20 Αυγούστου 2007

Ιέφτασεεε....

..κι ο νέος εκλογικός φραπές, εσπευσμένα λόγω εθνικού ζητήματος (ποιού;), κι η αλήθεια είναι ότι εδώ στο frappelections πιαστήκαμε στον ύπνο, ή μάλλον στις διακοπές, παρ' ότι είχαμε ανοίξει και σκοπεύαμε εδώ και καιρό να λειτουργήσουμε ξανά το "μαγαζί".

Έτσι, χωρίς πρόγραμμα για μιά ακόμα φορά λοιπόν, για να βγεί το άχτι και σ' αυτές τις εκλογές, όπως δεν έχουν πρόγραμμα κι αυτοί που τις προκηρύσσουν και τις διεκδικούν στις περισσότερες περιπτώσεις. Κι εμείς οι ψηφοφόροι, ζαλισμένοι από τους καπνούς των πυρκαγιών και αποχαυνωμένοι από τους καύσωνες και τα μπάνια του λαού -όπως τετριμμένα αλλά σωστά επισημαίνουν αυτές τις μέρες όλα τα ΜΜΕ- συρόμαστε για άλλη μιά φορά στην κάλπη των εκλογών του φραπέ, για να ταίσουμε κι άλλη ναφθαλίνη στο δικομματισμό όπως (θέλουν να μας πείσουν ότι) είναι η μοίρα μας, για να καταθέσουμε "ψήφο διαμαρτυρίας", ή για να ποντάρουμε στα εσαεί outsiders μπας και κάτσει πενταφυλλία ή αυξηθούν οι πενιχρές έδρες των μικρών στο κοινοβούλιο της ενισχυμένης αναλογικής (βλέπε ολιγαρχίας).

Παραφράζοντας το αρχικό post αυτού του blog, το mission statement του frappelections:
Για την απίθανη περίπτωση που κάποιοι πολιτικοί έχουν στήσει αυτί και αφουγκράζονται το διαδίκτυο, στείλτε τις προτάσεις και τα παράπονά σας εδώ, για να τα βρούν μαζεμένα και να μην χρειαστεί να ψάχνουν.

Ελάτε να μεταφέρουμε την ανησυχία μας για τα χάλια της χώρας στους υποψηφίους βουλευτές, να απαιτήσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, να προτείνουμε αυτονόητες λύσεις για προβλήματα καθημερινά ή απλά να βγάλουμε το άχτι μας, αφού πάλι θα μας αγνοήσουν μόλις ανοίξουν οι κάλπες για την καταμέτρηση των ψήφων.

Δεν θέλουμε πολυσπούδαστες εκθέσεις, δυναμικές παρουσιάσεις και βιβλιογραφικές αναφορές: γράψτε τα όπως τα σκέφτεστε και στείλτε τά μας, ή γραφτείτε στο blog κι ανεβάστε τα μόνοι σας. Μην περιμένετε σοβαρή αρχισυνταξία και εκτενείς συζητήσεις στα σχόλια' δεν προλαβαίνουμε, κι εξάλλου οι πολιτικοί έχουν μάθει να διαβάζουν μόνο τους πηχιαίους τίτλους.

Δώστε τα κουκιά σε όποιους θέλετε -και σ' όποιους αντέχετε- αλλά, πριν απ' αυτό, δώστε τα post σας στο frappelections. Για να μπορείτε να λέτε μετά κι εσείς: "εγώ σας τα 'λεγα"!
Οι καιροί βέβαια έχουν αλλάξει, και το frappelections είναι πλέον ένα από τα πολλά εκλογικά blogs στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Επειδή δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με κανέναν, κι ούτε προσβλέπουμε σε ωφέλειες, πέρα από την -possible but improbable- ωφέλεια για τον τόπο που μπορεί να βγάλει η κάλπη, όπου συναντάμε αξιόλογες τοποθετήσεις σχετικά με τις εκλογές θα τις προβάλλουμε, χωρίς φυσικά να περιμένουμε να τα καλύψουμε όλα.

20+6 μέρες μείνανε -8 περισσότερες απ' ότι στην έναρξη της πρώτης περιόδου λειτουργίας- για να δούμε πόσους φραπέδες προλαβαίνουμε να χτυπήσουμε. Let the shaking begin!

Δεν υπάρχουν σχόλια: