17 Οκτωβρίου 2006

Error: Abort? Retry? Failure?

Και τώρα το μεγάλο δίλημμα. Η το μεγάλο δόλωμα.

Και ένα σενάριο:

1. Η αράπογλου παίρνει το δήμο. Παντού βγαίνουν στα κανάλια και διαλαλούν τη νίκη του πασοκ. Σε κάθε στραβή που θα γίνεται θα επαναλαμβάνεται η φράση «παραλάβαμε χαος». Στα 4 χρόνια που θα παραμείνει στο δημαρχείο οι παπ συσπειρώνονται και παίρνουν τον δήμο ξανά.

2. Ο μαρμαράκιας παίρνει τον δήμο. Βγαίνει στο ιδιωτικό του κανάλι και λέει τα δικά του. Αλλά την έχει ακούσει ήδη και προσέχει. Ο μπουτάρης συσπειρώνεται περισσότερο, κάνει 4 χρόνια σωστές κινήσεις και παίρνει τον δήμο πανηγυρικά αυτή τη φορά.

3. Τον δήμο δεν τον παίρνει κανείς. Η πόλη κηρύσσεται ακυβέρνητη. Την αγοράζει ο Χάκινεν και ο Μοντόγια φιφτυ φιφτυ και την μετατρέπουν στην πρώτη πίστα F1 τζετ σκι στον κόσμο.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

F1 και μαλακίες.

Προτίνω να την δώσουμε στον Χέφνερ.
Να γουστάρουμε και λίγο.
:)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να την αγοράσει ο Λιακόπουλος και να κάνει τις εκπομπές του πανελλαδικές από την ΕΤ3.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το 2 δεν ισχύει γιατί λένε οτι ο Τσαλακωμένος θα κατέβει το 2008 για βουλευτής.

Ανώνυμος είπε...

Λάθος, το Σενάριο 1 ήθελα να πω.

Oneiros είπε...

Μιά χαρά παίζει, δυστυχώς' "οι παπ" δεν είναι μόνο ο (πρώην) Ατσαλάκωτος, αλλά ολόκληρη συμμορία. Τόσα χρόνια γλυκάθηκαν με τις εργολαβίες και τα backroom deals, σιγά μην αφήσουν ήσυχο το δήμο.

IRQueen είπε...

Άρα, τι προτείνεις Όνειρε; όχι για την επόμενη τετραετία, για την Κυριακή...

IRQueen είπε...

Δεν εννοώ, τι να ψηφίσουμε φυσικά... εννοώ ότι πλέον οι επιλογές είναι δύο, οι εξής δύο, και να πιστεύουμε ότι τίποτα απολύτως δεν θα αλλάξει με το να έρθουν τα "πράσινα παιδιά" τότε, τι να πω; λευκό.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Αστέρη (το είχα ξαναγράψει σε κάποιο σχόλιο)με τα περι συμμορίας. Το καθεστώς των καπετανο-αθανασα-εγγλεζο-καραμανλο-ζουρνάδων και πάει λέγοντας κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά στην πόλη. Θυμηθείτε ότι οι περισσότεροι είναι και παλαιότεροι από τον ατσαλάκωτο (οι περισσότεροι από την εποχή Κούβελα-Κοσμόπουλου) και η "ευδόκιμος θητεία τους" πάει για ...24ετία.
Ομοίως συμβαίνει και με το "βασικό κορμό" των κατά καιρούς παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων. Μετά από τόσα χρόνια έχουν αποκτήσει κι αυτοί "καλές σχέσεις" και συνεργασία με το "καθεστώς" του δήμου.

Το σενάριο 2 μου φαίνεται εφικτό και ελπιδοφόρο αν...
η απαραίτητη στήριξη του ΠΑΣΟΚ είναι χωρίς όρους του τύπου να υιοθετήσει η "Πρωτοβουλία" τους τανιμανοτσαρουχάδες (της 1ης παραγράφου) που φοβάμαι ότι θα κάνουν παρόμοια ζημιά στη διοίκηση του δήμου.
Για τις σωστές κινήσεις του Μπουτάρη στη διάρκεια της 4ετίας το εύχομαστε όλοι πιστεύω. Εκτιμώ πάντως ότι τα λάθη του Βούγια δεν θα τα επαναλάβει.

Για το σενάριο 3 θα προτιμούσα ως manager τον Γ.Κοσκωτά :)

Oneiros είπε...

Άρα, τι προτείνεις Όνειρε; όχι για την επόμενη τετραετία, για την Κυριακή...
Δεν προτείνω τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, ότι θέλει ας ρίξει ο καθένας. Εγώ, πάντως, λευκό δε ρίχνω, στη μοναδική ευκαιρία που μου δίνεται μέσα σε 12 χρόνια για να ξεφορτωθώ τον Ατσαλάκωτο.
Ακόμα και τον Cthulhu θα προτιμούσα για Δήμαρχο... στο Μασούτη + ΙΚΕΑ πάλλευκο apolitic combo θα κολλήσω;

MiDWaN είπε...

Υπάρχει και το άλλο σενάριο..

Παίρνουμε εμείς το δήμο με πραξικόπημα και τους πηδάμε όλους κανονικά.

Και μετά κατεβαίνουμε στην Αριστοτέλους για καφεδάκι.

marl(t) είπε...

μπράβο oneiros! Εννοείται πως δεν είναι καλύτερη η Χρύσα και το συνάφι του τοπικού ΠΑΣΟΚ αλλά όχι και λευκό. Ατσαλάκωτο δεν το συζητώ καν. Δεν ξέρω, αλλά παρατήρησα πως πριν ακόμα καλά καλά πάμε σε δεύτερο γύρο άρχισαν οι γκρίνιες των "προοδευτικών" που μόνο προοδευτικοί δεν είναι εφόσον εφαρμόζουν πρακτικές 50ετίας εδώ και 20 χρόνια. Εννοείται πως εντελώς κατά τύχη πέρασε η επίσημη υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στο δεύτερο γύρο και εννοείται πως δεν είναι της προκοπής. Επίσης εννοείται πως κανένας από το ΠΑΣΟΚ το ίδιο δεν την ήθελε ως υποψήφια - τώρα γιατί την κατέβασαν ακόμα το ψάχνουν κι αυτοί. Έχει φοβερή πλάκα να τα παρατηρώ όλα αυτά ζώντας σε ένα περιβάλλον πασόκων που με εξόρκιζαν να μην ψηφίσω το Μπουτάρη. Το μεγαλύτερο δράμα τους ήταν οι μετεκλογικές συζητήσεις στο mega με Παπαχελά και Πρετεντέρη να μιλάνε θετικά (εώς να σκίζονται) για το Μπουτάρη. Κι εσείς τέκνα, Βρούτοι; Δεν έχω την αυταπάτη πως θα αλλάξει κάτι από τη μια μέρα στην άλλη αλλά τουλάχιστον θα γλιτώσουμε από τη Μαίρη Λεριά στην TV100...

Dark Angel είπε...

φακιν μπριλιαντ αλλά το θέμα είναι πως θα κινηθούν οι καρατζαφεριανοί κυρίως και μετά ακολουθούν οι λοιποί. Οκ συμφωνώ όχι λευκό αλλά το θέμα είναι πως θα συμμετέχουν επιτέλους και οι υπόλοιποι στο κατέβασμα της Vasipap συμφωνικής ορχήστρας. Δλδ αν μπουτάρης και κουράκης δώσουν ψήφους άμεσα ή έμεσα στην αράπ (γεγονός της σφαίρας του φανταστικού) αλλά διεκδικήσουν φανερά ΡΟΛΟ μέσα στη δημαρχία.

Oneiros είπε...

Παίρνουμε εμείς το δήμο με πραξικόπημα και τους πηδάμε όλους κανονικά.
Εγώ τις γλάστρες, εσύ τον Οραήλογλου και τον Λεμούσια. Στρέχει; :-p

Και μετά κατεβαίνουμε στην Αριστοτέλους για καφεδάκι.
Όχι σ' αυτή την Αριστοτέλους, mate. Διάλεξε οποιαδήποτε άλλη πλατεία.