16 Οκτωβρίου 2006

Σενάρια

Ώρα 3:39
Τσαλακωμένος 41,66%
Αράπογλου 21,15%
Κυρ Γιάννης 16,46%
Γ.Κ 7,37 %
Αγάπιος 7,26%
Αγγουράκης 5,13%

Να βγεί ο Τσαλακωμένος με οριακό 42% ή να βγει την δεύτερη Κυριακή με 50 φεύγα % και να λέει ότι έχει την πλειοψηφία;
Αν ο κυρ Γιάννης ήταν δεύτερος μπορεί να ελπίζαμε σε αλλαγή, με την Χρύσα δεύτερη δεν νομίζω να συσπειρωθούν αρκετές δυνάμεις γύρω της ώστε να αλλάξει η κατάσταση.

Όπως και να έχει, δεν θέλω να ξανακούσω μαλακίες για τους ποιούς ψηφίζουμε, εντάξει;

18 σχόλια:

mpsaltik είπε...

Βλέπω τα πρωινά αποτελέσματα
(με ανείπωτη χαρά που πάει ο αστάλάκωτος στο 2ο γύρο πεσμένος κατά ποσοστό 12,5% από το 2002 - ακόμα κι αν βγάλεις τον Καρατζαφέρη ο ατσαλάκωτος είναι πεσμένος κατά ποσοστό 5,25%)
και κάνω πράξεις:

Παπαγεωργοπουλος 67.791
Αραπογλου 35.316
Μπουταρης 26.145
Καρατζαφερης 12.280
Σαχινης 12.157
Κουρακης 8.284
Αγαπητος 1.640

Εαν όλοι οι ψηφοφόροι του Μπουτάρη, και όλοι οι ψηφοφόροι του Κουράκη και όλοι οι ψηφοφόροι του Σαχίνη και κάποιοι ψηφοφόροι του Αγαπητού ψήφιζαν Αράπογλου μαζί με όλους τους ψηφοφόρους της Αράπογλου,τότε θα έβγαινε η Αράπογλου οριακά με ποσοστό 51% !!!!

Υπάρχει κανένας υποψήφιος που θα κατάφερνε κάτι τέτοιο?
Δεν θέλω να το κάνω γκραν γκινιόλ, αλλά μόνο ο Λαμπράκης αν έβγαινε απ' τον τάφο θα το κατάφερνε ...

Πάντως στη 2η Κυριακή, θα πρέπει να ιδρώσει περισσότερο από την 1η, όντως Argos.

Ανώνυμος είπε...

OE OE! Χούντα 7,5% Ε ρε γλέντια που θα κάνει ο Παπαδόπουλος από τον τάφο του!

Ανώνυμος είπε...

Ποια σενάρια ρε παιδιά; Το πρωί ο Σαχίνης στον 102fm ήταν εκνευρισμένος μεταξύ άλλων επειδή τα άστρα στο χτεσινό ΒΗΜΑgazino έκαναν πρόβλεψη για τον Μπουτάρη!
Χτες, ο Κουράκης στην TVΜακεδονία τα έριχνε και αυτός στον Μπουτάρη. Τι ακριβώς περιμένουμε να γίνει την άλλη Κυριακή;
Θα προτιμήσουν όλοι να λουφάξουν στη γωνίτσα τους, όπως έχουν μάθει να κάνουν όλα τα χρόνια. Και προσοχή! Μην τους αλλάξει κανένας τη γωνία. Θα αποπροσανατολιστούν...

modiano είπε...

Χθες άκουγα από κάποιον του ΚΚΕ σε μια εκπομπή πως το είναι πάγια τακτική του ΚΚΕ, και σε όλη την Ελλάδα, να ψηφίζουν στο β γύρο αυτό που ψήφισαν και στον πρώτο, δλη τον υποψήφιό τους δλδ άκυρο. (Τι μαθαίνεις .... τελικα... )

Ο μόνος τρόπος να αντραπεί το σκηνικό είναι ν ασηκωθούν απ τον καναπέ τους αυτοί που απείχαν στον πρώτο γύρω και φυσικά να κοπούν περετέρω τα ποδάρια του ατσαλάκωτου!

