26 Σεπτεμβρίου 2009

Ξέρεις ποιός είμαι;

Το 2004 εμφανίστηκε ένας Καραμανλής που εκμεταλλευόμενος την δυσαρέσκεια του κόσμου προς ένα ΠΑΣΟΚ που είχε γίνει υπέρ του δέοντος αλαζονικό, πέτυχε να πάρει την εξουσία.

Πέντε χρόνια μετά ο κόσμος έχοντας απαυδήσει με, ίσως, την χειρότερη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα, επενδύει στις υποσχέσεις του ΓΑΠ για έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό για μια άλλη Ελλάδα και πιθανότατα να τον χρίσει και πρωθυπουργό της χώρας.

Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι τους καφέδες μου τους πίνω σε συγκεκριμένα μαγαζιά. Είτε στο Emigre είτε στο Bliss. Σήμερα λοιπόν το μεσημέρι βρέθηκα στο Bliss, έκατσα στο μπαρ και περιμένοντας τον καφέ άκουσα κορναρίσματα. Βγήκα έξω και έπεσε σε ένα μποτιλιάρισμα εξ' αιτίας ενός διπλοπαρκαρισμένου αμαξιού στον χώρο όπου υπάρχουν οι κορίνες για την κλούβα των ΜΑΤ στην Ερμού. Από την μια πλευρά ήταν το πολιτιστικό λεωφορείο και από απέναντι μια ουρά αυτοκινήτων.




Ο χώρος είναι ακριβως δίπλα από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. Εμφανίστηκε ένας Ζητάς ο οποίος ανάγκασε του οδηγούς να περάσουν, χωρίς να ασχοληθεί καθόλου με το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Πέρασε αμέσως μετά ένα τζιπάκι της αστυνομίας που προηγουμένως χρησιμοποιούσε την σειρήνα του αλλά δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Ενώ το κομφούζιο συνεχίζεται (δυστυχώς έχασα το footage) μια κυρία κάθεται αμέριμνη στο κάθισμα του συνοδηγού, ώσπου έρχεται άλλος αστυνομικός μιλά μαζί της και ζητά να καλέσει τον οδηγό. Ο αστυνομικός αναλαμβάνει να κατευθύνει την κυκλοφορία στον στενό διπλό δρόμο και τον ακούω να λέει στην κυρία ότι αν δεν καλέσει τον οδηγό θα τον γράψει. Για μια στιγμή ο αστυνομικός πάει στο πεζοδρόμιο και μιλάε με έναν περαστικό που του λέει γιατί δεν γράφει το αμάξι, ο αστυνομικός και η κυρία μιλάει έντονα με τον περαστικό, όπου από την ένταση ακούμε κάτι για βουλευτής.



Έχει ψωμί η υπόθεση λοιπόν. Κάθομαι και περιμένω μαζί με 2 καταστηματάρχες. Γυρνάει ο αστυνομικός και αρχίζει να γράφει, μετά από 20 λεπτά, το αμάξι. Η κυρία ωρύεται ότι είναι βουλευτής ο κάτοχός του και ότι έχει δουλειά. Ο Αστυνομικός λέει ότι και αυτός πρέπει να κάνει την δουλειά του. Αυτή του λέει ότι αφού ξέρει ότι δεν θα γίνει τίποτα τι το συνεχίζει. Η όλη στιχομυθία ακολουθεί στο Video αλλά δυστυχώς ο ήχος δεν είναι ο καλύτερος.




Ξαφνικά εμφανίζεται ο βουλευτής και στο πρόσωπό του αναγνωρίζω τον πρώην βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης και τον νυν υποψήφιο στην Β' Θεσσαλονίκης Χάρη Τσιόκα. Αν δεν είναι αυτός παρακαλώ να με διορθώσετε.
Πάει να μπει στο αυτοκίνητο, μετανιώνει πλησιάζει τον αστυνομικό ζητώντας τον αριθμό του!!!!



κατόπιν μπαίνει στο αυτοκίνητο και ένας από τους καταστηματάρχες του φωνάζει. Αυτός δεν απαντά και ο καταστηματάρχης γυρνά στον αστυνομικό και του λέει αν χρειαστείς μάρτυρες είμαι στην διάθεσή σου. Δυστυχώς στο video δεν ακούγεται, εξ' αιτίας της απόστασης αλλά και της φασαρίας, αλλά είμασταν τουλάχιστον 3 άτομα που το ακούσαμε.

Δεν ξέρω αν ο εν' λόγω βουλευτής ζήτησε τον αριθμό του αστυνομικού για να τον επιβραβεύσει που έκανε καλά την δουλειά του ή για να τον τιμωρήσει που δεν κάλεσε πιο μπροστά τον γερανό να του σηκώσει το αμάξι.
Κατ' αρχήν ένα δρόμο πιο κάτω έχει 2 ακριβά πάρκινγκ. Το ένα είναι πάντα άδειο γιατί είναι το πιο ακριβό πάρκινγκ στην πόλη, αυτό του Πλατεία.
Δεύτερον το παράτησε στην μέση του δρόμου ενώ μπορούσε να ζητήσει, καταχρηστικά, από τους αστυνομικούς, να παρκάρει στην θέση της κλούβας που απουσίαζε.
Τρίτον, ενώ η συνοδηγός του τηλεφώνησε αρκετά λεπτά νωρίτερα αυτός ήρθε με το πάσο του, γιατί είναι βουλευτής. Δεν ζήτησε κανένα συγνώμη, να πάρει την κλήση του και να δει τι θα κάνει (αν θα την πληρώσει ή θα την σβήσει) αλλά πήγε και έμμεσα απείλησε(;) τον αστυνομικό, ζητώντας τον αριθμό του.

Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχεια καμία. Θα ήθελα όμως να δώ από τον κ. Τσιόκα να αναρτά το αντίγραφο της πληρωμένης κλήσης στο site του μαζί με ένα "συγνώμη αλλά το φέρσιμό μου, στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν γαϊδουρινό."
Το αστείο είναι ότι στο επάγγελμα είναι εκπαιδευτικός... Ένα άλλο που βρίσκω ειρωνικό για την περίπτωση είναι ότι ο εν λόγω βουλκευτής είναι στον τομέα μεταφορών και επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ...

Εκτός βέβαια και εάν αυτό που μας περιμένει από τις 5/10 και μετά, εφ' όσον εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ είναι η ίδια αλαζονεία που τους οδήγησε στην ήττα του 2004

στα δύσκολα, παρμπριζάκι

Χτες λέγαμε για την σχεδόν μη ρυπογόνα καμπάνια του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα μια βόλτα στο κέντρο μου έδωσε τις εξής εικόνες. Πολύς κόσμος να βγαίνει από το Ολύμπιον όπου είχε συγκέντρωση ο κ. Βούγιας, για να είμαι ειλικρινής δεν παρατήρησα ούτε αφίσσες ούτε flyers, τουλάχιστον έξω από το Ολύμπιον. Στο Ble της Ερμού παρατημένα στην είσοδο φυλλάδια του κ. Ρομπόπουλου, υποψήφιου Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ.



Στο bliss απέναντι, στην Ερμού ένα καταπληκτικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, που θα γίνει ξεχωριστό post όταν σηκωθούνε τα video στο youtube. Τέλος φεύγοντας, πάνω στην Μητροπολίτου Ιωσήφ έπεσα στο παρμπριζάκι του κ. Θωμόπουλου.

Δεξιά ανεβαίνοντας



αλλά και αριστερά



Ξαναλέω γι' αυτά τα φαινόμενα, δεν μπορεί να φταίει το ΠΑΣΟΚ ή ο ΓΑΠ. Άλλο τι θέλεις και άλλο με ποιόν πας να τα εφαρμόσεις. Τα post αυτά αποτελούνε επισήμανση και προσπάθεια βοήθειας για έναν διαφορετικό τρόπο εκλογών. Παρ' ότι δεν ψηφίζω και ούτε θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, εύχομαι η πρωτοβουλία του ΓΑΠ να ακολουθηθεί και από τα άλλα κόμματα. Πρώτα όμως θα πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ.

