18 Οκτωβρίου 2006

Περί Χρύσας



Πραγματικά δε καταλαβαίνω, από που πηγάζει αυτή η απαξίωση για τη Χρύσα Αράπογλου. Παρ' όλο που δεν είναι δημότης Θεσσαλονίκης είναι μέχρι το κόκκαλο εδώ και χρόνια ανεμειγμένη στα κοινά της πόλης. Να πούμε ποιοι δεν είναι; O Bob ο Σφουγγαράκης, ο Φύρερ, ο Στάλιν και ο κύριος 1%. Απομένουν τρεις υποψήφιοι. Ο Παπάς, ο Κρασάς και η Δημοσιογράφος. Όλοι καλώς ή κακώς ασχολούνται.

Ο Παπάς ήταν ψηλά - Υπ. Αθλητισμού - και κατέβηκε χαμηλα, αυτό μην το ξεχνάμε, θα ήμασταν αχάριστοι. Άλλωστε, γι' αυτό και ψηφίστηκε. Γιατί κάποιος άλλος πρώην δήμαρχος, έφυγε για τα ψηλά. Οι δεξιοί, ξέρετε - και πονάει. Αλλά οχτώ χρόνια είναι αρκετά. Δεν είναι δα και ο Ρούσβελτ.

Δεύτερον. Ο Κρασάς είχε ανέβει να δεί τον ήλιο στο όρος που λέγεται Ευρώπη. Αυτό επίσης μην το ξεχνάμε. Άλλο οτι τώρα το παίζουμε ανεξάρτητοι ανεμίζοντας ξεβαμμένες με χλωρίνη πράσινες σημαίες.

Οπότε τι πλήρως ειλικρινές και νέο απομένει; Να μου πείτε Εκδότες και Δημοσιογράφοι - Οι μεγάλες πληγές της Ελληνικής Κοινωνίας, να δώ έναν υποψήφιο που να κατεβαίνει με νταμπέλα "Κεντρώοι Θεσσαλονίκης" να μου κοπούν τα χέρια και τα πόδια αν δεν τον ψηφίσω. Να πέσω σε θάλασσα με βραστό φραπέ και να με δείρουν μέχρι θανάτου μπαόκια. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, γιατί πυροβολείτε την κοπέλα;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χεχεχε, ωραία τα επιχειρήματα δε λεω... δε λεω...

Dark Angel είπε...

Προσωπικά δεν με πείθει η κυρία. Δεν την απαξιώνω απλώς:

1. Με το που βγήκαν τα πρώτα exit έφυγε από το εκλογικό της κέντρο ενώ θα έπρεπε να είναι εκεί.

2. Ζητάει την ψήφο μου για τη δημαρχία ενώ η ίδια ψηφίζει σε άλλο δήμο.

3. Τάζει ανέφικτους λαγούς με πετραχήλια όπως η μείωση κατά 20% των δημοτικών φόρων χωρίς να μας πεί ΠΩΣ.

4. Σε όλες τις διαμάχες και στα έντυπά της δεν μας είπε τι θα κανει και κυρίως ΠΩΣ θα το κάνει.

Αυτά για τη χρύσα μας. Και τώρα ερχόμαστε στο μεγάλο μονόδρομο. ΑΝ της είχαν εμπιστοσύνη ως πρόσωπο θα την στήριζαν μέχρι τελευταίας. Αλλά είναι σίγουροι ότι θα τους αδειάσει στην πρώτη ευκαιρία. Αυτός είναι ο παλμός out there in real life. Προσωπικά το τι θα κάνω όταν τυλιχτώ με τη μαύρη κουρτίνα εκεί μέσα, μόνος με μοναδική παρέα τη δική μου άποψη δεν το ξέρω ακόμη. Αυτό που ξέρω είναι σίγουρα ότι ένα βήμα έγινε. Η χορωδία της Vasipap δεν κελαηδάει πιά, εμείς είμαστε στη τσίτα και γενικά την έχουν ΑΚΟΥΣΕΙ οι τύποι.

Ανώνυμος είπε...

το 1 και 2 δεν ξέρω πόσο σημαντικά είναι αλλά σίγουρα δεν συνιστούν ικανούς λογους για να μην σταμάτησει κανείς τον Ατσαλάκωτο΄.

