21 Αυγούστου 2007

Ο Tony, η αστυνομία και οι εκλογές

Κανονικά αυτά τα τρια δεν θα έπρεπε να είχαν σχέση. Ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου στην Καλαμαριά με την αστυνομία αλλά και με τις επερχόμενες εκλογές. Δεν το ανακατεύω εγώ αλλά η ίδια η αστυνομία με ανακοίνωσή της.
Θα χρησιμοποιήσω αποσπάσματα του Δελτίου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (τα bold δικά μου).

"...Από έρευνα των Υπηρεσιών μας, ουδείς Αστυνομικός, την 18-08-2007 και κατά τις ώρες 18:00΄-24:00΄, είχε διατεθεί προς εκτέλεση υπηρεσίας δίωξης κλεψίτυπων "

Για άλλη υπηρεσία στην περιοχή;

"Στο σημείο αυτό αναφέρεται, ότι το αδίκημα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος και η προβλεπόμενη ποινή, εφόσον επιβληθεί, είναι εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης ή χρηματικό πρόστιμο. Όσοι συμμετέχουν δε στην παραπάνω παραβατική συμπεριφορά, γνωρίζουν και τη βαρύτητα των αδικημάτων ως προς την τιμωρία, άρα ο κίνδυνος ζωής του θανόντα είναι για όλους εμάς ερώτημα που δεν δικαιολογεί το αποτέλεσμα της πτώσης στο κενό από το 1ο όροφο του υγειονομικού καταστήματος «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ»."


Αυτό λένε και όλοι οι άλλοι, αυτό που ψάχνουν είναι το γιατί;.

"Η ελληνική πολιτεία έχει θεσμοθετήσει ευεργετικούς νόμους για όλους τους οικονομικούς μετανάστες....Ως εκ τούτου, «αυτόκλητοι προστάτες», που επιδιώκουν την ανάδειξη θεμάτων με έκνομες ενέργειες περί δήθεν προστασίας δικαιωμάτων αλλοδαπών, εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς."


Τι σκοπούς;


"Είναι άξιον σχολιασμού από όλους μας, ότι την προβολή του τραγικού συμβάντος με έκνομες ενέργειες, ανέλαβαν «αυτόκλητοι προστάτες», για λόγους αναταραχής και κλονισμού της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης μας, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσ/νίκης, αλλά και την συγκυρία των Εθνικών εκλογών που προϋποθέτει ήπιο κλίμα και ηρεμία στους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτου ιδιότητας και επαγγελματικής δραστηριότητας."

Να που ήρθαμε στο ψητό. Ο Άτυχος άνδρας έπεσε από τον 1ο όροφο, σκοτώθηκε και η Νιγηριανή κοινότητα αποφάσισε να διασαλεύεσει την τάξη και ήπιο κλιμα των εκλογών, παρασυρόμενη από "περίεργα" στοιχεία που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν έκτροπα στην ΔΕΘ(;) και ταυτόχρονα να διταράξουν το ήπιο κλίμα των εκλογών.
Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ
Βρήκαμε λοιπόν τους εχθρούς και ετοιμαζόμαστε να τους αντιμετωπίσουμε στο γνωστό πεδίο μάχης. Όπως ακριβώς ο Γιακουμάτος βρήκε το ΠΑΣΟΚ πίσω από τις φωτιές, ο Πολύδωρας τον Συνασπισμό πίσω από τους κουκουλοφόρους και ο Πασχάλης τον Αλέξη πίσω από τις λέξεις...

Και καταλήγει :
"Συμπερασματικά, κάθε κακόβουλη επίρριψη ευθυνών στην Ελληνική Αστυνομία εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και όχι την ανάδειξη των πραγματικών αιτίων που οδήγησαν τον θανάσιμα τραυματισθέντα στην πράξη του"

Ή μαζί μας ή εναντίον μας

4 σχόλια:

Oneiros είπε...

Σατανικό! Και οι Καλαμαριώτες περίοικοι, που συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ήταν κι αυτοί εγκάθετοι για να διαταράξουν την ηρεμία, τάξη και ασφάλεια του εκλογικού κλίματος, φαντάζομαι. Γι' αυτό κι από χτες είναι παρκαρισμένες πάλι οι κλιματιζόμενες κλούβες των ΜΑΤ σε νευραλγικά σημεία της πόλης (πχ. στη γειτονιά μου). Μήπως να επέβαλλαν κι απαγόρευση κυκλοφορίας στα μεγάλα αστικά κέντρα και άρση του κεκτημένου Σένγκεν μέχρι τις εκλογές για να είναι σίγουροι;

Ανώνυμος είπε...

Είναι η ίδια "υπηρεσία" που είχε βγάλει την ανακοίνωση για την ζαρντινιέρα. Μην το ξεχνάμε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

γενικά έχουμε καλλιτεχνική αστυνομία

σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, καμεραμάν, ηθοποιοί...

Erisadesu είπε...

για ακόμη μια φορά συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ που κατάφερε να πατάξει το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη.
Τον τελευταίο χρόνο εξαλείφθηκαν οι ζαρντινιέρες και οι εγκληματίες με τα πράσινα παπούτσια.

πλέον ο κόσμος είναι ασφαλής από τις ζαρντινιέρες και τα σατανικά πράσινα σταράκια.