίζεται να ρωτάμε εμείς αλλά να μας υπόσχονται αυτοί, χωρίς καν να μας ρωτάνε τι θέλουμε. Μεταξύ άλλων, όμως, γι' αυτό υπάρχουν τα νέα μέσα: για να σπάνε τις ανούσιες παραδόσεις στην επικοινωνία με την εξουσία. Εξάλλου, πως θα βγάλουμε το άχτι μας αν δε μας πάρουν καν χαμπάρι αυτοί που αποζητούν την ψήφο μας;

Όχι ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι θα μπουν στον κόπο να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας, ή έστω να τις διαβάσουν, αλλά η (ανύπαρκτη) ομάδα αρχισυνταξίας του frappelections υπόσχεται ότι θα κάνει ότι μπορεί για να τις προωθήσει στους αποδέκτες τους, αρκεί αυτοί να διαθέτουν τουλάχιστον ένα ψωρο-email (το ταχυδρομείο αργεί και το fax κοστίζει, ως γνωστόν), και φυσικά θα δημοσιεύσει τυχόν απαντήσεις στο blog. Στη χειρότερη περίπτωση, θα ξέρουμε αναμεταξύ μας τι περιμένουμε από τις αφεντιές τους.

Λοιπόν, τι λέτε;

ΥΓ: Για να μη γίνει μπάχαλο, όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο "πείραμα", ανεβάστε ένα post ανά άτομο με όλες τις ερωτήσεις μαζεμένες, είτε είναι γενικές είτε απευθύνονται σε συγκεκριμένους υποψήφιους.

καλό κι αυτό!

Δείτε εδώ. Κάποιος μας έχει ανακαλύψει. Κι έχει και ενδιαφέρουσες πληροφορίες...

πίστευε και ερεύνα

Τα ρέστα μου για την εκπομπή του Παύλου Τσίμα. Πολύ δεμένο το σύνολο και όπως είχα προβλέψει το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο αν και με το γάντι. Και τα είπε όλα. Και για την εισαγόμενη κουλτούρα των νεόπλουτων βαλκάνιων που τα σκάνε στα σκυλάδικα και για την κουλτούρα του φραππέ. Η κουλτούρα της ξάπλας και του φραππέ στη Θεσσαλονίκη - όπως συζητούσα με έναν φίλο globetrotter - είναι το αντίστοιχο φαινόμενο με την κουλτούρα drink lager all day long που επικρατούσε στην Αγγλία επί Thatcher. Όπως και στην Αγγλετέρα των 80's έτσι κι εδώ το φαινόμενο έχει να κάνει με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Και φυσικά, για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, έγινε και αναφορά (ανάμεσα στις γραμμές) στη φήμη που πλανάται στον αέρα για το πώς κέρδισαν κάποιοι τη θέση τους στη Βουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ότι δηλαδή ψήφοι διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων (μέλη του ταμείου ανεργίας, συνταξιούχοι, μειονότητες και σύνδεσμοι οπαδών ακόμα) πουλήθηκαν προς μερικές εκατοντάδες ευρώ το κεφάλι. Βέβαια αυτό συμβαίνει παντού, δυστυχώς. Κατά σατανική σύμπτωση υπάρχει και το σχετικό κείμενο του κάτι παραπάνω από υποψιασμένου Χρήστου Χωμενίδη σε ένθετο κυριακάτικης εφημερίδας. Με τη διαφορά πως για τη Θεσσαλονίκη εκκρεμεί σχετική καταγγελία και το θέμα έμεινε στα συρτάρια των καναλιών. Εκτός κι αν το φυλάνε για τις βουλευτικές. Όπως και να 'χει πάντως ήταν πολύ καλή Έρευνα. Βέβαια θα μπορούσαμε να είχαμε γλιτώσει το Βούγια. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις...

03 Οκτωβρίου 2006

Θεσσαλονίκη: Η πόλη εξομολογείται λίγο πριν ψηφίσει

Λάκης Λαζόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, ΑΜΑΝ, Ντίνος Χριστιανόπουλος και Μητροπολίτης Άνθιμος απόψε στις 23:50, στο Mega.

Προγράμματα υποψηφίων Δημάρχων και διαδίκτυο

Απομένουν λιγότερο από δύο βδομάδες για τις εκλογές και αναζητώ στα sites των υποψηφίων Δημάρχων το Πρόγραμμα τους για τον Δήμο.

Ο Παπαγεωργόπουλος ικανοποιήθηκε βάζοντας στο link Πρόγραμμα τρία πράγματα:

Κυκλοφορία, Αναπλάσεις, Απασχόληση. Στη σελίδα «Κυκλοφορία» γράφει για όλα όσα υποσχέθηκε και όσα πραγματοποίησε. Παρατηρώ ότι στο αριστερό μέρος που γράφει για αυτά που Υποσχεθήκανε μιλάει αθροιστικά για όσες θέσεις πάρκινγκ έγιναν, όσες εξασφαλίστηκαν και όσες δρομολογήθηκαν Κοιτώντας δεξιά κάτω από το «Υλοποιήσαμε» βλέπω ότι η πλειονότητα των θέσεων πάρκινγκ είναι «δρομολογημένες» και όχι υλοποιημένες…. Καλά, δεν χρειαζόταν να το δω στο site, αλλά νομίζω ότι βγαίνει το μάτι του αναγνώστη με κάτι τέτοια…

Στη σελίδα Αναπλάσεις, που τιτλοφορείται «Οικολογική αντεπίθεση» διαβάζω κάποιες αοριστολογίες «Πετύχαμε πολλά» «Μπορούμε ακόμη περισσότερα» φτάνει να μας ψηφίσετε. Στη σελίδα «Απασχόληση» μας λέει ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο μεγαλύτερος εργοδοτικός οργανισμός στη Βόρεια Ελλάδα» και ότι «ο Δήμος κλιμακώνει τη μάχη με την ανεργία». Αυτό κατά τον Δήμαρχο θεωρείται Πρόγραμμα. Δεν ξέρω εάν έχει κυκλοφορήσει και άλλα φυλλάδια (δεν τα έχω δει προσωπικά) – πάντως αυτά που διάβασα είναι προσβολή για τον αναγνώστη.

Η Αράπογλου παίρνει άριστα όσον αφορά την παρουσίαση του προγράμματος της. Το έχει ήδη ανηρτημένο στο site της, εδώ και μια βδομάδα περίπου, και αποτελείται από 12 ενότητες που συνθέτουν μια μεγαλεπήβολη πρόταση για την πόλη. Το Πρόγραμμα είναι πολύ καλογραμμένο και ευπαρουσίαστο. Τα τμήματα που πρόλαβα να διαβάσω περιέχουν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις και είναι εμφανές ότι στην δημιουργία του έχουν συμβάλλει άνθρωποι με γνώσεις και άποψη για την πόλη.

Ο Μπουτάρης μόλις το προηγούμενο Σάββατο παρουσίασε το Πρόγραμμα του στο Ολύμπιον και δεν το έχει αναρτήσει ακόμη στο site του. Άργησε πολύ ο κυρ-Γιάννης και αναρωτιέται κανείς ποιό είναι τελικά το σχέδιο της κίνησης για την πόλη

Ο Κουράκης δεν μπαίνει στον κόπο να αναρτήσει το Πρόγραμμα του στο site του. Δεν νομίζω ότι έχει κάνει ακόμη κάποια παρουσίαση και μένει με την ιδρυτική Διακήρυξη.

Ο Καρατζαφέρης έχει αναρτήσει μόνο τον συνδυασμό του.

...και ο Σαχίνης, υποθέτω, είναι κατά των sites.

Συμπέρασμα: ή το διαδίκτυο είναι χεσμένο από την πλειονότητα των υποψηφίων Δημάρχων ή δεν έχουν Πρόγραμμα να παρουσιάσουν.

No further comments.

Αριστερά & Νέες Τεχνολογίες

Αλήθεια, αναρωτιέμαι ώρες ώρες, γιατί η υποτιθέμενη σκληροπυρηνική αριστερά σνομπάρει με τον χειρότερο τρόπο τις νέες τεχνολογίες. Δεν καταλαβαίνει π.χ. το ΚΚΕ οτι τρέχοντας το site του σε Microsoft based προϊόντα υποβοηθά τον καπιταλισμό; Ας πάρουμε ένα πιο μεστό παράδειγμα. Στα δεξιά του blog αυτού, υπάρχουν οι υποψήφιοι Δημαρχαίοι και Νομαρχαίοι. Από αυτούς, η Μαριάννα Μπρεκάση, ο Γιάννης Ζιώγας και ο Αγάπιος Σαχίνης δηλαδή η hard core Αριστερά της Θεσ/νίκης (υποτίθεται) δεν διαθέτουν site στο Internet. Αυτό τι σημαίνει; Οτι η εργατική τάξη στην οποία ενδεχομένως ανήκουν δεν έχει 150 ευρώπουλα για να κλειδώσει ένα domain και να πάρει μια static ip από κάποιον ISP; Για όνομα... του Λένιν.