Άτιμη ποσόστωση


Η ποσόστωση στα ψηφοδέλτια είναι ίσως το πιο ηλίθιο μέτρο για την ισότητα των δυο φύλων. Δεν νομίζω ότι σήμερα υπάρχει άξια γυναίκα πολλιτικός που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά και δεν την αφήνουν οι άντρες να αναδειχθεί. Πιστεύω ότι πολύ απλά άξιες γυναίκες δεν έχουν την διάθεση να ασχοληθούν με την πολιτική, πράγμα που υποχρεώνει τα κόμματα να διαλέγουν τις υποψήφιες με τελείως διαφορετικά κριτήρια, όπως στην περίπτωση της Καβάλας ή στην περίπτωση της Β' Θεσσαλονίκης που θα δούμε παρακάτω.
Να ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι δεν ψηφίζω στην Β' Θεσσαλονίκης και ότι η κυρία Σάμου μέχρι σήμερα μου ήταν εντελώς άγνωστη.

Διαβάζω λοιπόν το βιογραφικό της κυρίας Αναστασίας Σάμου από το site του ΠΑΣΟΚ, μια και η εν λόγω κυρία δεν έχει διαδικτυακή παρουσία.

Ξεκινώντας γίνεται αμέσως συμπαθής γιατί αποδεικνύει ότι είναι μια ακόμη μέση Ελληνίδα.
Μας ενημερώνει ότι γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη αλλά δεν μας λέει πότε. Βέβαια από την ημερομηνία όπου φοίτησε στην Αγγλία συμπεραίνουμε ότι πρέπει να γεννήθηκε γύρω στο '57-'58

Από το υπόλοιπο βιογραφικό εξάγουμε το συμπέρασμα ότι έζησε από το '78 μέχρι και το 2003 στο Μιλάνο όπου παντρεύτηκε και ίδρυσε, μάλλον με τον άντρα της μια επιχείρηση για κοσμήματα την οποία έκλεισε με τον θάνατο του άντρα της (όπως φαίνεται από τις ημερομηνίες).

Το 1998 εργάστηκε σε call center, προφανώς στο telemarketing και το 1999 με 2002 όπως λέει η ίδια εργάστηκε "στην IPSOS-EXPLORER εταιρια ερευνων και δημοσκοπησεων , οπου και απεκτησε την εμπειρια για να ιδρυσει αργοτερα την σημερινη επιχειρηση"
Δηλαδή όποιος δουλεύει σε τηλεφωνικό κέντρο μιας εμπορικής εταιρίας και μετά για 3-4 χρόνια σε εταιρία δημοσκοπήσεων (προφανώς στο τηλεφωνικό κέντρο μια και οι σπουδές αλλά και η επαγγελματική της εμπειρία δεν θα δικαιολογούσαν άλλη θέση) μπορεί να ανοίξει επιχείρηση:
"... call-center in outsoursing , ερευνες,telecommunication, marketing research…"

Αυτά σε ότι αφορά στο βιογραφικό της κυρίας. Πάμε λίγο στο πολιτικό κομμάτι.
Μια κυρία που έφυγε στ 17-18 της από τον τόπο της και γύρισε στα 45 κάνοντας δουλειές σαν υπάλληλος ή έμπορος σε μια πόλη βιομηχανική όπως το Μιλάνο, ζητά την ψήφο για να εκπροσωπήσει μια περιοχή κυρίως αγροτική, έχοντας ζήσει μόλις 6 χρόνια εκεί και κάνοντας μια δουλειά που δεν έχει καμία σχέση με την τοπική κοινωνία.
Προφανώς δεν είναι η μόνη αλλά ήθελα να ξέρω, μόνο εγώ το βλέπω περίεργο;

Δεν ρυπαίνει το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν

Μια από τις καλύτερες προτάσεις που έκανε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήταν το κόψιμο της αφισορύπανσης, κάτι που το εφάρμοσε πρώτα ο ίδιος. Υποτίθεται ότι και οι υποψήφιοι βουλευτές του θα κάνανε το ίδιο.
Όλοι, όχι. Μερικοί είναι πιο μάγκες. Έτσι λοιπόν στην γωνία Εγνατίας και Μητροπολίτη Γενναδίου, όπως βγαίνεις από την άθωνος έπεσα στις παρακάτω εικόνες.



Προφανώς τα flyer του κ. Βούγια δεν τ' ακουμπάει η πολιτική του κόμματός τους. Προχωρώντας παραπάνω στην οδό Ιουστινιανού έπεσα πάνω στο περίφημο παρμπριζάκι του κ. Αργυριάδη, που φαίνεται ότι και αυτό εξαιρείται από την απαγόρευση.

Καλή η πράσινη ανάπτυξη και η φιλοπεριβαλοντολογική πολιτική αλλά θα πρέπει να εκλεγούμε κιόλας έ;

24 Σεπτεμβρίου 2009

Μόδα είναι, ποιός έχει σειρά;


Τελικά από ότι φαίνεται είναι πάγια τακτική των υποψηφίων της ΝΔ να παίζουν με εξώφυλλο στα μέσα. Μετά τον κ. Τζιτζικώστα στις Επιλογές της Κυριακής που έρχεται, στην ίδια εφημερίδα, στο άλλο ένθετό της, το Live!, την ίδια μέρα (!!!) έχουμε πρώτη μούρη τον κ. Ιωαννίδη. Δεν θέλω να πει κανείς ότι δεν είναι πληρωμένη την στιγμή που όλα τα εξώφυλλα έχουν τελείως διαφορετική αισθητική.

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο τέτοιος.

23 Σεπτεμβρίου 2009

Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Θεσσαλονίκη

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Χρήστου ηλ. μηχανικός, πρόεδρος ΣΜΤ Βορ. Ελλάδος
ΑΡΕΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σταύρου, λογιστής
ΓΕΡΟΤΣΙΑΒΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Θωμά, γιατρός
ΕΔΙΡΝΕΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Γεωργίου, τυπογράφος
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Παναγιώτη, αρχιτέκτονας
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Αθανασίου, συνταξιούχος ΙΚΑ
ΚΛΕΙΣΙΑΡΗΣ ΖΗΣΗΣ του Χρήστου, δικηγόρος, μέλος ΔΣ ΔΣΘ
ΚΟΛΟΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου, μηχ. μηχανικός, πρόεδρος συλλόγου ηλ. μηχανολόγων Βορ. Ελλάδος
ΚΟΤΣΑΜΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Δημητρίου, οικοδόμος
ΚΟΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ζέρβα γιατρός, πρόεδρος νοσ. επιτροπής Ιπποκράτειου νοσοκομείου
ΚΥΡΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Χρήστου, συνταξιούχος ΔΕΗ
ΜΠΙΛΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του Παναγιώτη, γεωπόνος
ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ του Θεόδωρου, φοιτητής
ΞΟΠΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημητρίου, ιδ. υπάλληλος, γραμματέας σωματείου βιβλίου-χαρτού Θεσ/κης
ΠΟΛΙΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ του Αθανασίου, φοιτήτρια, δημοσιογράφος
ΣΤΕΦΟΥΔΗΣ ΜΟΡΦΑΚΗΣ (ΜΟΡΦΗΣ) του Χριστοδούλου, συνταξιούχος ΟΤΑ
ΤΟΡΠΟΥΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παναγιώτη, δικηγόρος
ΧΑΝΤΖΗ ΜΑΡΙΑ του Βάιου, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ΣΕΦΚ Βορ. Ελλάδος
ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Εμμανουήλ, συμβασιούχος ΟΤΑ
ΧΑΝΤΖΗΛΙΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ του Γεωργίου, αυτοαπασχολούμενος
.
Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΟΒΙΤΣ ΣΕΒΑΣΤΗ του Φρανσουά, ιδ. εκπαιδευτικός
ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χαράλαμπου, ιδ. υπάλληλος
ΚΑΛΑΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Ιωάννη, αρχιτέκτονας
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, φοιτητής
ΜΠΑΧΟΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Θεόδωρου, ιδ. υπάλληλος
ΠΟΥΛΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Ευαγγέλου, συντηρητής ανελκυστήρων
ΤΣΙΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Τρύφωνα, ιδ. υπάλληλος
ΧΑΤΖΗΔΗΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του Γεωργίου, ιδ. υπάλληλος
ΧΕΙΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Στυλιανού, ιδ. υπάλληλος

Οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αναγέννησης στην Θεσσαλονίκη

Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παπαθεμελής Στυλιανός-Άγγελος(Γνωστός από τον περίφημο νόμο για το ωράριο αλλά και για τις άλλα τινά)

Ακουαρόνε Αλφόνσος (είμαι περίεργος για την καταγωγή του)

