03 Οκτωβρίου 2006

Αριστερά & Νέες Τεχνολογίες

Αλήθεια, αναρωτιέμαι ώρες ώρες, γιατί η υποτιθέμενη σκληροπυρηνική αριστερά σνομπάρει με τον χειρότερο τρόπο τις νέες τεχνολογίες. Δεν καταλαβαίνει π.χ. το ΚΚΕ οτι τρέχοντας το site του σε Microsoft based προϊόντα υποβοηθά τον καπιταλισμό; Ας πάρουμε ένα πιο μεστό παράδειγμα. Στα δεξιά του blog αυτού, υπάρχουν οι υποψήφιοι Δημαρχαίοι και Νομαρχαίοι. Από αυτούς, η Μαριάννα Μπρεκάση, ο Γιάννης Ζιώγας και ο Αγάπιος Σαχίνης δηλαδή η hard core Αριστερά της Θεσ/νίκης (υποτίθεται) δεν διαθέτουν site στο Internet. Αυτό τι σημαίνει; Οτι η εργατική τάξη στην οποία ενδεχομένως ανήκουν δεν έχει 150 ευρώπουλα για να κλειδώσει ένα domain και να πάρει μια static ip από κάποιον ISP; Για όνομα... του Λένιν.

Μετά λέμε για δημιουργία ευρύτερης συνεργασίας για το ένα και το άλλο. Μα πως είναι δυνατόν να συνεργαστούν άνθρωποι που απο μόνοι τους δεν έχουν να παρουσιάσουν μια ενιαία και ανεξάρτητη εικόνα για τον εαυτό τους; Μήπως θα αλλοτροιωθούν από το άγημα της παγκοσμιοποίησης αν βάλουν ένα www μπρόστα από το ονοματάκι τους; Εμένα πάντως με θίγει περισσότερο που ξοδεύουν τα κόμματα ένα σωρό λεφτά σε αφίσες, που βρωμίζουν την πόλη και την αισθητική μας.

Έχω λοιπόν ένα πράγμα να πω. Προσαρμοστείτε όσο είναι καιρός. Η εποχή έχει αλλάξει και πρέπει να σταματήσουν και οι κομμουνιστές να χρησιμοποιούν μόνο μελάνι και χαρτί. Άσε που είναι και ακριβά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ τους τα λέω, Black Pearl, αλλά...

Oneiros είπε...

Για την γενική τάση της, κομματικής έστω, Αριστεράς να αγνοεί /σνομπάρει τις νέες τεχνολογίες, έχεις απόλυτο δίκιο (εννοείται πως έννοιες όπως Ελεύθερο Λογισμικό, web standards και προσβασιμότητα είναι παντελώς άγνωστες στους περισσότερους πολιτικούς γενικά). Ευτυχώς, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Να τα λέμε όμως αυτά συχνότερα, για να μην προβάλλουν ως άλλοθι ότι δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος της Αριστεράς για το internet.

Όσο για το ΚΚΕ, αν η τραγική εμφάνιση της κεντρικής σελίδας (frames με bitmapped πλαίσια, ένα κάρο εικόνες, 4 διαφορετικά generic wallpapers), εν έτει 2006 δεν τα λέει όλα από μόνη της, δεν πρόκειται να βοηθήσουν τα headers και τα meta tags...

GENERATOR: Microsoft FrontPage 3.0 (και 4.0, μέχρι και 5.0)
Content-Type: text/html;charset=windows-1253
Server: Microsoft-IIS/4.0
Last-Modified: Fri, 10 Sep 2004


Όμως, αυτό το blog αφορά τις τοπικές εκλογές, και με προσβάλλει να με αντιμετωπίζουν σαν πολίτη του περασμένου αιώνα οι περισσότεροι υποψήφιοι.

ΥΓ: Για να είμαι ειλικρινής, δεν έψαξα και πολύ για να βρω ποιοί έχουν και ποιοί δεν έχουν site: όσων το όνομα δεν έβγαζε σχετικό αποτέλεσμα στην πρώτη σελίδα του Google, το έγραψα ασύνδετο. Αλλά αυτό ακριβώς είναι και το νόημα: ο μέσος ψηφοφόρος δεν πρόκειται να κάνει περισσότερη προσπάθεια από το http://www.google.gr/search?q=Φούφουτος