11 Μαΐου 2009

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Ο σημερινός ευρωβουλευτής κ.Θανάσης Παφίλης είναι ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ και τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο επίσης ευρωβουλευτής κ.Γιώργος Τούσσας και την τρίτη θέση ο κ.Μπάμπης Αγγουράκης.


Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος αντιστοιχεί στις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών, αντιστοιχεί επίσης, όπως είπε, στην κοινωνική, ηλικιακή και την πολιτική συνεργασία και συμμαχία του κόμματος.

Η κ.Παπαρήγα, αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις είπε ότι τα σκάνδαλα είναι το καταφύγιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να πουν την αλήθεια, αλλά να σώσουν το σύστημα, να σώσουν την καπιταλιστική αγορά και στη στρατηγική των μονοπωλίων.
Είναι η εύκολη λύση πρόσθεσε, το κουτσομπολιό, η αγιοποίηση ή το ρίξιμο στο βούρκο των προσώπων ώστε να μείνει ανέπαφο το σύστημα. Είναι τελικά η εύκολη λύση να κατηγορεί ο ένας τον άλλο για κομματισμό, ρουσφετολογία και παιχνίδια εξουσίας.

Η γγ του ΚΚΕ είπε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί σήμερα κατά τον καλύτερο τρόπο να εκφράζει ένα ευρύ φάσμα εργαζομένων ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα την αξία της συμμετοχής στις ευρωεκλογές.
Η ψήφος στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης, σημαίνει πράσινο φως για νέα μέτρα, ανεξάρτητα για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, η ψήφος σε άλλα κόμματα είναι πολιτικά χαμένη όχι γιατί είναι μικρότερα κόμματα, αλλά για την πολιτική τους στάση και πράξη.

Η κ.Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά ότι ο ΛΑΟΣ είναι έτοιμος να βάλει στη ζυγαριά ανταλλάγματα παίζοντας το παιχνίδι του εκβιασμού ποιο από τα δύο κόμματα τον έχει ανάγκη.
Είναι κόμμα βαθύτατα αντιδραστικό με ήπια συμπεριφορά απέναντι στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ με τη μέθοδο της συκοφαντίας εναντίον των άλλων πιο ειδικά του ΚΚΕ.

Ανάλογη στάση, είπε είναι των Οικολόγων που αναθέτουν στα μονοπώλια την "πράσινη ανάπτυξη". Για το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι κόμμα παντός συνθήματος που πηγαίνει δεξιά όταν το κίνημα πέφτει και υιοθετεί αριστερή φρασεολογία όταν το κίνημα ανεβαίνει.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης Παυλίδη, σήμερα στη Βουλή, η κ.Παπαρήγα είπε ότι "από τη στιγμή που τα λευκά δεν θεωρούνται ψήφος κατά, η κυβέρνηση μπορεί να βγει τυπικά αλώβητη, ουσιαστικά όμως έχει πρόβλημα", εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει για πολύ και διερωτήθηκε μάλιστα αν θα αντέξει μέχρι Σεπτέμβρη, Οκτώβρη.

Το πλήρες ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ έχει ως εξής:

1. Θανάσης Παφίλης

2. Γιώργος Τούσσας

3. Μπάμπης Αγγουράκης

4. Μανώλης Συντυχάκης

5. Λέττα Μεθωνιού

6. Παναγιώτης Απέργης

7. Γιώργος Γκικόπουλος

8. Αννα Γρηγοριάδου

9. Αντώνης Κατσάς

10.Ρίζος Μαρούδας

11.Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης

12.Πασχάλης Αδάμ Μολυβδάς

13.Αλεξάνδρα Μπαλού

14.Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου

15.Μάκης Παπαδόπουλος

16.Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος

17.Γιώργος Πέρρος

18.Γιάννης Τασιούλας

19.Αγγελος Τζέκης

20.Φανή Τρέλλη

21.Γιώργος Μαργαρίτης

22.Κώστας Δρούτσας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: