15 Οκτωβρίου 2006

Λήξις;


Στην παραπάνω εικόνα, ο άστεγος χέστηκε για το σύνθημα του Κουράκη. δεν τον ενδιαφέρει να συμμετέχει γιατί κατάφερε και βρήκε ένα παγκάκι να κοιμηθεί. Έτσι κι' αλλιώς δεν τον έχει καλέσει ποτέ σε φιλολογικό τσάι. Η πόλη έχει κι άλλες όψεις εκτός των γκλαμουράτων εκλογών. Όψεις που τις αγνοουμε ή που τις θυμόμαστε κάθε τέσσερα χρόνια.

Σήμερα ψηφίζουμε. Σήμερα, κανονικά λήγει και η θητεία του Frappelections. Σήμερα οι πιο πολλοί θα σταματήσουν να ασχολούνται, όσοι και όσο ασχοληθήκανε. Θα πιστέψουν ότι όλα τελειώσανε με την κατάθεση της ψήφου του.

Τελειώσανε; Για μένα όχι. Δεν έχει σημασία αν θα βγει η όχι ο ατσαλάκωτος ή ο στρινγκάτος. Εμείς πρέπει να είμαστε πάλι στην πρώτη γραμμή, με την όποια δύναμη έχουμε. Να τους ελέγχουμε, να προτείνουμε, να μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί. Δεν μπορεί να ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια και μετά να απουσιάζουμε. Όσο απουσιάζουμε τόσο πιο Λουδοβίκοι γίνονται. Ίσως από αύριο οι υπόλοιποι υποψήφιοι των νικητών να εξαφανιστούν.

Εμείς που θα βρισκόμαστε αύριο;

1 σχόλιο:

modiano είπε...

Σκοτίστηκαν για τους άστεγους όλοι τους!!!

Ο Νικήτας χάρισε και τα δικαιώματα από το βιβλίο/προεκλογικό πρόγραμμα, που προσφάτως εξέδωσε (Ιανός), υπέρ των αστέγων. 200-300 Ευρώ, το πολύ, για να μιλήσουμε με νούμερα... Λιγότερο από τα πουμπουάρ στους σερβιτόρους στην εκδήλωση με τις φαρμακευτικές στο Ιντερκοντινένταλ δηλαδή!