12 Οκτωβρίου 2006

Υποκρισία

16 Οκτωβρίου του 2006. Η εκλογική θύελλα έχει περάσει. Στους άδειους δρόμους της πόλης τσαλιά που έχουν σχηματίσει μικρές θαμωνιές περιστρέφονται παίρνοντας μαζί τους και τα εναπομείναντα εκλογικά φυλλάδια. Από κάπου ακούγεται ένα "μπαμ". Είναι ένα καθαριστικό του Δήμου Θεσσαλονίκης που μόλις έπιασε δουλειά. Σε τρεις ώρες η πόλη θα είναι πεντακάθαρη. Ατσαλάκωτη, σαν τον δήμαρχο της. Αλλά δε θα είναι η μόνη. Ατσαλάκωτη είναι και η Ελευθεροτυπία της Δευτέρας που ανακαλύπτει πως η κυβέρνηση δεν δίνει αρκετά λεφτά για την διάσωση του αυτοκρατορικού πιγκουίνου και γι' αυτό πρέπει να χαρακτηριστεί αντι-περιβαλλοντική. Στο εξώφυλλο της ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με καουμπόικη αμφίεση έτοιμος να σκοτώσει για την διάσωση του ασπρόμαυρου όρθιου αυτού πτηνού.

Το Έθνος καλύπτει το γεγονός οτι χακεύτηκε το blog του Γιώργου Παπανδρέου και η Αυριανή Μακεδονίας-Θράκης αναρωτιέται τι κρύβεται πίσω από την κίνηση του Χρηστίδη να ανοίξει το παιδικό κανάλι Power μετά από 12 χρόνια. Η Απογευματινή κυκλοφορεί με γιγαντιαίους τίτλους "Μανδραβέλη σ' αγαπάμε - γύρνα πίσω" και η Καθημερίνη κάνει το ίδιο για τον Στάμο Ζούλα. Ο Ζουράρις στη Μακεδονία τα βάζει με την εκπομπή του design της ΕΡΤ3 και ο Αγγελιοφόρος αναρωτιέται πότε θα πάρουν χαμπάρι οι υπεύθυνοι οτι ο πίσω διαχωριστικός τοίχος στο Ιβανώφειο συγκρατείται από τα κλαδιά μίας συκιάς. Ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου φιλοξενούν τον Πάπα Βενέδικτο και καλύπτουν το σχετικό ρεπορτάζ με τις δηλώσεις περι Ισλάμ και ο Χατζηνικολάου παίρνει συνέντευξη από τον Bloomberg (ίνδαλμα του), δήμαρχο της Νέας Υόρκης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το πολύ ενδιαφέρον το blog σας. Απείχα για καιρό και δυστυχώς το ανακάλυψα μόλις σήμερα.

Επίτρεψέ μου να συμπληρώσω:
Ο τίτλος της εφημερίδας θα λέει: "Τσαλακώθηκε!!! - Στη δεύτερη Κυριακή ο Δήμος Θεσσαλονίκης".

Δεν αποκλείεται να γράφει επίσης: "Έκπληξη ο αντίπαλός του" (θα εξαρτηθεί από τους "ντεμέκ" αναποφάσιστους - έχουν πάθει την πλάκα τους οι εκλογογκαλλοπολόγοι για συγκεκριμένο συνδυασμό (καταλάβατε ποιον εννοώ) που παίζει από μπετοναρισμένο 10% μέχρι 23%)

Το κακό είναι ότι για το στραπάτσο του ατσαλάκωτου θα πανηγυρίζει (μαζί μας) και ο mixeso της καρδιάς μας...