Μετά λέμε για δημιουργία ευρύτερης συνεργασίας για το ένα και το άλλο. Μα πως είναι δυνατόν να συνεργαστούν άνθρωποι που απο μόνοι τους δεν έχουν να παρουσιάσουν μια ενιαία και ανεξάρτητη εικόνα για τον εαυτό τους; Μήπως θα αλλοτροιωθούν από το άγημα της παγκοσμιοποίησης αν βάλουν ένα www μπρόστα από το ονοματάκι τους; Εμένα πάντως με θίγει περισσότερο που ξοδεύουν τα κόμματα ένα σωρό λεφτά σε αφίσες, που βρωμίζουν την πόλη και την αισθητική μας.

Έχω λοιπόν ένα πράγμα να πω. Προσαρμοστείτε όσο είναι καιρός. Η εποχή έχει αλλάξει και πρέπει να σταματήσουν και οι κομμουνιστές να χρησιμοποιούν μόνο μελάνι και χαρτί. Άσε που είναι και ακριβά.

Ερώτηση Ψηφοφόρου #1

Είμαι νέος μουσικός και θέλω να βγάλω demo. Ποιόν να ψηφίσω για δήμαρχο;

02 Οκτωβρίου 2006

εμπρός στον αγώνα...με την όπισθεν

Μετά το post του mave για τον διαδικτυακό προεκλογικό αγώνα της Θεσσαλονίκης αλλά και ένα ακόμα που βρήκα στο blog της επίσης αρχιτεκτόνισσας evee από το μέτωπο των Αθηνών, είπα να αποτίσω φόρο τιμής και στις πιο παραδοσιακές μεθόδους προσέγγισης των ψηφοφόρων - εκτός από το χαρτομάνι στο οποίο αναφέρθηκα σε προηγούμενο post. Τι μένει λοιπόν; Τα τηλεφωνήματα φυσικά! Μέχρι στιγμής με έχουν πάρει μόνο από το εκλογικό κέντρο της Αράπογλου. Άλλους τους έχουν πάρει και από την Αράπογλου αλλά και από τον Παπαγεωργόπουλο. Αλλά εμένα ο Βασίλης μου έστειλε πρόσκληση να συμμετάσχω σε ένα δημοτικό συμβούλιο νέων (όπως λέμε Βουλή των Εφήβων) αλλά δεν απάντησα ποτέ, οπότε γιατί να με πάρει και τηλέφωνο; Το καλύτερο τηλεφωνικό κέντρο το έχει ο Ψωμιάδης όμως. Και ενημερωμένο και πρακτικό. Αν και δημότες Θεσσαλονίκης κάποια πρόσωπα του στενού μου περιβάλλοντος διαμένουν μόνιμα αλλού. Το σαββατοκύριακο βρίσκονται σε κάποιο επιστημονικό συνέδριο εκτός έδρας. Ντριν ντριν τα κινητά, αναπάντητες κλήσεις παντού κλπ. Με τα πολλά κάποτε τους πετυχαίνουν. "Γειά σας, είμαστε από το εκλογικό κέντρο του κυρίου Ψωμιάδη. Θα θέλαμε να μάθουμε αν θα έρθετε στη Θεσσαλονίκη για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα;" Φυσικά έμειναν κάγκελο μιας και ο τρόπος που τέθηκε το ερώτημα αν και δεν ήταν αγενής ήταν κάπως ανακριτικός. Η απάντηση ως εκ τούτου ήταν ασαφής, του τύπου δεν ξέρουμε, είμαστε πολυάσχολοι globetrotters και ίσως να μη βρισκόμαστε καν Ελλάδα κλπ. Πάνω εκεί η φωνή από την άλλη άκρη ευχαρίστησε και έληξε πάραυτα το τηλεφώνημα, για να μη χρεώνει κιόλας άσκοπα αφού δεν έβλεπε φως...ε, δηλαδή ψήφο. Τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν είναι πολλά και οι απαντήσεις παραμένουν αδιευκρίνιστες. Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως βρήκαν τα ονόματα σε κάποιο κατάλογο ετεροδημοτών πώς βρήκαν τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων; Να σημειώσω εδώ πως τα άτομα αυτά είναι μέλη κάποιου άλλου κόμματος από αυτό το οποίο υποστηρίζει τον κύριο Ψωμιάδη. Αυτό το κόμμα θα μπορούσε ίσως να έχει πρόσβαση σε κάποια προσωπικά στοιχεία, όπως είναι ο αριθμός του κινητού, αν και πάλι δε νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και πάλι θα ήταν παράδοξο να σε πάρουν για να σου θέσουν αυτό το ερώτημα και να σου το κλείσουν μετά στα μούτρα. Αλλά αυτό είναι απ' τα άγραφα!

