20 Αυγούστου 2007

Ελληνικά πολιτικά blogs τώρα (Σπιτάκι)

Μερική αναδημοσίευση παλιότερου post του kostis, το κάλεσμα του οποίου είναι ακόμα επίκαιρο:

Θέλω λοιπόν κάποιον που δε θα γράφει σαν Κυριακάτικο ένθετο, μα σαν editorial ή ακόμα καλύτερα op-ed σε καθημερινή Ελληνική εφημερίδα. Δε θέλω καν να είναι αντικειμενικός. Ίσα-ίσα. Θέλω να βγει ένας από τα δύο μεγάλα κόμματα, βαμένος, να γράφει καθημερινά για ό,τι προκύψει στα Ελληνικά πολιτικά δρώμενα. Να μας λέει για μικρά και μεγάλα (δίνοντας πρέπουσα σημασία). Να ρίχνει το spin του κόμματος του. Θα έρθει σύντομα κάποιος από το άλλο μεγάλο κόμμα, που θα δίνει το αντι-spin, και σύντομα θ’ αρχίσουν να τη λένε και ο ένας στον άλλο. Σε κάποια φάση θα έρθει και κάποιος από τα μικρότερα κόμματα, και αργότερα και κάποιος πιο αντικειμενικός, πιο κεντρόος, πιο ανεξάρτητος. Και μετά θα έχουμε πολιτική μπλογκόσφαιρα.

Τι θα κερδίσουμε;

Πρώτον aggregation. Μόλις ξεπεράστηκε η τρέλα των ιστιολογίων ως ημερολογίων στην Αμερική, τα blogs κυρίως γίνανε news aggregation mechanisms. Ντάξει, υπάρχουν κάποιοι που γράφουν πολύ ωραία, και είναι πραγματικά ενδιαφέροντα άτομα, αλλά υπάρχει ένα upper bound στο πόσα αμπελοφιλοσοφικά ή καθημερινά blog μπορεί να διαβάσει κανείς. Το ίδιο φυσικά και για πολιτικά blog, τεχνολογικά blog, κτλ.[..]

Στην πολιτική, aggregation θα σήμαινε πως δε χρειάζεται να κάτσω να διαβάσω όλες τις εφημερίδες για να βρω εκείνο το ένα ενδιαφέρον άρθρο που υπάρχει σήμερα. Κάποιος άλλος το κάνει αυτό για μένα, είτε επειδή βγάζει λεφτά από αυτό το πράγμα (με διαφημίσεις, χλωμό να συμβεί ποτέ στην Ελλάδα, ή επειδή του τα σκάνε ανοιχτά ή όχι από κάποιο κόμμα), είτε απλώς επειδή είναι το πάθος και η μανία του. Επίσης, με το καθημερινά εξασκημένο μάτι του, ο πολιτικός blogger μπορεί να δει ενδιαφέροντα στοιχεία σε ιστορίες που οι άλλοι θα προσπερνούσαμε.

Τέλος, υπάρχει και το όλο “non-traditional-media” slant. Η αλήθεια είναι πως οι blogger συχνά αποκαλύπτουν ή είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν για πράγματα τα οποία τα κανάλια και οι εφημερίδες αποσιωπούν. [..]

Διαβάστε ολόκληρο το post στο Σπιτάκι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Den xerw kata poso tha fanei asxeto...alla to mono pou exw na pw einai oti zoume se mia akrws endiaferousa epoxi!!!

Oneiros είπε...

Καθόλου άσχετo, Vasili. Καλό βόλι για τη συνέχεια :-)

Ανώνυμος είπε...

το προβλημα για μενα ειναι πως περα απο την πολιτικη ενημερωση που μεσω διαδικτυου λειτουργει μαλλον ως διεγερτης πολιτικοσιελογονων αδενων[ητοι νιωθω ενεργος πολιτης αριστοτελικως χα χα χα...]δεν υπαρχει καν αυτο που λεμε ιδεολογικη συγροτηση,ιδεολογικο βλεμμα τελος παντων!αντιθετα διακρινω πισω απο μια τελεια απενεργοποιημενη συνειδηση,την αδιαλλακτη σταση του αποχρωματισμενου πολιτικα πολιτη(!)που μετουσιωνει τον κοινωνικο του φοβο σε καυλωμενο κομφορμισμο!τετοιοι αγανακτισμενοι πολιτες που ντρεπονται να αποκαλουνται πια λαος,που διαδηλωνουν δηθεν ειρηνικα και ζητουν,ω ναι ζητουν και νομιμοποιουν ποιους???τετοιοι λοιπον πολιτες, θα παραμεινουν για παντα... πολιτες!!ζητω η κοινοβουλευτικη δημοκρατια των ειρηνοφιλων πολιτων λοιπον!εμεις ας θεωρηθουμε πια φασιστες ολοκληρωτικοι,η' γραφικοι, δεν βλαφτει που λεει και η γιαγια μου!!