04 Οκτωβρίου 2006

Σύνδεση με Κάϊρο

Και τώρα που καβατζάραμε το 40ο post (πως λέμε "9 1/2 βδομάδες", "40 μερόνυχτα", "96 δάκρυα" ...) στο frappelections, κι ενώ απομένουν 11+1 μέρες πριν τις εκλογές, είναι ίσως ευκαιρία να ξεκαταχωνιάσουμε την ιδέα που συζητήθηκε καταμεσίς στο καλοκαίρι και να υποβάλλουμε ερωτήσεις στους υποψήφιους νομάρχες και δημάρχους, σαν πολίτες και ψηφοφόροι των εκλογικών τους περιφερειών (σιγά μην καταλάβουν τίποτα αν τους πούμε ότι είμαστε bloggers). Ξέρω, δε συνηθίζεται να ρωτάμε εμείς αλλά να μας υπόσχονται αυτοί, χωρίς καν να μας ρωτάνε τι θέλουμε. Μεταξύ άλλων, όμως, γι' αυτό υπάρχουν τα νέα μέσα: για να σπάνε τις ανούσιες παραδόσεις στην επικοινωνία με την εξουσία. Εξάλλου, πως θα βγάλουμε το άχτι μας αν δε μας πάρουν καν χαμπάρι αυτοί που αποζητούν την ψήφο μας;

Όχι ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι θα μπουν στον κόπο να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας, ή έστω να τις διαβάσουν, αλλά η (ανύπαρκτη) ομάδα αρχισυνταξίας του frappelections υπόσχεται ότι θα κάνει ότι μπορεί για να τις προωθήσει στους αποδέκτες τους, αρκεί αυτοί να διαθέτουν τουλάχιστον ένα ψωρο-email (το ταχυδρομείο αργεί και το fax κοστίζει, ως γνωστόν), και φυσικά θα δημοσιεύσει τυχόν απαντήσεις στο blog. Στη χειρότερη περίπτωση, θα ξέρουμε αναμεταξύ μας τι περιμένουμε από τις αφεντιές τους.

Λοιπόν, τι λέτε;

ΥΓ: Για να μη γίνει μπάχαλο, όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο "πείραμα", ανεβάστε ένα post ανά άτομο με όλες τις ερωτήσεις μαζεμένες, είτε είναι γενικές είτε απευθύνονται σε συγκεκριμένους υποψήφιους.

1 σχόλιο:

Oneiros είπε...

Αυτή είναι μιά καλή ιδέα γενικότερα, και κυκλοφορεί σαν πρόταση -η, τουλάχιστον, το έχω σκεφτεί κι εγώ- πολύ πριν γεννηθεί σαν ιδέα το frappelections. Όχι όμως τόσο για να σχολιάσουν οι υποψήφιοι, αλλά ως photoblog για να δούμε κάπως διαφορετικά την πόλη μας. Προτείνω να το ξεκινήσουμε σε διαφορετικό ongoing blog μόλις τελειώσει το νταβαντούρι (κι επειδή δεν θα το δει κανείς αυτό το σχόλιο, θα το ξαναπροτείνω σε ξεχωριστό post τότε).