Δημητριάδης Ευάγγελος

Ζαχαριάδου-Κωνσταντινίδου Ελένη

Ζαχάρωφ-Πουρπουτίδου Ευγενία (Τι γινεται;)

Ζελίλωφ Ιωάννης (Μπράβο επίθετα)

Κουκουβάνης Κυριάκος

Λαμπριανίδης Ελκούντζα (Εδώ έχουμε και όνομα περίεργο)

Μπακατούροβα Άλα

Μπαλογιάννη Ελένη

Σάββα Δέσποινα

Σαχινίδης Λάζαρος

Σύρρου-Μπουρμά Στυλιανή

Τσορμπατζόγλου Μαρία

Χατζημιχαηλίδου Αναστασία

Ζάρκου Θεολογία (Λία)

Παμίσης Νικόλαος

Ζαφειροπούλου Παναγιώτα

Κουκούλη Άνοιξη

Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παππάς Πέτρος

Τσορμπατζόγλου Αικατερίνη (Έχει καμιά σχέση με την Μαρία της Α')

Σαρηκεχαγιά Ελισάβετ

Τζούμας Δημήτριος

Σαρακίνου Αμαλία

Τυρικιάδου Στυλιανή

Σαράφη Ζαφείρω

Οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ στην Θεσσαλονίκη

Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Αϊδινίδης Δημήτριος
  • Ακριβόπουλος Θωμάς(Την Ακριβοπούλου στην λίστα του ΠΑΣΟΚ την έχει τίποτα;)
  • Γερμαλίδου Αγγέλα (Αγγελική)
  • Δήλαρης Παναγιώτης(Παλιά καραβάνα)
  • Δημοπούλου Χρυσάνθη
  • Καλλεγιαννάκου Ανδριάννα
  • Καράμπελας Παναγιώτης(Όνομα για καριέρα)
  • Καφενούδη Βασιλική
  • Κολοκοτρώνης Αγγελος (Γνωστός δημοσιογράφος της πόλης...)
  • Κουριαννίδης Ιωάννης
  • Κυριακίδου Σουλτάνα (Τάνυα) (Γνωστή μας Δρ. Τάνυα της ΕΚΑΤΟ)
  • Λαμψίδης Γαβριήλ
  • Μήτσιου Αλέξανδρος
  • Νυσταζοπούλου - Μίχου Μαρία
  • Παπαδήμα Μελπομένη
  • Σχοινάς Νικόλαος
  • Τζαβέλλα Δήμητρα
  • Τσάμη Θωμαή
  • Φιντικάκη Μαρία - Ελένη
  • Χατζηϊωαννίδης Βασίλειος (Σε λίγο θα βγάλουμε και το φυλλάδιό του)

Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Αθανασούδης Κωνσταντίνος
  • Αντζου Ιωάννα
  • Βελόπουλος Κυριάκος ( Ο Αρχηγός!! Αδελφός του δημοσιογράφου Βενιέρη, αλλά με πλούσια Ιστορία στην τοπική ραδιοτηλεόραση)
  • Κόνιαρης Σπυρίδων
  • Μαμαλούκης Αθανάσιος
  • Ματανά Θεοδώρα
  • Μιζέλη Ζωή
  • Μπουλιώνης Παναγιώτης
  • Τάκος - Γάκος Δημοσθένης

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΑΪΤΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΡΙΑ)

ΚΕΡΣΑΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ) (Κριτικός κινηματογράφου)

ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) (Ο γνωστός γιατρός που ενώ δεν κατάφερε να γίνει δήμαρχος στην πόλη, κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής)

ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ (ΛΙΝΑ) (Πρέπει να την διαφημίσω μια και μου ήρθε e-mail από φίλη που είναι στην Αθήνα)

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΛΙΟΣΑΤΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ (ΑΛΕΞΗΣ)

ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΞΗΡΟΤΥΡΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ ΑΣΗΜΙΝΑ (ΜΙΝΑ) (Η γνωστή πρώην βουλευτής που συνηθίζει να πηγαίνει στις πορείες με Πράντα αξεσουάρ)

ΠΑΠΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΕΡΚΑ ΘΕΟΠΙΣΤΗ (ΠΕΤΗ) (Το πιο πετυχημένο twitter account, not)

ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΗΣ) (Ο νομαρχιακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη)

ΠΟΥΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του Κωνσταντίνου

ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ)

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΚΙΒΙΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Αν δεν κάνω λάθος δημοσιογράφος στην ΕΠΟΧΗ)

ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ)

ΠΛΙΑΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΠΟΛΑΤΣΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΡΩΣΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Θεσσαλονίκη

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1. Παπαρήγα Αλέκα, γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ
2. Βαλανάς Στέλιος, δικηγόρος
3. Ζαριανόπουλος Σωτήρης, τραπεζοϋπάλληλος, γραμματέας ΕΚΘ
4. Ζιώγας Γιάννης, πανεπιστημιακός, νομαρχιακός σύμβουλος
5. Ζώκας Νίκος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ
6. Καλαντίδου Σοφία, εμποροϋπάλληλος, βουλευτής, πρόεδρος Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων
7. Κατσάνος Άγγελος, μεταπτυχιακός φοιτητής
8. Κουτσούρας Θανάσης, οικοδόμος, μέλος δ.σ. Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης
9. Κυριακίδης Θόδωρος, πρόεδρος σωματείου Χημικής Βιομηχανίας
10. Μωυσίδης Κώστας, λογιστής
11. Νικοπολιτίδου Νένα, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
12. Παπαδοπούλου Σοφία, ιδιωτική υπάλληλος
13. Παπαϊωάννου Κέλυ, αρχιτέκτων μηχανικός
14. Ραΐζη Ηλέκτρα, αυτοαπασχολούμενη, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)
15. Ράλλης Σπύρος, εργάτης, μέλος ΕΓ του Π.Α.ΜΕ.
16. Ρέβας Βασίλης, οικοδόμος, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης
17. Στάθη Δήμητρα, δημοτικός υπάλληλος,
18. Χρηστίδου Ζωή σχεδιάστρια

Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1. Αλεξίου Κοσμάς, ιατροδικαστής
2. Ιγνατιάδης Θόδωρος, κτηνίατρος, δημοτικός σύμβουλος
3. Καλατζάκου Γεωργία, ψυχολόγος,
4. Κιουλπεκίδης Γιάννης, αγρότης, συνδικαλιστής
5. Παπαδόπουλος Μιχάλης, επαγγελματίας οδηγός, πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Οδηγών
6. Πετρίδης Ανέστης, ελεύθερος επαγγελματίας, δημοτικός σύμβουλος
7. Ρίσκος Γιώργος, αγρότης, συνδικαλιστής
8. Τζέκης Άγγελος, δημόσιος υπάλληλος,

Οι υποψήφιοι των οικολόγων

Ακριτίδης Λευτέρης, ελ. επαγγελματίας, πρόεδρος συλλόγου «Ποδηλάτη

Ανδρέου Δαμιανός, πολιτικός μηχανικός ΤΕ

Γαζίλα Βενετία (Νέτα), μαθηματικός- εικαστικός

Γεωργόπουλος Αλέξανδρος, καθηγητής ΑΠΘ

Δόδουρα Εφη, πρόεδρος ζωοφιλικού σωματείου

Ζώτου Ελεονώρα, οικονομολόγος, μέλος ΔΣ Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης

Ιωαννίδου Ελεάννα, δικηγόρος

Καβακόπουλος Σάκης, παλαιοπώλης

Κεραμιτζής Οδυσσέας, πολιτικός μηχανικός ΤΕ

Κυπριανίδου Σόφη, φοιτήτρια

Μάτης Χρήστος, δημοσιογράφος

Οικονόμου Ευγενεία, ψυχολόγος

Πετράκης Αριστείδης, ιδιοκτήτης ξενώνα νεότητας

Σακέτα- Σακιζλή Καίτη, βιοκαλλιεργήτρια

Σταματόπουλος Μιχάλης, ιστορικός, ιδρυτικό στέλεχος Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Β. Ελλάδας

Τακόλας Νίκος, ενεργειακός- μηχανικός, τομεάρχης ΔΕΗ

Φουτάκης Δημήτριος, καθηγητής εφαρμογών ΤΕΙ Σερρών

Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αγοραστούδης Αστέριος, έμπορος βιολογικών υλικών συσκευασίας