Ανώνυμος είπε...

Τα Ερωτήματα είναι :
Αυτοί που ψήφισαν Μπουτάρη, τι θα ψηφίσουν στην δεύτερη Κυριακή.

Και αν οι ψηφοφόροι του Σαχίνη κάνουν την βλακεία που προτείνει η παράταξη τους, δηλ. ψηφίσουν άκυρο, που θα σημαίνει ΝΑΙ στο Βασιλάκη.

mpsaltik είπε...

Από τους 245.550 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 177.526, ποσοστό 72,3%.

Μένουν δηλαδή περίπου 68.000 που δεν ψήφισαν, όσοι πάνω κάτω και οι ψηφοφόροι του δημάρχου.

Γιατί έχω μια υποψία οτι αυτoί δεν θα ψήφιζαν παπαg?

maroulitaaa είπε...

@mpsaltik: κι εγώ γιατί έχω μια υποψία πως τελικά δεν τους χαλάει και τόσο ο Παπ; Αν ήταν θα πήγαιναν να ψηφίσουν. Όλοι άρρωστοι ήταν χτες;

mpsaltik είπε...

@maroulitaa
Αν δεν πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα λόγω ηλικίας, μάλλον πάσχουν από συγγενή σπαρίλα, πάντως να είναι φιλαράκια του δημάρχου δεν το πολυπιστεύω. Νομίζω ότι έχει ξεσηκώσει λυτούς και δεμένους για να τον ψηφίσουν.

modiano είπε...

@mpsaltik

Συμφωνώ απολύτως!

α. Ο ατσαλάκωτος έχει εξαντλήσει το δυναμικό του

β. θα υπάρξουν διαρροές από τις ψήφους Μπουτάρη προς τη μεριά του αλλά όχι πολλές

γ. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από τo αν εμφανιστούν να ψηφίσουν τώρα αυτοι που δεν ψήφισαν την πρώτη φορα. Δεν νομίζω πως είναι μορμόλια με αρθριτκά. Για μπουχτισμένους μη-κομματικούς τους βλέπω εγώ.

Με άλλα λόγια:

"Θεσσαλονικείς όλου του κόμσου ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ! It's now or never!"

exiled είπε...

Θα ήθελα να απαντήσω στην απορία της μαρουλίτας για το ποσοστό των ψηφισάντων. Υπάρχουν και οι του εξωτερικού. Δεν είμαστε και λίγοι. Έτσι, το ποσοστό των ψηφισάντων, που αντικειμενικά είχαν τη δυνατότητα και επέλαξαν να ψηφίσουν, είναι πολύ μεγαλύτερο του 72,3%. Πάντως, αν η Αράπογλου δεν βγει και πει: ο τομέας τάδε, θα παραχωρηθεί στον Κουράκη και οι τομείς τάδε στον Μπουτάρη, δύσκολα θα κερδίσει τους ψηφοφόρους τους. Δύσκολο, βέβαια, για δύο λόγους:

α) Η καχυποψία των ψηφοφόρων του Μπουτάρη. Δεν τον ψήφισαν μόνο αριστεροί και πασόκοι. Τον ψήφισαν και δεξιοί. Είχε και υποψηφίους νεοδημοκράτες. Αν βγει και πει ότι στηρίζω την Αράπογλου (που κατέβηκε ως Πα.Σο.Κ και όχι ως γυναίκα, όπως θέλει το Πα.Σο.Κ να την παρουσιάσει), που μου δίνει την αντιδημαρχία Πολιτισμού ή Οικονομικών, είναι σαν να τους προδίδει. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι δεν έχει δημιουργηθεί αυτό το αραγές μέτωπο αντιδεξιάς (για να θυμηθούμε το '64 και το '81) ή αντιπαπαγεωργόπουλου στην πόλη. Μεταξύ ορισμένων "υποψιασμένων" της μπλογκόσφαιρας ίσως και να υπάρχει, αλλά όχι και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η κοινωνία είναι που γεμίζει τις καφετέριες στην παραλία από το μεσημέρι ως τα ξημερώματα.

