14 Οκτωβρίου 2006

Φούμο για να μην είμαστε άξιοι της τύχης μας

Από το άρθρο του Γιάννη Μυλόπουλου με τίτλο "Αξιοι της τύχης μας;" στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης:
Η τύχη της Θεσσαλονίκης βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρα των κατοίκων της. Αν εμείς οι Θεσσαλονικείς δεν αντιδράσουμε στη σημερινή σήψη, ας μην αναζητούμε μετά τους ηθικούς αυτουργούς εκτός των ορίων της πόλης και του νομού μας. Αν δεν απεγκλωβιστούμε από τη σκληρή ομηρεία, στη οποία μας έχουν καταδικάσει, και δεν αξιοποιήσουμε την ευκαιρία της επόμενης Κυριακής, κανένα «αθηνοκεντρικό» κράτος δεν θα φταίει για τη δική μας παρακμή.
Πράγματι, η τύχη της πόλης είναι στα χέρια μας. Και αυτή τη φορά ας δείξουμε ότι δεν αξίζουμε να μας φτύνουν στη μούρη. Δεν αρκούν τα έργα και τα λόγια τους; Η αισθητική του στριγκάτου δεν σε έχει κάνει να ντρέπεσαι ως πολίτης αυτής της πόλης και αυτού του νομού;

Αντιγράφω από το άρθρο του Δημήτρη Δανίκα "Πολίτες":

ΠΡΩΤΟ φούμο στους λαϊκιστές που τριγυρίζουν στις λαϊκές δίνοντας φιλικά μπατσάκια στα προβατάκια και που σπαταλούν το δημοτικό ταμείο για τη βιτρίνα και την προσωπική τους εξουσία.

Δεύτερο φούμο σε όσους σπατάλησαν τόσα λεφτά για να ρυπάνουν με τις φωτογραφίες τους τη γειτονιά. Αυτοί έχουν δει τη δημοτική αρχή σαν επένδυση αυριανή.

Και τρίτο φούμο στους αποτυχημένους χθεσινούς που μόνο κάθε τέσσερα χρόνια θυμούνται να κλείσουν τη λακκούβα που έστειλε τη θεία μου στο ΚΑΤ.

Ποιον λοιπόν θα ψηφίσω; Λάθος ερώτηση. Η σωστή είναι, θα ψήφιζα τον εαυτό μου αν κατέβαινε δημοτικός σύμβουλος; Είμαι δηλαδή αντάξιος μιας ψήφου αμερόληπτης και πληροφορημένης; Με άλλα λόγια, είμαι αυτόφωτος ή ετερόφωτος; Γιατί το πρόβλημα φίλε μου δεν είναι τόσο ο Ψωμιάδης όσο εσύ που έχεις μπερδέψει την πίστα και την αοιδό με μια υπεύθυνη, συλλογική και ανιδιοτελή δημοτική αρχή. Γιατί όχι μόνο οι πολιτικοί, αλλά και οι πολίτες πρέπει να αλλάξουν για να δει ο τόπος προκοπή!

1 σχόλιο:

marl(t) είπε...

μήπως παρασχοληθήκαμε με τον Πανίκα; Έτσι κι αλλιώς ο νομάρχης πουθενά στην Ελλάδα δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες (πέρα από τα φρεάτια, χεχε!). Το παιχνίδι παίζεται στη δημαρχία...Δεν τρέφω σοβαρές ελπίδες πως θα ξεφορτωθούμε το Γατόπαρδο, παρόλο που φαίνεται πως ο δεύτερος γύρος δεν είναι απίθανος. Γιατί; Για τη γνωστή ιστορία με τα άκυρα, τα λευκά, την αποχή, τις γκρίνιες και τις μοιρασιές. Κι όμως για φαντάσου λέει να γίνει κανένα κουλό και αλλάξουμε δήμαρχο! Ε, ρε πλάκες! Είναι πάντως μοναδική ευκαιρία να κάνουμε πάλι τη διαφορά ως πόλη. Τη στιγμή που όλοι οι μεγάλοι δήμοι της χώρας διαγράφεται πως θα είναι μπλε (δεν ξέρω για τον Πειραιά - αλλά αυτός είναι μπλε μόνο 8 χρόνια κι όχι 20!) εμείς να σκάσουμε με κανένα άλλο χρωματάκι! Τι θλιβερό πάντως...Ο μόνος τρόπος να γίνει η Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια (που λέει και το σύνθημα) περνάει από την πλάτη του Παπαγεωργόπουλου και μάλιστα για 2 Κυριακές τον πολύ...