28 Σεπτεμβρίου 2006

μια αποτυχία

Ήμουν ερωτευμένος με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς και νομαρχιακούς συμβούλους. Με όλους, όλων των παρατάξεων. Διαβάζω και καταβροχθίζω τα βιογραφικά τους από τα διαφημιστικά φυλλάδια, και παθαίνω σοκ από το πόσο πετυχημένοι είναι . Έχουν κάνει τόσα πολλά. Από το μέτρημα των bullets σε κάθε λίστα έχω χάσει τον λογαριασμό. Έχει η θεσσαλονίκη τόσους δημιουργικούς ανθρώπους ? και που κρύβονται τόσο καιρό? μήπως είναι "εισαγωγής" ? Μας τους έφεραν οι εξωγήινοι για να μας επηρρεάσουν και να μπορέσουν να κάνουν εισβολή πιο εύκολα ? Τους έφεραν από αθήνα για να μείνουμε για πάντα ο τελευταίος τροχός της αμάξης? Το σκεφτόμουν και άκρη δεν έβγαζα. Μέχρι που κοιμήθηκα πάνω από μια στοίβα διαφημιστικά φυλλάδια.

Μέσα στο όνειρό μου ανακάλυψα την μαύρη τρύπα στην οποία έιχα πέσει από τότε που είχα αρχίσει να ψηφίζω. Μετρούσα δεν διάβαζα. Έβαζα νοερά 1,2,3... δίπλα σε κάθε σημείο του βιογραφικού του κάθε υποψηφίου και εντυπωσιαζόμουν. Ακόμα και όταν το βιογραφικό ήταν : Έχω 2 παιδιά, 1 έστι , το 2 αλλιώς. Οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν τουλάχιστον 5-6 θέσεις σε διάφορους συλλόγους , σωματεία, επιμελητήρια, κοκ. Επίσης έχουν διοικήσει , έχουν μανατζάρει, έχουν προμοτάρει, έχουν γράψει, κοκ, σε διάφορες θέσεις. Αυτό που δεν έχω βρεί ακόμη είναι τι αποτελέσματα έχουν όλοι αυτοί. Γιατί στα περισσότερα σοβαρά βιογραφικά που έχω διαβάσει, κανείς δεν γράφει τι θέση είχε. Όλοι οι σοβαροί (με τον εαυτό τους και με τους άλλους) γράφουν τι έκαναν στη θέση που έιχαν σε μια εταιρία, δίνουν στοιχεία για τα δεδομένα των προβλημάτων που έλυσαν ή περιγράφουν με λεπτομέρεις ένα έργο στο οποίο συμμετείχαν και τι αποτελέσματα είχε.. Θα με εντυπωσίαζε να δώ (και με αποδείξεις) ότι ένας υποψήφιος κατάφερε και έφερε έσοδα σε ένα σωματείο στο οποίο ήταν μέλος , πρόεδρος κοκ. Επίσης αναρωτιέμαι για ποιο λόγο περισσότερο τις συνδικαλιστικές θέσεις που κατείχαναπό τα επιτεύγματα στη δουλειά τους. πχ Με ποιο τρόπο αντιμετωπίζει ένας οδοντίατρος που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος τη δουλειά του ? είναι φιλικός ? σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα? σε βοηθάει όταν πονάει το δόντι σου ή σε αφήνει στη μοίρα σου μέχρι την επόμενη συνεδρία?

Μέσα στο ύπνο μου τα σκεφτόμουν όλα αυτα, επειδή όταν ρωτάμε αν ένας γιατρός είναι καλός για να τον επισκεφτούμε, δεν μας νοιάζει αν είναι πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου ή αν έχει διετελέσει μέλος του γυμναστικού συλλόγου των άνω κάτω πετρλώνων νότιας πελλοπονήσου. Μας ενδιαφέρει αν είναι καλός στη δουλειά του. Μας ενδιαφέρει , γιατί ο αποτελεσματικός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είναι αυτός που είναι καλός στη δουλειά του...

Ξέρω ότι μαζί με τα ξερά καίω και τα χλωρά, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Προσωπικά, παραδέχομαι τους ανθρώπους που είναι καλοί στη δουλειά τους και μεταφέρουν αυτήν την ικανότητα και εμπειρία και στον πολιτικό στοίβο. Άλλα αυτοί λείπουν από τον πολιτικό στοίβο αυτή τη στιγμή, εκτός από μερικές φωτεινές εξαιρέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: