17 Οκτωβρίου 2006

Όλα για την νεολαίαΈντεκα και κάτι, το βράδυ, παλεύω με τα ΜΡ3 προσπαθώντας να βρω το επόμενο που θα ευχαριστήσει τους λιγοστούς θαμώνες του μαγαζιού και να σκάει νεαρός, πρόθυμος, ζητώντας να αφήσει μερικά διαφημιστικά. Εντάξει του λέει ο μπάρμαν και μου τα δίνει να τα βάλω λίγο πιο πέρα. Κοιτώ από περιέργεια και τι βλέπω; Λιγότερο από 24 ώρες μετά τα χάλια αποτελέσματα για τον τσαλακωμένο και έχει βγάλει καινούργια διαφημιστικά έχοντας θυμηθεί και τους νέους!

Βρίσκουμε δουλειά, λέει.

Μας σκάει το παραμύθι, στους 4500 εργαζόμενους του Δήμου απασχολούμε και 1500 κάθε χρόνο, μπας και μας ψηφίσουν, λέω εγώ. Δηλαδή ο Δήμος αντί να δημιουργεί υποδομές και συνθήκες για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας γίνεται ο ίδιος εργοδότης με λεφτά που παίρνει από τα δημοτικά τέλη που ανεβάζει κάθε χρόνο. Ωραία κομπίνα, βάζει όλους να πληρώσουν για τους 6000 που τον ψηφίζουν!

Μας τάζει και 7000 θέσεις εργασίας σε ετήσια βάση που δημιουργούν την ερχόμενη πενταετία τα μεγάλα έργα που ξεκινούν με τη διεκδικητική προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ποια έργα; Το μετρό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ; Η υποθαλάσσια του ΑΚΤΟΡΑ; Αυτοί δεν έχουν υπαλλήλους; Τώρα θα τους βρουν; Ή εννοεί όταν τελειώσουν τους φύλακες του μετρό ή τους εργαζόμενους, γιατί στην υποθαλάσσια τα διόδια θα είναι αυτόματα με rfid.

Η εργασία τελειώνει με το όραμα του τσαλακωμένου που θα δημιουργήσει άλλες 8000 θέσεις εργασίας αφού κάνει μητροπολιτικό τον Δήμο!!! Τους εργαζόμενους στους άλλους δήμους που θα υπαχθούν σ’ αυτόν, τι θα τους κάνει;

Εθελοντισμός, στη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων, προφανώς αναφέρεται στο όραμα του για την Ολυμπιάδα του 2036.

Ερχόμαστε και στο καλύτερο.

Επικοινωνούμε ευρυζωνικά

www.thessaloniki.gr, δημιουργούμε μια νέα δικτυακή πύλη (τουλάχιστον 2 χρόνια τώρα από τότε που πήρα το www.thess.gr), για έκδοση πιστοποιητικών(!), διευθέτηση οικονομικών συναλλαγών (!!) κ.λ.π. Αν κάποιος κάνει τον κόπο να πάει στο site, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο.

Free internet. Ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα Δημοτικά κτίρια και ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση σε πάρκα και πλατείες (free Wifi zones). Καλά ρε παιδιά θα μας τρελάνει; Στα Τρίκαλα είμαστε ή στην Θεσσαλονίκη; Που στο διάολο είναι αυτά τα σημεία; Μήπως θα τα κάνει τώρα; Τώρα που περάσανε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα για τα ευρυζωνικά δίκτυα και που στο επόμενο πακέτο δεν θα υπάρχει μέριμνα για τα μεγάλα αστικά κέντρα;

e-education . Ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε όλα τα σχολεία (ποιους, από αυτούς της Χρύσας των $100;)

e-library Δικτύωση και διαδικτύωση των βιβλιοθηκών και των Κέντρων Πολιτισμού. Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη. Ποια βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης 8 χρόνια τώρα παρέχει τέτοιες υπηρεσίες; Τώρα θα ξεκινήσει και αυτό;

Sms parking. Τηλεματική διαχείριση της στάθμευσης, κατ’ αρχήν στα δημοτικά παρκινγκ και μετά σε συγκεκριμένες ελεγχόμενες περιοχές. Αυτή είναι μια φιλανδέζικη μαγκιά που είχα δει για πρώτη φορά στη Cebit του 2000 στο Ανόβερο και είχα γράψει κάτι τότε στις «ΕΠΙΛΟΓΕΣ», 7 χρόνια μετά μας το φέρνει για καινούργιο. Τους δημοτικούς μπάτσους να δω τι θα κάνει;

e-TV : Ψηφιακή πλατφόρμα για την εκπομπή προγράμματος interactive tv από την Δημοτική Τηλεόραση. Αφού προκόψαμε στην κλασσική έκδοση της τηλεόρασης πάμε και ψηφιακά. Να μου μιλάει ο Οραήλογλου και να του χώνω ψηφιακή σφαλιάρα, ούτε στο όνειρό μου το είχα φανταστεί.

C.R.M. (Citizen Relation Management) εξυπηρέτηση μέσω μιας απλής τηλεφωνικής κλήσης (voice portal). Ασχολίαστο…

Εγκατάσταση μητροπολιτικού δικτύων οπτικών ινών (η σύνταξη δικιά του). Αλήθεια θα υποκαταστήσει τον ΟΤΕ; Ή μήπως και αυτά τα έργα θα τα περάσει για δικά του;

Το τελευταίο κομμάτι είναι και το κομμάτι της διασκέδασης.

Περνάμε καλύτερα

Φεστιβάλ Νεολαίας (Που; Μπέσσυ Αργυράκη και Ρόμπετρ Ουίλιαμς;)
Φεστιβάλ Κόμικς (ναι, ο Καραγκιόζης Δήμαρχος)
Φεστβάλ Σοκολάτας,
Μπλα μπλα μπλα
Δωρεάν Ασύρματο internet σε πάρκα και πλατείες όπου συγκεντρώνεται η νεολαία κάθε μέρα (που; Που;)
Forum επικοινωνίας και έκφρασης νέων, ηλεκτρονικό και έντυπο (ναι του στυλ, «αγαπημένε μαρμαράκια, είσαι ο καλύτερος δημαρχούκος. Η στρουμφίτα σου».)

Δημοψηφίσματα για την επιλογή των αγαπημένων τραγουδιών και καλλιτεχνών στις Μεγάλες Εκδηλώσεις του Δήμου. (γιατί δεν σας κόβει να αποφασίσετε για το δημαρχείο, τις συγκοινωνίες, την υποθαλάσια. Μόνο για τον Ρουβά, την Βανδή και τους άλλους σκυλάδες που φέρνω)

Τελικά πρέπει να είμαστε τελείως ηλίθιοι για να τον ψηφίσουμε για το πρόγραμμά του.

5 σχόλια:

modiano είπε...

Α, για σας παρακαλώ! Το έργο ο "Καραγκιόζης Δήμαρχος" θα παίζεται για την επόμενη τετραετία αποκλειστικώς στην πρωτεύουσα. Φτυστός σαν φιγούρα του Χαρίδημου είναι ο καινούργιος μας δήμαρχος να μην τον βασκάνουμε.

Βλ.εικόνα (*)

http://proeklogikoklima.wordpress.com/2006/10/14/haridimos/

Έξω από πλάκα, νομίζω πως ο Ατσαλάκωτος πήρε 4-5 προγράμματα μεγάλων δήμων κι έκανε ένα χύμα copy/paste 'χύμα' για να προλάβει το τυπογραφείο. Αναγνωρίζω αυτούσια αρκετό Τσίπρα και Σκανδαλίδη με λίγον αλατοπίπερο από Φασούλα και μπόλικη σάλτσα από Κακλαμάνη.

maroulitaaa είπε...

πάντως κρίμα για το Σκανδαλίδη εντελώς παρεπιπτόντως...Τον έκαψαν με το ψηφοδέλτιο όπου το 80% ήταν άχρηστοι και άγνωστοι μαλάκες (ακούς εκεί απόφοιτη της σχολής Pansik, ακόμα γελάω!) και κάτι μαλακισμένα ΠΑΣΠιτάκια που ζήλεψαν τη δόξα της Καϊλή. Αλλά δεν είναι βλέπεις κάθε μέρα Πασχαλιά...

modiano είπε...

@maroulitaaa

Ξεκίνησε καλά στις αρχές Ιουνίου - μετά όταν είδαν οι καρχαρίες του κόμματος πως "καααάτι μπορεί να παίζει" τον φόρτωσαν με ένα σωρό κομματόσκυλα-υποψηφίους μήπως και οι μηχανισμοί και τα παραμάγαζα δεν βρουν τελικά καρέκλα στο δημαρχικό τραπέζι (Just in case. Για την περίπτωση που ΘΑ στρωνόταν τραπέζι...)

Αδικοχαμένος, συμφωνούν όλοι! Την πάτησε σαν τον Μαυρογυαλούρο της αγαπημένης του κωμωδίας.

exiled είπε...

H γελοιότητα του Τσαλακωμένου δεν έχει όρια. Αν είναι δυνατόν!

好文 είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優