06 Σεπτεμβρίου 2007

η σούμα της σούπας

Θα ξεκινήσω κι εγώ αντίστροφα κατά το πρωτόκολλο του debate.
κύριε Παπαθεμελή: ανήκετε στον κεντρώο χώρο αλλά όχι κοινωνικά; Χριστιανοδημοκράτης το λοιπόν. Από όσο ξέρω αυτό μια χαρά δεξιόστροφο λογίζεται μα δε θέλω να σας κακοκαρδίσω. Τέλος πάντων, μπορώ και να σας πιστέψω με λίγη καλή διάθεση. Δυστυχώς ατυχήσατε καθώς πρόλαβε κάποιος άλλος να καβατζώσει τους χριστιανοταλιμπάν ψηφοφόρους (finders are keepers) της χώρας αυτής. Δυστυχώς και για μας για λόγους που δεν έχουν και πολύ να κάνουν με σας. Η απάντηση αμέσως παρακάτω.
εμφάνιση: 4 - άνεση: 6 - γενικό σύνολο: 5 (δια του 5 1% και πολύ σας είναι...)
κύριε Καρατζαφέρη: είστε λοιπόν η άλλη λύση; Η λύση της απελπισίας; Μετά το "φούμο σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!" του ΚΚΕ έχουμε και το "φούμο σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ!". Σαν πολύ θολά μας τα λέτε...Όταν θα μπείτε στη Βουλή θα συνεχίσετε τις χαριτωμενιές ή θα μας αποκαλύψετε το πραγματικό σας πρόσωπο; Πάντως εγώ δε βλέπω να κομίζετε τίποτα καινούριο. Χριστιανόπληκτους, χουντοβασιλικούς και συνωμοσιολάγνους έχει μπόλικους ήδη η ελληνική Βουλή. Καθώς και χαζογκόμενες.
εμφάνιση: 1 - άνεση: 9 - γενικό σύνολο: 5 (η ευκαιρία που ζητάτε να περάσετε την τάξη. Τη Βουλή αφήστε την στην ησυχία της)
Αλέκο: καλά μας τα πες εκτός από τις φορές που παραλίγο να θυμηθείς πως κάποτε ήσουν κομμουνιστής. Με κάνει να αναρωτιέμαι αν τελικά θέλεις να πιστέψει κανείς πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι σαν πολιτικό καθαρτήριο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Το ποιό είναι η κόλαση και ποιό ο παράδεισος, βέβαια, είναι ένα άλλο θέμα.
εμφάνιση: 8 (χαριστικά) - άνεση: 8 - γενικό σύνολο: 8 (δυστυχώς το ποσοστό σου θα είναι κάπου στο μισό)
Αλέκα: κάθε άλλο παρά θα πανηγυρίσετε αν μπείτε ενισχυμένοι στη Βουλή; Εμ, σε καταλαβαίνω. Σκέψου να γίνει καμιά στραβή και να χρειαστεί να αποκτήσετε πρόγραμμα και θέσεις αντί να χτυπάτε το πόδι κάτω και να λέτε όχι σα κακομαθημένα παιδάκια...
εμφάνιση: 5 (σέβομαι το παρελθόν κάποιων γνωστών μου στην αριστερά) - άνεση: 6 - γενικό σύνολο 5,5 (καλά δεν είναι;)
Γιωργάκη: αφού μόνος σου τα λες καλύτερα, γιατί γιατί γιατί κάθεσαι και διαβάζεις αυτά που σου γράφουν; Θα μου πεις σε Έλληνες απευθύνεσαι κι ως γνωστόν ο Έλληνας προτιμάει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα παρά να έχει δική του. Κατά τα άλλα τα ντεφώ αυτής της κυβέρνησης (της ποιάς;) τα ξέραμε ήδη.
εμφάνιση: 7 (θα μπορούσες να είσαι πιο σαφής, όχι;) - άνεση: 8 - γενικό σύνολο: 7,5 (ναι ξέρω, είμαι προκατειλημμένη αλλά τουλάχιστον το ομολογώ)
Κωστάκη: δεν κατάλαβα και πολλά από αυτά που έλεγες. Ίσως επειδή κουνούσες τα χέρια σου κομμάτι ασύμμετρα και ζαλίστηκα. Ίσως επειδή βρήκα στα λόγια σου μια χρονοπύλη πίσω στο 2004. Μα καλά, δεν κατάλαβες ότι εδώ και 3 χρόνια ήσουν εσύ πρωθυπουργός; Α, μα ξέχασα, χρειάζεσαι κι άλλο χρόνο καθώς "αποφάσεις δεν λαμβάνονται εν θερμώ". Είναι καθαρά θέμα αντίληψης του χρόνου λοιπόν, καλά το κατάλαβα εξαρχής. Κατάλαβα και κάτι άλλο. Σε λούζει κρύος ιδρώτας στη σκέψη να μη βγεις ξανά πρωθυπουργός. Εμένα πάλι στη σκέψη να ξαναβγείς με λούζει κρύο βιτριόλι.
εμφάνιση: 6 - άνεση: 6 - γενικό σύνολο: 6 (πώς βγήκε τόσο πολύ; Ούτε η ΝΔ δεν το πιστεύει...)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Debate 7/09/2007

Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα.

ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ: Μμμμμ!!! Δεν νομίζω!!!

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Επικοινωνιακός αλλά πως; που; γιατι; τι; Δεν καταλαβαίνω; Περα απο την πλάκα με τίποτα και σε καμία περίπτωση!!!!

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Σταθερή στις δικές της απόψεις αλλά δεν με αντιπροσωπεύει και δεν με πείθει.

ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Αρκετά καλός, απλός, και σεμνός. Αλλά μέχρι εκει.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο κερδισμένος της βραδιάς. Ήρεμος, σοβαρός, δυναμικός, σταθερός, ετοιμόλογος, με πολλά επιχειρήματα και σαφήνεια στις απαντήσεις του. Ήταν πάρα πάρα πολύ καλός.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Αγχωμένος, αμήχανος, νευρικός, κουρασμένος και ανασφαλής. Και όταν κάποια στιγμή επανήλθε και νόμιζα οτι θα αρχίσει να ρητορεύει, έσκασε σαν βόμβα το θέμα με τους "φοιτητές-ταραξίες", για το οποίο κλήθηκε αμέσως μετά απο τον κο ΑΛΑΒΑΝΟ να ανακαλέσει.
Ταραξίες οι φοιτητές κ. Καραμανλή;