β)Το εκλογικό σύστημα. Δεν επιτρέπει τη συνεργασία. Σε περίπτωση απλής αναλογικής, οι έδρες θα μοιράζονταν από την αρχή και μόνο σε περίπτωση μη επίτευξης συνασπισμού, θα υπήρχε β΄γύρος. Θα μου πει κανείς, ο φασίστας Γ.Κ. θα έκανε τα πάντα για να "τρουπώσει" μέσα στο συμβούλιο. Μπορεί και να τα κατάφερνε. Θα πέφταν όμως και οι μάσκες.

Υ.Γ.: Μα 7,50%! Ας είναι καλά οι Λιακοβελόπουλοι που εκπέμπουν άνετα τόσα χρόνια στα κανάλια της πόλης.

exiled είπε...

Και για να συμπληρώσω το σχόλιό μου, η καλύτερη δυνατή κίνηση του Μπουτάρη για τον συνδυασμό του (αν θέλει να έχει συνέχεια αυτή του η κίνηση), θα ήταν να κρατήσει μία στάση του τύπου: "Θα είμαστε εδώ από σήμερα μέχρι τις επόμενες εκλογές, ως υπερκομματική προσπάθεια, γιατί αυτή η κίνηση των πολιτών έχει μέλλον και δεν τα παρατάμε μέχρι την τελική μας νίκη. Εσείς που μας στηρίξατε, ψηφίστε αυτό που θέλετε, αλλά μην ξεχνάτε και πιοί οδήγησαν την πόλη σε αυτό το τέλμα". Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα....

Oneiros είπε...

Όπως και να έχει, δεν θέλω να ξανακούσω μαλακίες για τους ποιούς ψηφίζουμε, εντάξει;
Μπα, μην ελπίζεις. Predictably, οι μαλακίες συνεχίζονται...

Προσωπικά, πάντως, δεν τσιμπάω σε εύκολους αφορισμούς αυτού του είδους, το ξεπέρασα στο σχολείο ;-p

maroulitaaa είπε...

δεν ξέρω, μάλλον παραείμαι ρομαντική ή συναναστρέφομαι τα λάθος άτομα αλλά εγώ πίστευα πως θα πήγαινε ο Μπουτάρης στο β' γύρο. Πάντως σε καλό του βγήκε του Γιωργάκη το κάζο με τη Χρύσα στη Θεσσαλονίκη (εκτός που πέρασε το ΠΑΣΟΚ εντελώς κατά τύχη στο δεύτερο γύρο) καθώς τώρα υπάρχει μια ελπίδα να το βουλώσουν όλα τα πράσινα κομματόσκυλα της πόλης που βλέπουν κάθε τύπου εκλογές σαν κατάθεση βιογραφικού για εξεύρεση εργασίας. Εννοείται πως ο καθένας θα έπρεπε να πάει να ψηφίσει και στο δεύτερο γύρο, έστω και τη Χρύσα. Δείτε το ως εξής: δεν είναι θετική ψήφος στη Χρύσα αλλά αρνητική στον Παπ. Αλλά βλέπω και κάποιους που δεν έχουν τέτοια διάθεση. Πήρε το μάτι μου και κάποιο σχετικό post (mave, γιατί;. Anyway, εκτός που γέλασα απίστευτα με τη Μιλένα Αποστολάκη και τον Πάνο Καμμένο (νομίζω) να μαλλιοτραβιούνται για το τι σημαίνουν τα αποτελέσματα για τις βουλευτικές χάρηκα που ανά την ελληνική επικράτεια εξελέγησαν ανεξάρτητοι (με και χωρίς εισαγωγικά) υποψήφιοι. Αλλά δεν βλέπω να περνάει το μήνυμα στους κομματάρχες...

maroulitaaa είπε...

και κάτι άλλο για τους πολύ ρομαντικούς: ο Μπουτάρης δε θα έβγαινε δήμαρχος αν στηριζόταν επίσημα από το ΠΑΣΟΚ. Θα έπαιρνε βέβαια μεγαλύτερα ποσοστά και θα πήγαινε στο δεύτερο γύρο αλλά δε νομίζω να έβγαινε. Γιατί σιγά μη στήριζε το ΚΚΕ ο,τιδήποτε σχετικό με το ΠΑΣΟΚ. Καλά κρασιά, δηλαδή!

modiano είπε...

