11 Οκτωβρίου 2006

quiz

Έντάξει, δεν συνιστά κουϊζ μία και μόνο ερώτηση αλλά κάνει μπούγιο ως τίτλος.
Ερώτηση: τι πιστεύετε πως θα απογίνει με το εικονιζόμενο έργο ράβε-ξήλωνε (και τούμπαλιν) στην Αλεξάνδρου Σβώλου;

Πιθανές Απαντήσεις:
α. θα ολοκληρωθεί ως δια μαγείας το Σάββατο το μεσημέρι στο κλείσιμο των καταστημάτων
β. θα μείνει έτσι γιατί έσκασαν τα νέα με τις δημοσκοπήσεις και ίσως να χρειαστεί να ολοκληρωθεί το επόμενο Σάββατο
γ. θα μείνει έτσι και θα αποφανθούν ότι είναι ευθύνη του YΠΕΧΩΔΕ μέχρι να βγει και να τους αφήσει ξεκρέμαστους ο Σουφλιάς
δ. θα ανακοινώσουν πως είναι έργα ανασκαφής της 9ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
ε. θα μείνει έτσι και θα υποστηρίξουν πως επί ΠΑΣΟΚ δεν έγινε καλά η πλακόστρωση οπότε θα αρχίσει ο σκυλοκαυγάς μέχρι τις επόμενες εκλογές (δημοτικές, βουλευτικές ποιός ξέρει;)
στ. θα έρθει η καλή νεράιδα/νονά και θα το μεταμορφώσει με το μαγικό της ραβδάκι σε δενδροφυτεμένο βουλεβάρτο
ζ. αλλά τα μεσάνυχτα θα ξαναγίνει κολοκύθα
η. τίποτα από τα παραπάνω
θ. όλα τα παραπάνω
ι. καλά κρασιά, κουμπάρε!

8 σχόλια:

Oneiros είπε...

Ωχ, αμάν, είμαι χαρακτηριστικά αργός αυτό τον καιρό και χάνω θέματα... Παρακολουθώ το "έργο" από τότε που ξήλωσαν τις πλάκες (πριν μιά βδομάδα περίπου). Από φωτογραφικό υλικό άλλο τίποτα, σκόπευα να το ανεβάσω στο frappelections αλλά άργησα χαρακτηριστικά.

Για την επικοινωνία με τους υπεύθυνους:

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ / ΚΟΛΟΒΟΥ - ΠΟΛΥΖΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ / Παπαρηγοπούλου 7, τηλ. 2310.551.981, 2310.530.730 FAX: 2310. 550.402

Διεθύνση Έργων: κ. Μαυρομάτης, 2310.546.882

Πήρα για να διαμαρτυρηθώ και η γραμματέας της αντιδημάρχου, με σαρκαστικό στυλάκι, μου είπε ότι δεν είναι προεκλογικό το έργο ("είναι ανάπλαση που έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό" ..yeah, right!), ότι είμαι εριστικός και με παρέπεμψε στον κο. Μαυρομάτη. Ο 2ος -σε πιό δημοσιοϋπαλληλικό / businesslike στυλ ("σας παρακαλώ, κύριέ μου, εδώ είναι υπηρεσία")- αρνήθηκε να συζητήσει τα περί σκοπιμότητας, μου είπε ότι το έργο θα τελειώσει σε κανά δυό μέρες, και υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να μπορεί μέχρι τότε να περνάει ο κόσμος με ασφάλεια. Για την άλλη ταμπακιέρα ("γιατί δεν ενημερώσατε τον κόσμο"), κανείς από τους δύο δεν είχε τίποτα ουσιαστικό να πει.

Το πήρα προσωπικά το θέμα γιατί είναι το πατρικό μου εκεί, και ειλικρινά υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί κανείς προσπαθώντας να βαδίσει πάνω στο απολειφάδι πεζοδρομίου που έχει μείνει ή να περάσει απέναντι πάνω στις σανίδες. Αν δεν τα κυνηγάμε διαρκώς αυτά τα θέματα εμείς οι πολίτες, θα μας περνούν για ιθαγενείς και θα συμβαίνουν διαρκώς τέτοια καραγκιοζλίκια. Δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί κανείς ότι του υποτιμούν τη νοημοσύνη, όμως, όταν με την απαθή στάση του δείχνει ότι είναι α-νόητος.

marl(t) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
marl(t) είπε...

@mpsaltik: φυσικά και δεν τον ξέχασα αλλά αυτό θα το πουν πριν τις βουλευτικές εκλογές (που να τες, έρχονται κι αυτές)οπότε και εννοείται πως θα είναι ακόμα έτσι.

@oneiros:
ανάπλαση = πλακόστρωση
επανασχεδιασμός πλατείας= συντριβάνι/πισίνα
εργοτάξιο = προεκλογικός αγών
έργο = ταινία στο σινεμά
πολίτες = κορόιδα/λαουτζίκος
εξουσία = βουρ στον πατσά
ευθύνη = του γείτονα
κλπ κλπ. Θα γράψω λεξικό μου φαίνεται...

marl(t) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Oneiros είπε...

Για του λόγου το αληθές, ένα μικρό φωτορεπορτάζ, από την "ανάπλαση" της Σβώλου εν εξελίξει.
Η συνέχεια επί της οθόνης σας (hopefully)...

IRQueen είπε...

Καθώς με έχει φάει η Άνω Πόλη τον τελευταίο χρόνο, έχω και μία ερώτηξη: ξήλωσαν τις πλάκες για να βάλουν καινούργιες; ξήλωσαν τις πλάκες για να επεκτείνουν το πεζοδρόμιο έτσι ώστε να έχουμε άλλον έναν άξονα τύπου αγ.δημητρίου/κασσάνδρου/ολυμπιάδος με 4 σειρές παρκαρισμένα και ένα αμάξι να χωράει στα ανάμεσα; [εκτός από την εμφανή απάντηση της υποθαλάσσιας φυσικά!]

marl(t) είπε...

η απόκριση: για να βάλουν καινούριες πλάκες, φυσικά. Σημειωτέον οι προηγούμενες ήταν μια χαρά.

IRQueen είπε...

Δεν το πιστεύω!!!! Στην Αγίου Δημήτριου μπροστά στο σπίτι της γιαγιάς μου [σούπερ γιαγιά παρεπιπτόντως, μας βάζει όλους κάτω στα 86 της, έχει σίγουρα περισσότερες δυνάμεις από μένα!!!!] έχει λοιπόν ένα δέντρο που με τα χρόνια έχει "σηκώσει" τις πλάκες, γνωρίζετε τι εννοώ.

Πόσα χρόνια πηγαίνω στης γιαγιάς μου, ενήλικα χρόνια; ώστε να πιστοποιήσω ότι θυμάμαι τις πλάκες εκεί σε κακά χάλια; πάνω από 10, σίγουρα!

Αλλά φυσικά... άλλο η μητροπόλεως και η σβώλου, και άλλο η αγ. δημητρίου... γιατί το Υπουργείο Μακ-Θρακ μπροστά του έχει ωραίες πλάκες και στην πίσω πλευρά [κασσάνδρου] έχουν αλλάξει τον αδόξαστο του δρόμου... αλλά στα 600 μέτρα παρακεί: το πόπολο. Και ποιός νοιάζεται τώρα για το πόπολο...