11 Οκτωβρίου 2006

Αργούν οι εκλογές; Σκάσε και κολύμπα!Συνήθως καταστροφές (φυσικές και μη), πριν από έναν κρίσιμο αγώνα μπορούν να καθορίσουν την εξέλιξή του. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Όσοι ξέρουν από ομαδικά αθλήματα το έχουν διαπιστώσει.

Στην πολιτική δεν φτάνει αυτό. Χρειάζεται τους πόντους που θα χάσει ο ένας να τους κερδίσει ο άλλος. Έτσι λοιπόν μετά τις προηγούμενες πλημμύρες, ο Ψωμιάδης χάνει πόντους, αλλά δεν βλέπω κανένα να τους κερδίζει. Πολύ φοβάμαι ότι θα ξαναγυρίζουν πίσω.

Το πρόβλημα μιας φυσικής καταστροφής έγκειται στο ότι τα μέτρα που έπρεπε να πάρεις σε περίοδο "ανομβρίας" ήταν ελλιπή γιατί όπως λέει και ο Πάνος Θεοδωρίδης στο «Καναβάτσο» του Αγγελιοφόρου και που αντιγράφει στο blog του ο ΆΝεμος :

"O τόπος δε θεωρείται τόσο σημαντικός, ώστε να δεθούν ψηλά τα ρέματα, να καθαρίζονται οι εκατοντάδες κοίτες και οι όχτοι, να χτίζονται δυνατές γέφυρες σε συνδυασμό με αντιπλημμυρικά. Oι κάτοικοι είναι λίγοι, οι ψήφοι μετρημένες και όχι κρίσιμες, τα παραγόμενα προϊόντα επίσης λίγα, δηλαδή κατά την εκτίμηση των υπηρεσιών, μια φορά στα πενήντα χρόνια που γίνεται ο χαμός, θα τα παίρνει όλα το ποτάμι, θα γίνεται η σχετική φασαρία και μετά, φτου μανά κι απ' την αρχή."

Βλέπετε οι κάμερες δεν κάνουν βόλτα στην επαρχία. Παραμένουν στα αστικά κέντρα, εκτός και να συμβούν καταστροφές.


Υ.Γ. Στην φωτογραφία οι επιτόπου. Ο Πρωθυπουργός, εκ δεξιών (πάντα) ο κουρασμένος φίλος του Πανάγου, Ψωμιάδης και πίσω αριστερά (όπως βλέπουμε την φωτογραφία) η φαλάκρα του φίλου του Χρηστίδη, Αδάμ Ρεγκούζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: