04 Μαΐου 2007

Πράσιν' άλογα: the sequel

Μετά τις πράσινες ταράτσες, ο Τσαλακωμένος βρήκε νέα PRάσινη καραμέλα: "Υιοθεσία δένδρου"!

(αναδημοσίευση από το Non - Linear Complexity)

Από το εξώφυλλο του χθεσινού "Σήμερα" (*):


Πλάκα με κάνεις, Δήμαρχε; Εθελοντές πράσινου είναι ήδη όλοι οι πολίτες προσπαθούν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, να το αυξήσουν το ρημαδιασμένο, σ' αυτή την πόλη όπου αναλογούν στον καθένα τους μόλις 2.7% τ.μ. πράσινου, τη στιγμή που τα συνεργεία του Δήμου "αναπλάθουν" δημόσιους χώρους σε μαρμαρένια αλώνια για τραπεζοκαθίσματα (πρόσφατο κρούσμα η Γούναρη). Εθελοντές πράσινου είναι όσοι διαμαρτύρονται για τα 1.500 (στην παραλιακή και την ανατολική είσοδο) και τα 39 (στο Πεδίο του Άρεως) δέντρα που θα κόψει η πολυαγαπημένη σου υποθαλάσσια. Βεβαίως κι η οικολογική συνείδηση των Θεσσαλονικιών είναι υπανάπτυκτη, αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα, μόνο με χάραξη τολμηρής πολιτικής δενδροφύτευσης και απελευθέρωσης χώρων για δημόσια χρήση στο πολεοδομικό συγκρότημα θα δοθεί λύση (remember: το γκαζόν δεν είναι πράσινο).

Σε ένα μήνα θα έχουμε πάλι την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και θ' ακούσουμε πάλι τις ίδιες φανφαρονιές από κάθε επίπεδο της κεντρικής κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, ενώ η Θεσσαλονίκη γίνεται χρόνο με το χρόνο ολοένα και περισσότερο πόλη τσιμέντου και αυτοκινήτων. Σου συστήνω μέχρι τότε, Δήμαρχε, να υιοθετήσεις πρώτα απ' όλα εσύ το πράσινο της πόλης, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι δε θα κοπεί ούτε ένα δέντρο πλέον κατά τη διάρκεια της θητείας σου, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, και να πάρεις σοβαρές και δεσμευτικές πρωτοβουλίες για να αυξηθεί το -πραγματικό- πράσινο της πόλης σε βιώσιμα επίπεδα. Κι επειδή το θέμα δεν αφορά μόνο το Δήμο Θεσσαλονίκης, και, παρά τη συγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπό σου, πραγματικών και virtual, δεν κατάφερες ακόμα να γίνεις ..μητροπολίτης, είναι επιβεβλημένο να συνεργαστείς με τους υπόλοιπους Δήμους, τη Νομαρχία και τους εμπλεκόμενους φορείς για να βρεθούν διαφανείς και ορθολογικές λύσεις.

Η δική μου πρόταση: απαλλοτρίωση των χώρων της ΔΕΘ, που μας πνίγει, αλλά και του Γ' ΣΣ, και η διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για τη δημιουργία ανοικτού μητροπολιτικού πάρκου και υπόγειου πάρκινγκ (με αυστηρούς όρους δόμησης, εννοείται). Και μιά κοινή πρωτοβουλία να καθαριστεί το Σέιχ Σου· επειδή η ενδεχόμενη πυρκαγιά -που πολλοί κακομελετάνε εδώ και χρόνια, χωρίς να κάνουν τίποτα ουσιαστικό για να την αποτρέψουν- θα δώσει τη χαριστική βολή στην πόλη. Είμαι πολύ περίεργος επίσης να δω κατά πόσο θα αυξήσουν το πράσινο τα κουτσουρεμένα πάρκα που σχεδιάζονται και χαράσσονται αυτή την εποχή στην παραλία...

(* με δυσκολεύουν που δεν είναι online, αλλά όταν πρόκειται για τέτοια καταπληκτικά θέματα, ο scanner μου θα είναι πάντα στη διάθεση των αναγνωστών του blog)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω ο Δήμαρχος να υιοθετήσει τα 1500 δέντρα που πρόκειται να κοπούν στη Νέα Παραλία και στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως για την υποθαλάσσια.

Αλήθεια γιατί κανείς Δημοτικός Σύμβουλος (από Μπουτάρη, Αράπογλου ή Σαχίνη) δεν κάνει ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προς τον Ατσαλάκωτο για ενημέρωση:

1. Γνωρίζει ο Δήμαρχος αν θα κοπούν δέντρα και πόσα;
2. Γιατί φέτος δεν κλαδεύτηκαν τα δέντρα της Νέας Παραλίας;

好文 είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優