Γωγάκου Δήμητρα, αρχιτέκτον μηχανικός, MMS βιοκλιματικό σχεδιασμό

Καλιμτζόγλου Συμεών, βιοκαλλιεργητής

Λαζαρίδης Χρήστος, μηχανιολόγος- μηχανικός, σύμβουλος σε ενεργειακά θέματα

Λάππας Πέτρος, οικοδόμος

Ντελή Αικατερίνη, πρώην στέλεχος Εθνικής τράπεζας

Παυλίδου Δέσποινα, ασφαλίστρια

Σκουλίδη Σοφία, ζωγράφος- ενδυματολόγος

Χατζηκοντίδης Βασίλης, συντονιστής ανακύκλωσης, βιοκαλλιεργητής

Τέλος να θυμίσουμε ότι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας συμμετέχουν από τη Θεσσαλονίκη οι

Γιάννης Τζιωλας, μηχανικός, πρώην πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης

Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ευρωβουλευτής

Οι υποψήφιοι των οικολόγων

Ακριτίδης Λευτέρης, ελ. επαγγελματίας, πρόεδρος συλλόγου «Ποδηλάτη

Ανδρέου Δαμιανός, πολιτικός μηχανικός ΤΕ

Γαζίλα Βενετία (Νέτα), μαθηματικός- εικαστικός

Γεωργόπουλος Αλέξανδρος, καθηγητής ΑΠΘ

Δόδουρα Εφη, πρόεδρος ζωοφιλικού σωματείου

Ζώτου Ελεονώρα, οικονομολόγος, μέλος ΔΣ Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης

Ιωαννίδου Ελεάννα, δικηγόρος

Καβακόπουλος Σάκης, παλαιοπώλης

Κεραμιτζής Οδυσσέας, πολιτικός μηχανικός ΤΕ

Κυπριανίδου Σόφη, φοιτήτρια

Μάτης Χρήστος, δημοσιογράφος

Οικονόμου Ευγενεία, ψυχολόγος

Πετράκης Αριστείδης, ιδιοκτήτης ξενώνα νεότητας

Σακέτα- Σακιζλή Καίτη, βιοκαλλιεργήτρια

Σταματόπουλος Μιχάλης, ιστορικός, ιδρυτικό στέλεχος Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Β. Ελλάδας

Τακόλας Νίκος, ενεργειακός- μηχανικός, τομεάρχης ΔΕΗ

Φουτάκης Δημήτριος, καθηγητής εφαρμογών ΤΕΙ Σερρών

Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αγοραστούδης Αστέριος, έμπορος βιολογικών υλικών συσκευασίας

Γωγάκου Δήμητρα, αρχιτέκτον μηχανικός, MMS βιοκλιματικό σχεδιασμό

Καλιμτζόγλου Συμεών, βιοκαλλιεργητής

Λαζαρίδης Χρήστος, μηχανιολόγος- μηχανικός, σύμβουλος σε ενεργειακά θέματα

Λάππας Πέτρος, οικοδόμος

Ντελή Αικατερίνη, πρώην στέλεχος Εθνικής τράπεζας

Παυλίδου Δέσποινα, ασφαλίστρια

Σκουλίδη Σοφία, ζωγράφος- ενδυματολόγος

Χατζηκοντίδης Βασίλης, συντονιστής ανακύκλωσης, βιοκαλλιεργητής

Τέλος να θυμίσουμε ότι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας συμμετέχουν από τη Θεσσαλονίκη οι

Γιάννης Τζιωλας, μηχανικός, πρώην πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης

Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ευρωβουλευτής

Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί

Τελικά είναι αγαπημένο κόλπο του κ. Τζιτζικώστα. Κάνουμε διαφήμιση με το να υπάρχει το πρόσωπό μας σε περιοδικό. Την πρώτη φορά σε περιοδικό που δεν κυκλοφόρησε ποτέ, ή τουλάχιστον δεν το βρήκαμε εμείς ποτέ. Τώρα σε περιοδικό που πουλάει λίγα, αλλά βγαίνει στα περίπτερα.

Αν δούμε και διαφήμιση στην τηλεόραση της εφημερίδας τότε θα μιλάμε για ακόμη μια φορά για Colpo Grosso.

Θα περίμενα από έναν νέο πολιτικό κάτι καλύτερο. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά με απογοητεύει.