23 Οκτωβρίου 2006

Λαϊκή εντολή

Να σε χαιρόμαστε για μιά ακόμα τετραετία, Δήμαρχε του 32.64% (δηλαδή, του 52.62% επί του 62.03%). Ούτε καν 33 1/3 (κι ούτε λόγος, φυσικά, για το περίφημο 55% επί των ψηφισάντων), αν και μας προέκυψες LP -μακράς διαρκείας, δηλαδή- με το παραπάνω. Να υποθέσω ότι θα μαζέψεις τώρα τις απαιτήσεις σου για ντε φάκτο πρωτοκαθεδρία σε μητροπολιτική διακυβέρνηση και νομή του 5% των φόρων των Θεσσαλονικιών; Να υποθέσω ότι θα τιμήσεις την προεκλογική σου υπόσχεση για διενέργεια δημοψηφισμάτων για τα μεγάλα έργα, χωρίς να προσβάλλεις τη νοημοσύνη μας;

Μη σου βάζω δύσκολα όμως, από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας σου θητείας' ας αρχίσουμε από τα απλά κι εύκολα. Τώρα που επανεκλέχτηκες: fix my goddamn' street, επιτέλους!

Αν ξέχασες για τι πράγμα μιλάω, τα παλικάρια του Τμήματος Έργων του Δήμου ξήλωσαν το βόρειο πεζοδρόμιο της Σβώλου 2 1/2 βδομάδες πριν τις εκλογές και άφησαν κατοίκους και διερχόμενους να κάνουν ισορροπία πάνω σε μαδέρια και απολειφάδια πεζοδρομίου. Οι πλάκες, που δεν είχαν κανένα πρόβλημα, αντικαταστάθηκαν τελικά με πανομοιότυπες στο μεσοβδόμαδο ανάμεσα στις 2 εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά τα παλικάρια σου ξέχασαν να κλείσουν το αυλάκι ανάμεσα στο παλιό και το νέο πεζοδρόμιο. Είναι ζήτημα χρόνου να τραυματιστεί κάποιος διερχόμενος, στραβοπατώντας στην "ουλή", και παιχνιδάκι (*) να καταδειχθεί μετά στο δικαστήριο ότι επρόκειτο για αναίτια εργασία που εξυπηρετούσε αποκλειστικά ψηφοθηρικούς σκοπούς, και που εκτελέστηκε με τρόπο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Άσε λοιπόν κάτω το μπλέιζερ και την τούρτα, Δήμαρχε, τσάκω μυστρί και πυλοφόρι και πιάσε δουλειά για να τιμήσεις τη λαϊκή εντολή που σου ανατέθηκε.

(* εκτός από φωτογραφίες, το κατάστημα διαθέτει και βίντεο υψηλής ανάλυσης, ενώ έμαθα πριν λίγες μέρες ότι επιδόθηκαν υπογραφές διαμαρτυρίας περιοίκων στον υπεύθυνο Δημοσίων Έργων του Δήμου.)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αλέξανδρος Σβώλος. Ο πρωθυπουργός των βουνών...