15 Σεπτεμβρίου 2007

Τα γιοφύρια του Ελ Πάσο

Ένα μήνα πριν τις περυσινές δημοτικές εκλογές, τα συνεργεία του Δήμου είχαν ξηλώσει άνευ λόγου και αιτίας το διάζωμα του πεζοδρομίου κι από τις δυό πλευρές της Αλεξ. Σβώλου, αφήνοντας τους περίοικους για καιρό να πλατσουρίζουν στις λάσπες και να ακροβατούν σε σανίδες' μόνο οι δέστρες για τα άλογα, τα εξάσφαιρα και τα ομπρελίνα λείπαν για να συμπληρώσουν την εικόνα παραγκούπολης του Φαρ Ουέστ.
Φέτος το καλοκαίρι βιώσαμε την σκονισμένη έκδοση του western, καθώς τα συνεργεία ξήλωσαν αυτή τη φορά ολόκληρη την Δημ. Γούναρη, σε μιά ανάπλαση Tetris που δείχνει να μην τελειώνει ποτέ. Οι περίοικοι εκνευρισμένα καταγγέλουν ότι τα συνεργεία κωλυσιεργούσαν χαρακτηριστικά στις εργασίες τους όλο το καλοκαίρι, ενώ η διέλευση των πεζών είχε καταστεί δραστηριότητα υψηλού κινδύνου.
Σημερα, περνώντας από τη γωνία Σβώλου με Γούναρη, ανακάλυψα ότι το έργο κοντεύει να ολοκληρωθεί, με τις πλάκες του πεζοδρομίου να σιμώνουν επιτέλους στο να καλύψουν τα χώματα, ενώ έχουν αφαιρεθεί και οι σιδεριές - λαβύρινθος' just in time για τις εκλογές. Χαρακτηριστικά καθυστερεί εξάλλου και η ανάπλαση της παλιάς παραλίας, όπως καταγγέλουν περίοικοι και ο τοπικός τύπος.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι προεκλογικό σκοπό νομίζει ο δήμαρχος ότι εξυπηρετούν τα ξηλωμένα πεζοδρόμια, οι σιδεριές και οι ατάκτως εριμμένες μπετονόπλακες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν κερδίζει για το κόμμα του μ' αυτά τα τερτίπια την ψήφο των ατόμων με προβλήματα κινητικότητας.

Α, και που 'σαι, δήμαρχε: όταν τελειώσεις με τις αναπλάσεις της γειτονιάς μου, κάνε μου τη χάρη και βάλε τα παγκάκια στη θέση τους. Μη νομίζεις ότι κανείς μας δεν πρόσεξε πως εξαφανίστηκαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: