16 Μαΐου 2009

Καλώς τα τα παιδιά τα δικά μας

Πολλές φορές, με τον τρόπο που είναι γραμμένα τα ονόματα των υποψηφίων δεν αναγνωρίζουμε παλιούς γνωστούς. Έτσι και σ' αυτή την περίπτωση, η λίστα των υποψηφίων του ΛΑΟΣ, εκτός από το όνομα του κ. Κολοκοτρώνη, γνωστού παλιομοδίτη δημοσιογράφου του TV100, δεν μου φάνηκε γνωστή. Μέχρι που διάβασα αυτό και κατάλαβα ποιά είναι η Σουλτάνα Κυριακίδου, αθλήτρια στίβου.

Μερικά χρόνια πιό πίσω την ήξερα σαν Δρ. Τάνια Κυριακίδου, πρόεδρο της καταναλωτικής οργάνωσης ΕΚΑΤΟ. Για την κυρία άκουσα διάφορα, ότι η οργάνωσή της ήταν στα δικαστήρια με μια άλλη αντίστοιχη, ότι πρόσκεινταν στην ΝΔ. Δεν μ' ενδιέφερε, θα μπορούσε να είναι απλές φήμες. Αυτό που μ' ενδιέφερε ήταν ο δημόσιος λόγος της.

Η κυρία Κυριακίδου είχε μια σειρά από εμφανίσεις με, κατά την άποψή μου, αμφιβόλου προέλευσης, έρευνες για το Internet, σε όλα τα τοπικά μέσα. Οι δυο τοπικές εφημερίδες, άκριτα, κατά την προσφιλή μέθοδο των επαγγελματιών που δουλεύουν σε αυτές, αναδημοσιεύανε συχνά πυκνά τα αποτελέσματα των ερευνών της χωρίς να κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των. Εκείνη την εποχή μαζί με τον Όνειρο, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Παρακολουθήσαμε εκδηλώσεις της, κάναμε ερωτήσεις, γράψαμε. Ψάξαμε να μάθουμε τι διδακτορικό είχε, τελικά βρήκαμε ότι είχε να κάνει με διαφημιστικές καμπάνιες, πρόεδρος καταναλωτικής οργάνωσης. Ψάξαμε την σχέση της με το Safer Internet. Απορούσαμε τότε πως μιά οργάνωση αποτελούμενη από μέλη που δεν είχαν σχέση με την παιδαγωγική και το διαδίκτυο μπορεί να αναδεικνύεται σε εθνικός κόμβος ευρωπαϊκού έργου (Μάρτιος 2005) για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο. Απορούσαμε πως, παραμονές κάθε συνεδρίου της το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να έχει συλλήψεις για παιδική πορνογραφία στο Internet, τώρα κάτι καταλαβαίνουμε.

Κάποια στιγμή παρακολούθησα μια εκδήλωσή της, ένα συνέδριο (διεθνές ντεμέκ) για λογαριασμό τοπικής εφημερίδας. Έγραψα ότι είδα και, από ότι έλεγαν, έχασε επιδότηση από το ΥΠΑΝ εξ' αιτίας του κειμένου.

Αργότερα την έχασα, άλλαξα δουλειά και κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια μου ένα δελτίου τύπου από το ΚΘΒΕ όπου την εμφάνιζε σαν υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Ρωτώντας κάτι φίλες μου στο ΚΘΒΕ, μου το επιβεβαιώσανε και μου είπανε ότι ταυτόχρονα κάνει δημόσιες σχέσεις και για κανά δυο μεγάλα μαγαζιά-καφέ της πόλης. Το επόμενο νέο που έμαθα ήταν η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ.

Τελικά το αβγό του φιδιού το πολεμάει ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί. Την εποχή, που μέσα από τα ψηφιακά θέματα κάποιοι προσπαθούσαν να αποκαλύψουν τι δουλειά κάνουν και πως κινούνται κάποιοι, αυτοί που υποτίθεται ζούσαν στον πραγματικό κόσμο και είχαν σαν δουλειά τους το να αποκαλύπτουν και να πολεμάνε τέτοια φαινόμενα, τους δίνανε βήμα κατ' απαίτηση των εργοδοτών τους. Ελπίζω τώρα να μην πάνε να βγουν από πάνω.

5 σχόλια:

Dark Angel είπε...

έλα!

Ανώνυμος είπε...

τεραστια η χολή που βγαζετΕ.Ακουσατε, μαθατε κλπ Δεν μας λέτε όμως το ονομα σας.Το σχολιο ειναι ανυπογραφο. Εκείνο που καταλαβαινω όμως γιατι η Τανυα ειναι φίλη μου και καρακουκλαρα και δημιουργικη και απιθανη,είναι οτι πολλές κακάσχημες της πόλης την ζηλευουν βαθεια. Η ΖΗΛΕΙΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΨΩΡΑ, ΘΑ ΓΕΜΙΖΕ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ
ΦΙΛΙΚΑ,
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΒΕΡΗ

Ανώνυμος είπε...

Η Τανια ειναι ενας υπεροχος ανθρωπος με κοινωνικη δραση,εντονη προσωπικοτητα που σε κερδιζει απο την πρωτη στιγμη.

Ανώνυμος είπε...

καημενε απογοητευμένε επιδοξε(μαλλον) ΑΝΩΝΥΜΕ εραστή,
Η Τανυα εκτιθεται ονομαστικά και ΟΛΟΙ την αγαπούν. Φοβαστε τα άτομα που δίνουν και δεν παιρνουν. Σας φαινονται υποπτα γιατι ανηκετε στους αντιθετους.
Με τιμη,
ΑΛΕΞ.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
(Φίλος Τανυας)
Υ.Γ. Απο πότε ποινικοποιείτε η γνωση και οι σπουδες; οι διδακτορες με αντικειμενο την διαφημιση δεν δικαιουνται να είναι εθελοντες η καταναλωτες; Αν και η Τανυα εχει διδακτορικο στην οργανωση αθλητικων εκδηλωσεων. Αργειοι αιδως........

Ανώνυμος είπε...

διορθωση: το "ποινικοποιειτε" ειναι "ποινικοποιειται"
Ευχ
ΑΛ.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