Η μείωση των δημοτικών τελών είναι απολύτως εφικτή συνδυασμένη με μια διαφανή και έξυπνη διαχείριση. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί εκ των προτέρων πως η κυρία Αράπογλου θα κάνει μια τέτοιου είδους διαχείριση. Γνωρίζουμε όμως ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι επι Ατσαλάκωτου η διαχέιριση δεν ήταν ούτε διαφανής ούτε έξυπνη οπότε δεν βλέπω γιατί να να του δώσει κάποιος μια τρίτη ευκαιρία.

το 4 ειπώθηκε για πολλούς υποψήφιους (αν όχι για όλους) σε αυτές τις εκλογές. Θα ήταν άδικο να απομονώσουμε το πρόβλημα ως το πρόβλημα της κυρίας Αραπογλου.

[Το λόγο για το ότι δεν δόθηκε βήμα διαλόγου στους έστω λίγους προετοιμασμένους υποψήφιους δεν θα τον αναζητήσουμε εδώ...είναι μεγάλη κουβέντα. Αλλά ας υποθέσουμε πως η κυρία Αραπογλου ή ο κύριος Μπουτάρης ή ο κύριος Χ, Ψ είχαν σχέδιο εφαρμογής του προγράμματος και άρχιζαν να το αναλύουν στο ακροατήριο με διαφάνειες και νούμερα και χαρτί και μολύβι... Ποόσι θα έμενα να ακούσουν ως το τέλος και να το σχολιάσουν; 10 άτομα; Πολύ είπα!]

Dark Angel είπε...

Ok! Οχι ατσαλάκωτος αυτό τελείωσε καιρό πρίν. Οχι λευκό. Οχι άκυρο. Οχι αποχή. Αλλά με τους λοιπούς να εχουν ΡΟΛΟ μέσα στη δημαρχία. Αυτό μόνο η χρύσα μας μπορεί να το εγγυηθεί αλλά δεν μπορεί. Δυστυχώς...

Το 1 και το 2 είναι ΠΟΛΥ σημαντικα για πολίτες και ψηφοφόρους της Α Θεσσαλονίκης μαν!

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς forum mentality:

1. Με το που βγήκαν τα πρώτα exit έφυγε από το εκλογικό της κέντρο ενώ θα έπρεπε να είναι εκεί.

Αυτό μπορεί να κατατεθεί ως μη γνώση του savoir vivre αλλά δε νομίζω οτι είναι κριτήριο μεγάλης βαρύτητας για την εκλογή η μη κάποιου στο αξίωμα του δημάρχου.

2. Ζητάει την ψήφο μου για τη δημαρχία ενώ η ίδια ψηφίζει σε άλλο δήμο.

Τουλάχιστον, είναι απο εδώ. Ο κύριος Παπαγεωργόπουλος είναι από την Πελοπόννησο, ο Καρατζαφέρης από την Αθήνα, ο Σαχίνης και ο Κουράκης ως κομμουνιστές δεν έχουν πατρίδα. Ο κύριος 1% είναι άγνωστης προελεύσεως αλλά μάλλον πατρίδα του είναι ο δρόμος. Μένει λοιπόν ο Μπουτάρης και η Αράπογλου.

Τυπικά ναι, δεν είναι δημότης. Αλλά πρακτικά ζει στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα και εργάζεται στο Κέντρο. Οπότε δεν είναι "εκτός" όπως ο Καρατζαφέρης. Άρα και αυτό το κριτήριο κριτικής δεν στέκει και τόσο.

3. Τάζει ανέφικτους λαγούς με πετραχήλια όπως η μείωση κατά 20% των δημοτικών φόρων χωρίς να μας πεί ΠΩΣ.

Συμπληρώνω λέγοντας πως τάζει laptop στα παιδιά κάτω των 10 χρονών - και ξέρω πως το κάνει και τί έχει από πίσω και κατα νού αλλά δεν είναι της ώρας να μακροσκελίσω - κοινώς ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα. Τουλάχιστον είναι ένα bullet. Αν δεν το επιτύχει θα έχει κριτική σε αυτό. Αλλά ΙΔΟΥ η ρόδος ΙΔΟΥ και το πήδημα.

4. Σε όλες τις διαμάχες και στα έντυπά της δεν μας είπε τι θα κανει και κυρίως ΠΩΣ θα το κάνει.

Το ίδιο με το παρα πάνω. Προσωπικά αν ήμουν ο Παπαγεωργόπουλος θα προσπαθούσα σε περίπτωση νίκης της Αράπογλου να κάνω μια συμφωνία "συγκατοίκησης 6 μηνών" σε πλαϊνά γραφεία ώστε να μεταφέρω τα δεδομένα και τις καταστάσεις ομαλά στον επόμενο δήμαρχο. Έτσι νομίζω γίνεται στο εξωτερικό και έτσι θα έπρεπε να γίνεται και εδώ.

Oneiros είπε...

Συμπληρώνω λέγοντας πως τάζει laptop στα παιδιά κάτω των 10 χρονών - και ξέρω πως το κάνει και τί έχει από πίσω και κατα νού αλλά δεν είναι της ώρας να μακροσκελίσω
By all means, μακροσκέλισε' πολύ θα μ' ενδιέφερε να μάθω ποιός της πασπάλισε όπως κι ότι την ιδέα του OLPC στο εκλογικό της πρόγραμμα.

Τουλάχιστον είναι ένα bullet. Αν δεν το επιτύχει θα έχει κριτική σε αυτό.
Το συγκεκριμένο είναι ένα bullet απ' αυτά που πληγώνουν και την πληροφορική και την εκπαίδευση (δεν είναι το πρώτο που έχουμε δει τόσα χρόνια). Και θα έχει κριτική ανηλεή πάνω σ' αυτό, από την κοινότητα και τους επαγγελματίες και των δύο κλάδων έτσι κι αλλιώς. I'll see to it.

ΥΓ: Συγγνώμη για το μένος, αλλά τα έχω πάρει με τέτοιου είδους καπηλεύσεις, και η συγκεκριμένη ειδικά ("laptop στα 10χρονα"), μου ανάβει τα λαμπάκια. One way or another, θα μάθουν κάποτε οι πολιτικοί να προσεγγίζουν τα επιστημονικά αντικείμενα και το μόχθο των ψηφιακών κοινοτήτων με σεβασμό, να διαλέγονται με τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες.

Ανώνυμος είπε...

@oneiros

Για το laptop των 100 δολλαρίων και για το ότι κάτι τέτοια "χαριτωμένα" πετιούνται στο έτσι και γίνονται ξαφνικά ιδεολογία χωρίς να συζητηθούν με σοβαρότητα με πέντε ανθρωπους που ξέρουν κάτι ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ 100%
- αν και η συζήτηση δεν είναι του παρόντος.

Αλλά προς Θεού το ενδεχόμενο ας μην μας απασχολεί διότι το One Lqp Top per Child απλώς δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Η κοινoπραξία negreponte, google κοκ θα διαλυθεί με μαθηματική βεβαιότητα. Επειδή δεν θα έχουν γίνει αρκετές συμφωνίες με κυβερνήσεις για να περάσουν στην παραγωγή. Επειδή ακόμα και οι ηλιθιότερες κυβερνήσεις δεν έχουν λεφτά για πέταμα.

Οπότε δεν χρειάζεται να μην μαυρίσουμε το Παπαγεωργόπουλο κάτω από το φόβο του Laptop των 100 δολλαρίων διότι ο φόβος αυτός είναι ανυπόστατος.

Ο μόνος λόγος που δεν θα ψήφιζα τη Χρύσα (αυτήν την κΥριακή εννοώ, να μην παρεξηγηθώ!!!!) είναι αν κάποιος μου αποδείξει εκ των προτέρων πως θα είναι ΠΙΟ ανέντιμη και ΠΙΟ ανίκανη από τον Παπαγεωργόπουλο. (Το πιο γελοία είναι αδύνταον κατά τη γνώμη μου!!!!)

Εκεί βρίσκεται το θέμα και μόνον!

Oneiros είπε...

