08 Οκτωβρίου 2006

όχι άλλο κάρβουνο!



Εντάξει, πάλι θα γκρινιάξω αλλά το πράμα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Έχω βαρεθεί να μαζεύω χαρτιά του Φωτιάδη από το παρμπρίζ (σωστά το γράφω;) του αυτοκινήτου μου. Ο τύπος δεν έχει έλεος! Και αυτές οι ευφάνταστες αντιπαραβολές του με το μυαλό που το σφίγγει ο καρυοθραύστης, την προβατίνα κλπ...Τις προάλλες βίωσα και την απόλυτη εμπειρία: το τηλεφώνημα-κονσέρβα με τη φωνή του εν λόγω κυρίου να με καλεί σε κάποια προεκλογική εκδήλωση. Μόλις σήκωσα το ακούστικο και άκουσα το "ακολουθεί προηχογραφημένο μήνυμα" σκέφτηκα αμέσως πως είχα ξεχάσει να πληρώσω το λογαριασμό του ΟΤΕ. Μας κοψοχόλιασες, δικέ μου! Κι εκεί που έλεγα πως μπορεί τη θέση στο δημοτικό συμβούλιο να μην την κερδίσει (αν και γιατί όχι; Εδώ την κέρδισαν στο παρελθόν η Έλενα "ξανθιά φιλοδοξία" Ράπτη και η Εύα Καϊλή) αλλά τον τίτλο του μεγαλύτερου χαρτο-spammer τον έχει στο χαρτοφύλακα...ε, στο τσεπάκι του ήθελα να πω, πηγαίνω σήμερα να πάρω το αυτοκίνητο από εκεί που το είχα παρκάρει και τι να δω; Ένας πάκος (ναι ένας ολόκληρος πάκος!) από φυλλάδια της Αγγελικής Τριαρίδου. Η αλήθεια είναι πως είμαι προκατειλημμένη απέναντι σε αυτό το πλάσμα από τότε που το είδα να με κοιτάει λάγνα σε κάποια γιγαντοαφίσα που διαφήμιζε την εκπομπή της Design στην ΕΡΤ3. Στο θέμα του πώς η συγκεκριμένη ανίδεη κυρία κάνει εκπομπή για το design και μάλιστα παρουσιάζει την αρχιτεκτονική λες και είναι παρακλάδι του δεν χρειάζεται να κάνω ιδιαίτερη αναφορά. Εξάλλου όλοι ξέρουμε πόσο "δένει αρμονικά το ξύλλλλλλλο με το γυαλί και τη ζεστή αλλά και φωτεινή αίσθηση που δίνουν οι κουρτίνες και το ύφασμα της μπερζέρας από τα καταστήματα Άνθιμος-Στοϊδης" κλπ κλπ κλπ. Το ότι η κυρία αυτή θέλει να γίνει (και πάλι!) δημοτικός σύμβουλος δεν με απασχολεί. Αλλά μου κάνει εντύπωση το όραμά της για την πόλη. Ποιό είναι; "Μια Θεσσαλονίκη με ευρωπαϊκή και διεθνή προοπτική (σε τι διαφέρει από το Γατόπαρδο;) με καθαρούς δρόμους (καλά, αφού ο Βασίλης λέει πως το έχουμε λύσει!) και με καλόγουστες επιγραφές". Ναι, Αγγελική μου! Αυτό είναι το πρόβλημά μας, το ότι δεν έχουμε καλόγουστες επιγραφές στους δρόμους! Μην ανησυχείς πάντως. Τα ροζ φυλλάδια με τα καλλιγραφικούλια γραμματάκια που κατά πάκους εναπόθεσαν οι άνθρωποί σου στα αυτοκίνητά μας και την αισθητική της πόλης αναβαθμίζουν και το πρόβλημα της καθαριότητας λύνουν. Και όσο για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα που ονειρεύεσαι μάθε πως εκεί στις Ευρώπες δεν είναι design οι καστοριανές βίλες...

4 σχόλια:

Dark Angel είπε...

H τριαρίδου σε κοίταζε λάγνα; Eγώ κάτι σκυλιά είδα (τετράποδα) που γάβγιζαν. Ενυγουει έχεις απόλυτο δίκαιο. Ολο αυτό το συνάφι δεν διαφέρει σε τίποτα από τον Ατσαλάκωτο. ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.Οσο για τον φωτιάδη πουλάει φτηνό (αλλά πολύ φτηνό) χιουμορ φλωρινιώτη με τα αρνιά και τις πατάτες και τις απύθμενες παπαριές.

Το βλαχομπαρόκ δεν θα περάσει.
Οχι στα ριγμένα πουλόβερ στους ώμους.


π-ά-ν-ω τ-ο-υ-ς!

Oneiros είπε...

Ετοίμαζα spamkitsch special όταν είδα το post σου maroulitaa, αλλά δε θα πτοηθώ ;-p
Παρά τη θεομηνία, κατάφερα και συμπλήρωσα τη συλλογή απ' όλα τα χαρτάκια του Φωτιάδη' λέτε να πάρω δώρο από την Πανίνι; (πλαστικός καρυοθραύστης με σήμα το πρόβατο, μάλλον).

άσκεπος είπε...

Καλά, αυτός ο Φωτιάδης, πόσα βγάζει και κάνει τόση διαφήμιση. Θυμάμαι ότι τα λαγωνικά του, ακόμα και στο Ποσείδι μας μοιράζανε χαρτάκια, όταν είμασταν φοιτητές. Άσε δε την χαρακτηριστική τύπισσα (μεγάλη μορφή) που τα μοίραζε κάθε μέρα στα Πανεπιστήμια. Πιο γνωστή και από τον Πρύτανη σου λέω.

marl(t) είπε...

από ό,τι πήρε το μάτι μου η χάρη του έφτασε μέχρι τη σελίδα της Πανδώρας στο Βήμα της Κυριακής. Κυρίως το μέρος του διδακτορικού στην Αμπχαζία. Μας έχουν πάρει στο ψιλό και δεν έχουν κι άδικο. Αλλά εμείς δεν έχουμε υποψήφια δημοτική σύμβουλο απόφοιτη των σχολών Pansik όπως το ψηφοδέλτιο του Σκανδαλίδη. Μα έχει τρελαθεί εντελώς το ΠΑΣΟΚ;