26 Σεπτεμβρίου 2009

Άτιμη ποσόστωση


Η ποσόστωση στα ψηφοδέλτια είναι ίσως το πιο ηλίθιο μέτρο για την ισότητα των δυο φύλων. Δεν νομίζω ότι σήμερα υπάρχει άξια γυναίκα πολλιτικός που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά και δεν την αφήνουν οι άντρες να αναδειχθεί. Πιστεύω ότι πολύ απλά άξιες γυναίκες δεν έχουν την διάθεση να ασχοληθούν με την πολιτική, πράγμα που υποχρεώνει τα κόμματα να διαλέγουν τις υποψήφιες με τελείως διαφορετικά κριτήρια, όπως στην περίπτωση της Καβάλας ή στην περίπτωση της Β' Θεσσαλονίκης που θα δούμε παρακάτω.
Να ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι δεν ψηφίζω στην Β' Θεσσαλονίκης και ότι η κυρία Σάμου μέχρι σήμερα μου ήταν εντελώς άγνωστη.

Διαβάζω λοιπόν το βιογραφικό της κυρίας Αναστασίας Σάμου από το site του ΠΑΣΟΚ, μια και η εν λόγω κυρία δεν έχει διαδικτυακή παρουσία.

Ξεκινώντας γίνεται αμέσως συμπαθής γιατί αποδεικνύει ότι είναι μια ακόμη μέση Ελληνίδα.
Μας ενημερώνει ότι γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη αλλά δεν μας λέει πότε. Βέβαια από την ημερομηνία όπου φοίτησε στην Αγγλία συμπεραίνουμε ότι πρέπει να γεννήθηκε γύρω στο '57-'58

Από το υπόλοιπο βιογραφικό εξάγουμε το συμπέρασμα ότι έζησε από το '78 μέχρι και το 2003 στο Μιλάνο όπου παντρεύτηκε και ίδρυσε, μάλλον με τον άντρα της μια επιχείρηση για κοσμήματα την οποία έκλεισε με τον θάνατο του άντρα της (όπως φαίνεται από τις ημερομηνίες).

Το 1998 εργάστηκε σε call center, προφανώς στο telemarketing και το 1999 με 2002 όπως λέει η ίδια εργάστηκε "στην IPSOS-EXPLORER εταιρια ερευνων και δημοσκοπησεων , οπου και απεκτησε την εμπειρια για να ιδρυσει αργοτερα την σημερινη επιχειρηση"
Δηλαδή όποιος δουλεύει σε τηλεφωνικό κέντρο μιας εμπορικής εταιρίας και μετά για 3-4 χρόνια σε εταιρία δημοσκοπήσεων (προφανώς στο τηλεφωνικό κέντρο μια και οι σπουδές αλλά και η επαγγελματική της εμπειρία δεν θα δικαιολογούσαν άλλη θέση) μπορεί να ανοίξει επιχείρηση:
"... call-center in outsoursing , ερευνες,telecommunication, marketing research…"

Αυτά σε ότι αφορά στο βιογραφικό της κυρίας. Πάμε λίγο στο πολιτικό κομμάτι.
Μια κυρία που έφυγε στ 17-18 της από τον τόπο της και γύρισε στα 45 κάνοντας δουλειές σαν υπάλληλος ή έμπορος σε μια πόλη βιομηχανική όπως το Μιλάνο, ζητά την ψήφο για να εκπροσωπήσει μια περιοχή κυρίως αγροτική, έχοντας ζήσει μόλις 6 χρόνια εκεί και κάνοντας μια δουλειά που δεν έχει καμία σχέση με την τοπική κοινωνία.
Προφανώς δεν είναι η μόνη αλλά ήθελα να ξέρω, μόνο εγώ το βλέπω περίεργο;

2 σχόλια:

Mave είπε...

μόνο εσύ ναι, οι υπόλοιποι θα την ψηφίσουμε δαγκωτό, θα κάνουμε τα πάντα ακόμα κι αν ούτε εμείς ψηφίζουμε στην Β θεσσαλονίκης!

IRQueen είπε...

Γιατί θα την ψηφίσουν δαγκωτό; άντε να πάρει παράπλευες ψήφους από αυτές/αυτούς που μην γνωρίζοντας ποιόν να σταυρώσουν σταυρώνουν γυναίκες... αλλά όχι και δαγκωτό. Λέω εγώ τώρα.. :) [εκτός αν είμαστε τόσο μαλάκες και δεν το πήρα πρέφα κι εγώ... έλειπα και δέκα χρόνια θα μου πεις... να κατέβω λέτε κι εγώ στις επόμενες εκλογές;! Χμ! Ιδέες!]