You Feel Weak...


μερικά κείμενα γράφονται μόνα τους

ένα από αυτά είναι και αυτό που ακολουθεί :
(κυκλοφορεί συνειμμένο σε email που γράφει τα εξής :)

> -------- Original Message --------

> Subject: epistoli
>
> Date:
>
> Fri, 29 Sep 2006 14:02:14 +0300
>
>
> From:
>
> fotiou

> To:
>
> undisclosed-recipients:;
>
> Διαβάστε προσεκτικά το συνημμένο κείμενο
> και στείλτε το σε 10 τουλάχιστον διευθύνσεις. Δε θέλω τεμπελιές.
> Κάποιος που δεν το έστειλε μετάνιωσε πικρά, κάποια άλλη παρουσίασε
> σύνδρομα στυτικής ανεπάρκειας, ένας τρίτος τάσεις αυτοκαταστροφής.
> Όσοι δεν με ψηφίσουν, θα μείνουν μονόχειρες. Mίλησα!
>
> Ν.Φωτίου
> υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
>
> Aν για τελείως ακατανόητους λόγους δεν θέλετε να παίρνετε πληροφοριακό
> υλικό, δηλώστε το. Σιγά μην το λάβω υπόψη μου!
----------------------------------------------------------


Το κείμενο που πρέπει να στείλει κανείς είναι το εξής :
-----------------------------------------------------------------------------

   Aγαπητοί μου σταυροφόροι

      Άντε πάλι εκλογές και σούρτα φέρτα, άντε πάλι κι η αφεντιά μου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Δε με χαλάνε οι κοστουμιές που πρέπει να ράψω, οι παπάρες που θα εκστομίσω, τα πλούσια βιογραφικά προσόντα που πρέπει να επινοήσω, τα λεφτουδάκια που θα χώσω στους image makers. Oι μετακομίσεις είναι που με

τσακίζουν! Aπό το café politique το 1998 μετακόμισα στο στέκι της Παύλου Mελά το 2002 και τώρα πάλι τα μάζεψα άρον άρον και μετακομίζω στα γραφεία του Γιάννη Mπουτάρη. Έτσι που αλλάζω στέκια κι αφεντικά, υποπτεύομαι ότι θα κινδυνέψω να χαρακτηριστώ παλιοχαρακτήρας ή –αριστεριστί- αριβίστας και οπορτουνιστής.

«Θα ‘ρθεις μαζί μου;» έπεσε στα γόνατα ο Mπουτάρης «θα σε βάλω και υποψήφιο». «Kαι τι θα πω στον κόσμο;», του λέω. «Eγώ, ένας καταξιωμένος αριστερός αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα, του «Pήγα Φεραίου», του «KKE Eσωτερικού» και του «Συνασπισμού», πώς θα τακιμιάσω με έναν καπιταλίστα βιομήχανο, εχθρό του λαού; Kανονικά θα έπρεπε να σε κρεμάσω με τα άντερα του τελευταίου γραφειοκράτη». «Άσε τα χαζά, σκαρφίσου τίποτα πολιτικές διαφωνίες, τίποτα υπερκομματικά αυτοδιοικητικά εγχειρήματα και κοπάνα την», μου ξαναλέει. «Άσε να το σκεφτώ, αλλά να ξέρεις ότι έχω σοβαρές προτάσεις και από αλλού» του ‘κλεισα το μάτι με νόημα. Oι κάποιες κάσες παλιό κρασί, που μου υποσχέθηκε στη συνέχεια, έπαιξαν κάποιο ρόλο στον προβληματισμό μου για ιστορικό συμβιβασμό. Oι δωρεάν επισκέψεις στον «Aρκτούρο», που μου έταξε, να βλέπω τις αρκούδες να σεργιανάνε, δεν έπαιξαν κανένα ρόλο. Για μετρητά δεν μού ‘κανε ακόμα κουβέντα, κι ανησυχώ...

