20 Οκτωβρίου 2006

Bird's eye view


Βλέπω: στην TV100, τον Ατσαλάκωτο (τέως, νυν και αεί) να "πιέζεται" από τον Οραήλογλου, να μετράει τις εργολαβίες στο μπεγλέρι (48 ή 55 είναι τελικά;), να ξεδιπλώνει αναπλάσεις επί αναπλάσεων σαν να είναι η πόλη ξυλόγλυπτο του Escher, να κατεβάζει το δάσος του Μπίρναμ -συγγνώμη, του Σέιχ Σου- στη θάλασσα...

Ακούω (αλλά δε βλέπω): στον ουρανό, τα πυροτεχνήματα που σιγοντάρουν τις υποσχέσεις του για δημοψηφίσματα (there is no spoon) και ξαναζεσταμένους στα μικροκύματα λαγούς με πετραχήλια.

Ιχνηλατώ: στον συλλογικό καμβά που έστρωσαν δυό ρώσοι πάνω στην υδρόγειο του Google, την ιστορία, την ομορφιά και την ασχήμια της πόλης που αγαπάω και με σκοτώνει.

Σιχάθηκα: το χαρτοπόλεμο, τις υποσχέσεις, τη θεωρία, τα αλλόκοτα μαθηματικά, την αλαζονεία, την αμάθεια, την ατιμωρησία, την ξύλινη γλώσσα, την αμετροέπεια, την ανευθυνότητα, την κοροϊδία των πολιτικών' την παραίτηση, την ημιμάθεια, την ευθυνοφοβία, την αμνησία των συμπολιτών μου. Την ανίκητη αναξιοκρατία, τον αυτισμό, την μωροφιλοδοξία και την ανυπαρξία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Την τέλεια υπολογισμένη αδικία του εκλογικού συστήματος. Τη δική μου ανασφάλεια, αναποτελεσματικότητα κι αναποφασιστικότητα.

Υπόσχομαι: στο νέο δήμαρχο, όποιος κι αν είναι αυτός, έλεγχο του έργου του και αντιπολίτευση από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία της τετραετίας του (εγώ, σαν δημότης' αν κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι δημότες και η δημοτική αντιπολίτευση, τόσο το καλύτερο, αλλά δεν το περιμένω).

Σε βλέπω, Δήμαρχε. Δε σ' εμπιστεύομαι, δε σε γουστάρω, αλλά ξέρω που μένω/μένεις/μένουμε, τώρα. Είμαι παντού, και θα παρακολουθώ.
Και δεν θα είμαι ο μόνος.


I want to fly like an eagle
To the sea
Fly like an eagle
Let my spirit carry me
I want to fly like an eagle
Till I'm free
Oh, lord, through the revolution

Feed the babies
Who don't have enough to eat
Shoe the children
With no shoes on their feet
House the people
Livin in the street
Oh, oh, there's a solution[..]

In a sky full of people
Only some want to fly
Isn't that crazy?
-- Fly like an eagle, Steve Miller Band

1 σχόλιο:

EnergyTechnology είπε...

Ηι 好文 ,what language is this? Korean or japanesse ?