Τον Ατσακάκωτο δεν τον έκοψε η Χρύσα, τον έκοψε ο Μπουτάρης οπότε ούτε λόγος να θριαμβολογεί το πασοκ (μερικά μεγαλοστελέχη έκαναν χθες στις εκπομπές αρθροίσεις της προοδευτικής ψήφου... Ε???)

Αλλά για το καλό της θεσσαλονίκης νομίζω πως ούτε ο Μπουτάρης θα έπρεπε να δώσει γραμμή (σε ποιούς εξάλλου;) ούτε η Χρύσα να παρασυρθεί σε θριαμοβολογίες.

Για μια φορά .... please, ας αφήσουν τους πολίτες να μαυρίσουν αυτόν που θέλουν - μερικοί θα μαυρίσουν τη Χρύσα, τι να κάνουμε... αυτά έχει η ζωή.

Την επόμενη Κυριακή δεν ψηφίζουμε τον ποιον θέλουμε ή ΘΑ θέλαμε για Δήμαρχο και τρία πουλάκια κάθονται...

Η ψήφος μας αφορά κατ'αρχήν το ποιον ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

μη ξεχνάτε ότι πολλοί ψηφίζουν αυτό που νομίζουν από πριν "νικητή". Πολλοί ψήφισαν ατσαλάκωτο νομίζοντας ότι θα κερδίσει...αν όμως τώρα δουν πως υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να κερδίσει δεν αποκλείεται ο ατσαλάκωτος να έχει απώλειες.

Επίσης δεν θα πάνε όλοι οι ψηφοφόροι του καρατζαφέρη στον ατσαλάκωτο...μπορεί να είναι δεξιοί..αλλά τα έχουν και λίγο σπασμένα μεταξύ τους...

Και κάτι τελευταίο...ο ΜΟΝΟΣ ο οποίος σήμερα δευτέρα έχει έστω και μια μικρή αναφορά σε ότι έγινε στις εκλογές, στο site του, είναι ο καρατζαφέρης...όλοι οι άλλοι "ακόμα μετράνε". Κάποτε πρέπει αυτοί που ζητάν την ψήφο μας να καταλάβουν πως με ένα site-στατική αφίσα δεν κερδίζεις ψήφους...αν δεν ενημερώνεις το περιεχόμενο είναι χειρότερο από το να μην έχεις καθόλου. Τώρα όλες αυτές οι αφίσες-site-σκουπίδια θα ρυπαίνουν το ελληνικό Internet..και εδώ δεν υπάρχει και σκουπιδιάρης να τα μαζέψει...θα περιμένουμε να γίνουν expire τα domains...

Argos είπε...

Τελικά αποτελέσματα
Τσαλακωμένος 41,43%
Γ.Κ. 07,50%
ΣΥΝΟΛΟ 48,93%

Του λείπει 1,08% για να βγει. Θεωρείτε ότι δεν υπάρχει μέσα στον Μπουτάρη αυτό;
Αν υπάρχει πιστεύετε ότι θα ψηφίσει ποτέ Αράπογλου;

Black Pearl είπε...

Αραπογλου 21,60%
Λευκό Σακκάκι 7,43%
Bob Σφουγγαράκης 5,06%
Μισητός 1,00%

Δε Βάζω Μπουτάρη: 35,09%

ΠΑΣΟΚ Εθνικές '04
νομός Θεσ/νίκης: 36,92%

Υπόλοιπο μένει: 01,83%

Πιστεύεις οτι το 01,83 δεν υπάρχει στον Μπουτάρη; Αν υπάρχει πιστεύεις ότι θα ψηφίσει ποτέ Τσαλακωμένο;

Next Question: Ποια ήταν η τελευταία φορά που πήρε το ΠΑΣΟΚ πάνω από 30% στο Δήμο Θεσσαλονίκης σε δημοτικές εκλογές;