Οπότε δεν χρειάζεται να μην μαυρίσουμε το Παπαγεωργόπουλο κάτω από το φόβο του Laptop των 100 δολλαρίων διότι ο φόβος αυτός είναι ανυπόστατος.
Έτερον εκάτερον. Διατηρώ το δικαίωμα να κρίνω την καμπάνια και το ποιόν του ατόμου που προβάλλει. Όπως επίσης και ο κάθε ψηφοφόρος, εξάλλου, μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή. Γι'αυτό και πρέπει να προσέχουν τι γράφουν στα bullets των φυλλάδων τους, οι εν λόγω αφίσες είναι ακόμα κρεμασμένες στις στάσεις των λεωφορείων, με το laptop σε περίοπτη θέση.

Το θέμα δεν έχει λήξει εδώ, απλά δεν ήθελα να το ανακινήσω πριν την ολοκλήρωση των εκλογών, αλλά με ανάγκασε η τροπή της συζήτησης.

Και τελικά, είναι πιό ρεαλιστικό να εναποθέσω τις ελπίδες μου στην επιτυχία του διαβήματος της παρέας του Negroponte (ρομαντικοί τεχνοκράτες με σεβασμό για τη δουλειά των κοινοτήτων, business plans, venture capital, corporate backers και διακρατικές συμφωνίες) παρά σε οποιαδήποτε ευοίωνη δημαρχία για την επόμενη τετραετία.

Panos είπε...

Ωραία, φέραμε τον Ατσαλάκωτο ένα βήμα πριν την έξοδο και τώρα το ξανασκεφτόμαστε...Η όλη συζήτηση ενισχύει αυτό που πιστεύω, ότι αν το Πασοκ κατέβαζε τον "ανεξάρτητο" Μπουτάρη, τώρα δε θα είχαμε Β' γύρο, αλλά ατσαλάκωτο θριαμβευτή. Μια πλακίτσα κάνουμε οι Θεσσαλονικείς, εμείς οι "σκεπτόμενοι" εννοώ, που τρελλαινόμαστε με καθετί ανεξάρτητο, μη δεξιό (Βούγιας, Μπουτάρης) και αποκηρύσσουμε τους ίδιους υπό κομματική σημαία. Η ευκαιρία που υπάρχει σήμερα, δεν είναι για μας, αλλά για το κομμάτι του λαού που στηρίζει το συντηρητισμό στην πόλη, γιατί η αποσύνθεση της συμπρωτεύουσας -οικονομική και κοινωνική- έχει οδηγήσει τους νοικοκυραίους να θέλουν να διατηρήσουν τα ελάχιστα που τους έχουν απομείνει, άρα να αντιτίθενται σε κάθε αλλαγή, γιατί δεν ξέρουν που θα οδηγήσει (better the devil you know...).
Ο δρόμος για την αλλαγή είναι όντως μακρύς και μάλιστα όσο δε φαντάζεται η ίδια η Αράπογλου, ακόμα και αν γίνει δήμαρχος. Θα χρειαστεί χαλύβδινο στομάχι αυτός που θα τολμήσει να τα βάλει με ένα τσιμεντένιο καθεστώς 20ετίας στο Δήμο και τις Υπηρεσίες του.
Κανείς υποψήφιος του Πασόκ δε θα είναι ποτέ επαρκής, ούτε οι υποσχέσεις τους θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αλλά απέναντι στα τόσα -δικαιολογημένα- διλήμματα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να σπάσει η Τριανδρία που έχει απλώσει το μαύρο πέπλο της πάνω από τα κεφάλια των φοβισμένων νοικοκυραίων. Το θεωρώ τεράστιο βήμα κι ας είναι απλά μια χαραμάδα αέρα που θα χαϊδέψει τη μούχλα που επικάθησε στην πόλη.
Και για τα υπόλοιπα εδώ είμαστε. Εξάλλου δεν πιστεύω ότι θα θελήσει κανείς να το παίξει ατσαλάκωτος ηγεμών με βάση ένα ισχνό 21%...

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι τώρα κανένα post που είχα διαβάσει δεν ήταν τόσο χρωματισμένο όσο αυτό. Κρίμα...
Δεν ταιριάζει καθόλου με τα υπόλοιπα και αυτό φαίνεται και από τις αντιδράσεις/απαντήσεις στα comments.