11 Οκτωβρίου 2006

ο Πλαστικός




Από το δελτίο τύπου του Παπαγεωργόπουλου εδώ:

"Δ' Άξονας: Αναδεικνύουμε ιστορικά μνημεία και περιοχές
· Ανάπλαση της Άνω Πόλης, μετά τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, με διαμόρφωση των ελεύθερων χώρων, καθώς και των στοιχείων εξοπλισμού των κτιρίων, απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών στη ζώνη πρασίνου των τειχών και φωταγώγηση της άλλης πλευράς τους, διανοίξεις οδών και παραδοσιακή ανάπλασή ή ανακατασκευή τους, δωρεάν δημοτική συγκοινωνία στην περίπτωση που δεν υλοποιηθεί από τον ΟΑΣΘ. Διεκδικούμε ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπλασης που θα χρηματοδοτηθεί από το Δ' ΚΠΣ και το Υπουργείο Πολιτισμού."

Αυτό το παιδεμένο προεδρικό διάταγμα ξέρετε πόσο καιρό το περιμένουν οι κάτοικοι της Άνω Πόλης? Βέβαια ήταν και στην αρμοδιότητα και άλλων υπηρεσιών εκτός των τεχνικών του Δήμου, αλλά πείτε μας κε.Δήμαρχε πόσο καιρό έκανε στον δήμο η επεξεργασία? ένα χρόνο ? δύο χρόνια? τρία χρόνια? Και ναι ξέρω ότι είναι πολλά και φοβερά τα σχέδια και χριεάζεται προσοχή, αλλα αν αφήνατε την τεχνική υπηρεσία να κάνει τη δουλειά της αντί να την βάζετε να ασχολείται με αναπλάσεις της Αριστοτέλους ίσως οι κάτοικοι της Άνω Πόλης να είχαν ένα ανανεωμένο πλαίσιο για τον δημόσιο και ιδωτικό χώρο αυτή τη στιγμή.

Διαμόρφωση ελεύθερων χώρων στην Άνω Πόλη: Το ξέρετε κε.Δήμαρχε ότι η Άνω Πόλη για την οποία Τόσο κόπτεται ο Συνδυασμός σας (παράδοση, πολιτισμός , κοκ λες και αμα λες τις λέξεις ξαφνικά τα χαμόσπιτα θα γίνουν Βίλα Μπιάνκα) μοιάζει με γιαπωνέζικο πάρκιγκ? Μιλάμε αν θέλει κανείς να μάθει να παρκάρει σε 1 μέτρο, μόνο στην Άνω Πόλη μπορεί να το πετύχει. Ο πιο άσχετος οδηγός στην Άνω Πόλη βάζει το αμάξι του πάνω σε κολώνα της Δεή σε κατάσταση Ζεν Ισορροπίας. Τόσο πολύ χώρο έχουμε! Κάντε κανένα πάρκιγκ και αφήστε τις χαζομάρες για τις διαμορφώσεις... οι κηπουροί που ήδη στέλνετε κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.

Απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών στη ζώνη πρασίνου των τειχών και φωταγώγηση της άλλης πλευράς τους: I 'll be damned κε.Δήμαρχε, νόμιζα ότι η ενάτη εφορεία βυζαντινών μνημείων το είχε ηδη αποφασίσει αυτό. Τι συμβαίνει , θα ιδρύσετε δικιά σας εφορεία αρχαιοτήτων?

Διανοίξεις οδών και παραδοσιακή ανάπλασή ή ανακατασκευή τους: Διανοίξεις οδών ? στην Άνω Πόλη ? Ξέρετε κάτι που δεν ξέρω? ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ//ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΟΚ? Α, μη μου πείτε, θα κάνετε ακριβώς ό,τι προβλέπει το προαναφερθέν στην πρώτη παράγραφο διάταγμα που συνέταξε η ...περιφέρεια και το γραφείο Άνω Πόλης.... μπράβο κε.Δήμαρχε που κάνετε το προφανές, αυτονόητο να τηρείτε τους νόμους και τα διατάγματα του ελληνικού κράτους. Είμαι περήφανος.



υγ1: Λέγεται Αποκατάσταση. Τελεία. Ούτε παραδοσιακή ανάπλαση, ούτε ανακατασκευή. Προσλάβετε έναν καλό κειμενογράφο που να είναι ικανός να κάνει έρευνα στο πως ονομάζεται μια διαδικασία. Εκτός αν το κείμενο το έγραψε ο ίδιος πλαστικός χειρούργος που αποφάσισε για τις "αναπλάσεις" στην υπόλοιπη πόλη. Σα γκόμενα με μεγάλα τεράστια σιλικονούχα βυζιά την έχετε κάνει την Ολυμπιάδος, στο όριο της Άνω Πόλης: Δεν χωρά τίποτε άλλο εκτός από τα βυζιά της, συγνώμη τα πεζοδρόμιά της ήθελα να πω.

υγ2: Αυτό με την δωρεάν συγκοινωνία στην Άνω Πόλη το ακούω από τότε που ήμουν 15 χρονών. Ημουν νιος και γερασα κε.Δήμαρχε.Και σταματήστε να κλέβετε ιδέες από τον Βούγια (που το πρότεινε πρώτος όσο δούλευε ακόμη στο ΑΠΘ) σας κάνει να μοιάζετε τεμπέλης.

5 σχόλια:

Oneiros είπε...

I took the liberty of ψιλο-reformatting your post (bold, italics), hope you don't mind :-)

Oneiros είπε...

Σα γκόμενα με μεγάλα τεράστια σιλικονούχα βυζιά την έχετε κάνει την Ολυμπιάδος, στο όριο της Άνω Πόλης: Δεν χωρά τίποτε άλλο εκτός από τα βυζιά της, συγνώμη τα πεζοδρόμιά της ήθελα να πω.

Χεχε, ατάκα κατ'ευθείαν για το "Best of frappelections" :-)

Mave είπε...

@oneiros: καλά έκανες, ήμουν έτοιμος να το κάνω μόλις βγήκε, αλλά μου έτυχε ένα τηλέφωνο... you Are Fast!:)

IRQueen είπε...

Ωραία φωτό στην αρχή του post, mave! :)

Mave είπε...

Αποκατάσταση, Αργος, Αποκατάσταση.Αμα θλέλει και μάρμαρο παίρνει και μάρμαρόσκονη περιέχει κι ο,τι θέλεις σε πέτρα:)Αλλά είσαι σωστός , ποιος είμαι εγώ να κάνω κριτική σε ολόλκληρο Δήμαρχο!