Eίπα να το συζητήσω και με τη γυναίκα μου, τους φίλους και τη σκύλα μου, που πάντα ακούω τη γνώμη της πριν πάρω μεγάλες αποφάσεις. H γυναίκα μου –η ίδια με των προηγούμενων εκλογών, για όσους τα ψάχνουν αυτά- πήδηξε απ’ τη χαρά της. «Άντε βρε, πες το «ναι», να ‘χουμε τζάμπα προσκλήσεις για το Mέγαρο, να πάμε και κανα ταξιδάκι στο εξωτερικό δήθεν για αδελφοποίηση πόλεων ή ανταλλαγή αυτοδιοικητικών εμπειριών. Nα μπεις και σε καμιά επιτροπούλα, ξέρεις, από ‘κείνες με τις μίζες, να εξασφαλίσουμε κι εμείς δικό μας κεραμίδι, που είμαστε στο νοίκι τόσα χρόνια. Γιατί, δηλαδή, οι άλλοι πιο έξυπνοι είναι;». «Kάν’ το, ρε μαλάκα, να μας σβήνεις και καμιά κλήση της τροχαίας», με προέτρεψαν ανιδιοτελώς οι φίλοι. Aκόμη κι η σκύλα μου, συνήθως αδιάφορη για την πολιτική, μου γάβγισε: «Άντε, αφεντικό, να γλύψω κι εγώ κανα καλό κόκκαλο, που μ’ έχεις με τις κροκέτες χαμηλών λιπαρών. Δηλαδή, τα σκυλιά των άλλων τι παραπάνω έχουν;». H πεθερά μου διέδωσε ήδη στο χωριό πως ο γαμπρός της είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη, με τον βιομήχανο κύριο Mπουτάρη, παρακαλώ!

Kάτω από το βάρος τόσων ισχυρών και ανιδιοτελών επιχειρημάτων, λύγισα. Eίπα το «ναι» και να ‘μαι και πάλι υποψήφιος. Άρχισα ήδη να ψάχνω νέα οράματα, να ξεσκονίζω παλιά συνθήματα και να σκαλίζω τις ατζέντες μου για ονόματα συγγενών και φίλων. Kαι πού ξέρεις τι γίνεται μετά, στις βουλευτικές εκλογές. Tόσοι και τόσοι τα κατάφεραν. Kι αν μου κάτσει; Άντε, παιδιά, τι ψυχή έχει ένα ψηφαλάκι κι ένα σταυρουδάκι;

Δώστε και σώστε. Aυτή τη φορά πρέπει οπωσδήποτε να με εκλέξετε. Kι εγώ δεν είμαι

αχάριστος, αν το πιάνετε...

Για μια ιδέα. Για ένα όραμα. Για τη Θεσσαλονίκη, ρε γαμώτο!

Ειλικρινώς Ημέτερος


Νίκος Φωτίου, φιλόλογος

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

τηλ.(για ρουσφέτια) 2310 213246

        mail: //σβηνεται για να μην τον τρελάνουν στα σπαμ//

Bιογραφικό σημείωμα


Γεννήθηκε το 1950 στη Θεσσαλονίκη (Xαριλάου). Tελείωσε το 15ο Δ.Σ., το H' Γυμνάσιο Aρρένων και φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του A.Π.Θ. από όπου πήρε πτυχίο φιλολογίας και μεταπτυχιακό.

Eργάστηκε στην ομάδα σύνταξης του “Λεξικού της Kοινής Nεοελληνικής Γλώσσας” του Iνστιτούτου Nεοελληνικών Σπουδών του AΠΘ και σήμερα υπηρετεί ως φιλόλογος στη Mέση Δημόσια Eκπαίδευση.

Πήρε μέρος στους φοιτητικούς αγώνες (1971-74) και εντάχθηκε στον "Pήγα Φεραίο" και στο "K.K.E. Eσωτερικού". Eίναι μέλος του “Συνασπισμού”.

Συμμετείχε στο συνοικιακό και αυτοδιοικητικό κίνημα, στον "Kοινωνικό Σύνδεσμο Kατοίκων Xαριλάου", στην "Πολιτιστική Eταιρεία Xαριλάου" και στο συμβούλιο του E' Διαμερίσματος.

Δραστηριοποιείται στην “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” σε θέματα πολιτισμού. Aρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.


Aνταλλάσσων αυτοδιοικητικάς εμπειρίας με ιθαγενείς και αδελφοποιών την

Θεσσαλονίκην μετά της συριακής Παλμύρας


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Που οδηγεί ο μηδενισμός

Ο μηδενισμός οδηγεί παντού. Βεβαίως συνήθως οδηγεί στο πουθενά....


...δεν το λέω εγώ, αλλά ένας σπουδαίος πολιτικός άνδρας σε μια έκρηξη φιλοσοφικού στοχασμού (hint: his middle name is 'Xini mouri')

Επειδή αυτό το blog έχει μηδενιστικές τάσεις, σκέφτηκα ότι ήταν χρέος μου να το μεταφέρω

Ψηφίζω

01 Οκτωβρίου 2006

Εκλογές 2006: Θεσσαλονίκη vs Aθήνας

Μόλις επέστραψα από μια βιαστική ροκ επιδρομή στην πρωτεύουσα. Οι πολιτισμικές και πολιτικές μου παρατηρήσεις για τη διαφορά ανάμεσα στις δυο πόλεις παρατίθενται στον πίνακα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΘΗΝΑ

Καφές: Φραπές

Καφές: Παγωμένος εσπρέσο

Ταξί: Μπλε, με κυκλοθυμικούς οδηγούς που φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος

Ταξί:Κίτρινα, με κυκλοθυμικούς οδηγούς

Τοστ ζαμπόν-κασέρι

Τοστ ζαμπόν-τυρί

Για σημαία: Ένας άντρας, μαχητής, ο Μέγας Αλέξανδρος

Για σημαία: Ένα ζώο, σύμβολο της σοφίας και της θεάς Αθηνάς, η κουκουβάγια.

Το μετρό: Έβαλε παραπετάσματα για την έναρξη κατασκευής των 13 του σταθμών

Το μετρό: έχει αισίως τρεις γραμμές και οι επεκτάσεις συνεχίζονται

Δήμαρχος: Ο Ατσαλάκωτος

Δήμαρχος: Κάποιος μετά τη –νυν ΥΠΕΞ- Ντόρα Μπακογιάννη. Θυμάσαι το όνομά του;

Η Δημοτική tv ακολουθεί καθημερινά τα βήματα του δημάρχου

Η Δημοτική tv δεν υπάρχει

Η προεκλογική καμπάνια αναλώνεται σε αφίσες.

Η προεκλογική καμπάνια κατέλαβε και τις πλατείες. Το Σύνταγμα είναι μπλε και η Κλαυθμώνος πράσινη.

Ο νυν νομάρχης κατά τη θητεία του μοίρασε σε οδηγούς μπουκαλάκια ούζου σε καμπάνια εναντίον του αλκοόλ, υποδέχτηκε το «σωσία» του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, στη Νομαρχία, χόρεψε ποντιακούς χορούς, τραγούδησε και έπιασε ψητά κοτόπουλα με γυμνά χέρια για να πείσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος με τη γρίπη των πουλερικών.

Ο νυν νομάρχης κατά τη θητεία του αναλώθηκε σε χαμηλών τόνων δραστηριότητα κάνοντας συνεχείς και αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους στα καταστήματα.

Οι Γυρολόγοι

Αβάδιστα υποψήφιος αναζητά παράταξη για να διαφημίσει τον εαυτό του και την δουλειά του. Αν καταφέρει και βγει ίσως την επόμενη φορά ανεβάσει τον πήχη. Τηλ. 8009003000800.Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τον υποψήφιο της κας Αράπογλου, αν ήθελε να είναι κακοήθης. Η αλήθεια για τον κ. Φωτιάδη είναι ότι έχει περάσει από παρατάξεις και παρατάξεις πριν βρεθεί στην κα Αράπογλου.

Το 1998 κατέβηκε με τον Ατσαλάκωτο, απέτυχε.
Αργότερα έγινε μέλος του νεοσυσταθέντος ΚΕΠ του Αβραμόπουλου.
Όταν αυτός το διέλυσε το κόμμα, ο κ. Φωτιάδης μαζί με έναν πασοκογενή παράγοντα του ΚΕΠ βγαίνανε στην εκπομπή του Στρατάκη στο BEST του γνωστού Χρηστίδη διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους ότι το κόμμα δεν είναι του Αβραμόπουλου αλλά των οπαδών και ότι αυτοί θα το συνεχίσουν.
Λίγο αργότερα ο κ. Φωτιάδης βρέθηκε στον συνδυασμό του Βούγια (2002), αφού όπως λένε οι κακές γλώσσες πέρασε από τον Ατσαλάκωτο που τον έστειλε.
Ενδιάμεσα αλλά και μετά από τις εκλογές βρέθηκε πολλές φορές καλεσμένος του Στρατάκη, πέρασε με δική του, πολιτική, εκπομπή από το ΩΜΕΓΑ και τώρα με την Χρύσα.

Οι φωτογραφία του κλασσική από το 2002 με την τσαντούλα και με την ιδιότητά του "Διευθ. Εκπαιδευτικού Ομίλου ΠΛΑΤΩΝ". Ο εκπαιδευτικός όμιλος είναι η δουλειά που του άφησε ο πατέρας του, πράγμα όχι απαραίτητα κακό.


Ακόμα και η ιστοσελίδα στο διαφημιστικό του είναι του εκπαιδευτικού οργανισμού του οποίου είναι ιδιοκτήτης. Περνάει σαν έξοδο του φροντιστηρίου;

είμαστε μια ωραία παρέα τελικά

Πρώτη ανταπόκριση από το άτυπο debate των υποψηφίων για το Δήμο Θεσσαλονίκης της εκπομπής Press του Κωνσταντίνου Ζούλα στη ΝΕΤ:
1. ο Παπαγεωργόπουλος (αν δεν έχει ως είδωλο τον Αβραμόπουλο δεν ξέρω ποιόν έχει) λέει ότι είναι βήματα μπροστά από το Δήμο Αθηναίων καθώς εμείς εδώ έχουμε λύσει το πρόβλημα καθαριότητας. Τι έκανε λέει; Παρεπιπτόντως, η ερώτηση του Ζούλα είχε να κάνει με το θέμα της υποθαλάσσιας...
2. η Αράπογλου φοράει μαύρο σακάκι το οποίο, όπως και τα μαλλιά της, στα κοντινά φαίνονται μωβ! Έχω να καταγγείλω σαμποτάζ γιατί όσο σοβαρός και να είναι ο λόγος σου και όσο στοιχειοθετημένα τα επιχειρήματά σου ποιός θα κάτσει να σε ακούσει αν είσαι σαν μποστάνι με μελιτζάνες;
3. ο Αγάπιος Σαχίνης καλά τα πήγαινε μέχρι που έσκασε ο Καρατζαφέρης σε link από τη Λευκωσία (τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;) και σαν να τον τσίμπησε μύγα τσε-τσε άρχισε να τον κατηγορεί για το άτοπο της υποψηφιότητάς του και για το ότι δεν ψηφίζει καν στη Θεσσαλονίκη οπότε ούτε τον εαυτό του δεν μπορεί να στηρίξει. Αγάπιε, γιατί;
4. ο οποίος Καρατζαφέρης είπε πάλι το αμίμητο πως επειδή είναι ευρωβουλευτής έχει γνωριμίες στην Ε.Ε. και μπορεί να φέρει κονδύλια στο Δήμο. Άντε πάλι! Δηλαδή η σημαία της πολιτικής του είναι το ευρωρουσφέτι; Επίσης διατείνεται πως πολλοί ψηφοφόροι του Κ.Κ.Ε. διαφεύγουν προς το κόμμα του. Ίσως να τους έλκει το εβένινο χρώμα της κόμης του που ειδικά σήμερα έχει μια μελανόχρωμη λάμψη!
5. ο Κουράκης ακούει συνοφρυωμένος και απαντά αξιοπρεπώς μέχρι να του πατήσουν τον κάλο με το ζήτημα της υποθαλάσσιας οπότε όλες οι μωβ τρίχες της κεφαλής του (ασορτί με τη Χρύσα, κάθονται και δίπλα δίπλα σαν διδυμάκια!) ορθώνονται και μετατρέπεται σε μια intellectual εκδοχή του Sonic της Nintendo!
6. ο Μπουτάρης κάθεται σε μια ακρούλα και όταν κάποτε αποφασίσει να του δώσει το λόγο ο Ζούλας αποτρέποντας τους άλλους (ως και τον Καρατζαφέρη από το link) να διακόπτουν και να λένε τα δικά τους ίσως και να ακούσουμε τι έχει να πει. Μήπως κάκιωσαν επειδή δεν τους έφερε καμιά νταμιτζάνα κρασί;
7. τώρα ο Ζούλας θεωρεί ότι στρίμωξε τους υποψήφιους όταν ρώτησε ποιόν θα προτείνουν στους ψηφοφόρους τους να στηρίξουν ανάμεσα σε Αράπογλου και Παπαγεωργόπουλο αν πάνε σε δεύτερο γύρο; Μα καλά πού ζει αυτό το παιδί; Αν μπορούσαν να τα βρουν μεταξύ τους λες να είχαμε τόσους υποψήφιους; Σαν να μου φαίνεται πως διαβάζει μόνο την Καθημερινή...
Τι; Τέλειωσε κιόλας η εκπομπή; Πώς περνάει η ώρα άμα διασκεδάζεις...

Κάτι έχω κάνει και εγώΔεν είναι μόνο ο Χάρης Παπαγεωργίου που κάτι έκανε πριν 25 χρόνια. Και η Βούλα προσπαθεί να μας θυμίσει ότι το 1992 πήρε Ολυμπιακό μετάλλιο, οπότε λογικό και το σύνθημα " αγωνίστηκα με πάθος για όλη την Ελλάδα, Τώρα κάνω το ίδιο για την Θεσσαλονίκη"

Ναι ρε Βούλα, δεν θα σου φάει κανείς το δίκιο σου. Έφερες ένα μετάλλιο στην Ελλάδα. Από τότε το μόνο που μάθαινα για σένα είναι τις προαγωγές που έπαιρνες στον στρατό.
Ο Ψωμιάδης δεν είναι Γρίφιθ για να σκοντάψει. Χρειάζεται κάτι παραπάνω από το να επικαλείσαι την μνήμη μας.

Οι απέθαντοιΕίπαμε ρε παιδιά να ρετουσάρουμε τις φωτογραφίες, ο Ατσαλάκωτος γύρισε τουλάχιστον 10 χρόνια πίσω, αλλά όχι και έτσι.
Ο Υποψήφιος Νομάρχης, αλήθεια Όνειρε γιατί δεν τον έχεις δίπλα στους άλλους υποψήφιους, Χάρης Παπαγεωργίου προσπαθεί να μας θυμίσει ότι κάποτε έπαιζε μπάσκετ, γι' αυτό και το σύνθημα "για την Νομαρχία ψηλά". Για να σιγουρευτεί ότι θα τον θυμηθούμε μας παρουσιάζεται όπως ήταν πριν ...20 χρόνια.
Ξέχασε να προσθέσει στο σύνθημά του "για την Νομαρχία ψηλά ...και παλιά"

Design και Ορθογραφία


Μετά την αισθητική παρέμβαση του συνταξιούχου στη Θέρμη, ότι και να πω εγώ είναι περιττό. Επειδή όμως ο Crazy, που είναι σαφώς πιο ειδικός από μένα, μίλησε για το Design της καμπάνιας της Αράπογλου, δεν μπορώ να μην σχολιάσω το υλικό του γραφίστα της κίνησης που κατεβαίνει και υποψήφιος με την Αράπογλου.Όμορφο, καλοσχεδιασμένο, σύγχρονο έντυπο. Προτάσεις για το μέλλον της πόλης που με βρίσκουν σύμφωνο. Ίσως όχι τόσο ξερές, αλλά σε ένα τέτοιο έντυπο τι να πρωτοκάνεις. Μ' άρεσε το κομμάτι όπου μας παροτρύνει να το πετάξουμε σε έναν κάδο αν δεν το θέλουμε το έντυπο, για να μην ρυπαίνουμε την πόλη μας.
Μας ζητάει να βρούμε "...έναν κάδο ΑΠΟΡΡΗΜΜΑΤΩΝ..."Προφανώς δεν έχει αυτόματο ορθογράφο το Quark, ε;

Του Γιαουρτιού