03 Οκτωβρίου 2006

Προγράμματα υποψηφίων Δημάρχων και διαδίκτυο

Απομένουν λιγότερο από δύο βδομάδες για τις εκλογές και αναζητώ στα sites των υποψηφίων Δημάρχων το Πρόγραμμα τους για τον Δήμο.

Ο Παπαγεωργόπουλος ικανοποιήθηκε βάζοντας στο link Πρόγραμμα τρία πράγματα:

Κυκλοφορία, Αναπλάσεις, Απασχόληση. Στη σελίδα «Κυκλοφορία» γράφει για όλα όσα υποσχέθηκε και όσα πραγματοποίησε. Παρατηρώ ότι στο αριστερό μέρος που γράφει για αυτά που Υποσχεθήκανε μιλάει αθροιστικά για όσες θέσεις πάρκινγκ έγιναν, όσες εξασφαλίστηκαν και όσες δρομολογήθηκαν Κοιτώντας δεξιά κάτω από το «Υλοποιήσαμε» βλέπω ότι η πλειονότητα των θέσεων πάρκινγκ είναι «δρομολογημένες» και όχι υλοποιημένες…. Καλά, δεν χρειαζόταν να το δω στο site, αλλά νομίζω ότι βγαίνει το μάτι του αναγνώστη με κάτι τέτοια…

Στη σελίδα Αναπλάσεις, που τιτλοφορείται «Οικολογική αντεπίθεση» διαβάζω κάποιες αοριστολογίες «Πετύχαμε πολλά» «Μπορούμε ακόμη περισσότερα» φτάνει να μας ψηφίσετε. Στη σελίδα «Απασχόληση» μας λέει ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο μεγαλύτερος εργοδοτικός οργανισμός στη Βόρεια Ελλάδα» και ότι «ο Δήμος κλιμακώνει τη μάχη με την ανεργία». Αυτό κατά τον Δήμαρχο θεωρείται Πρόγραμμα. Δεν ξέρω εάν έχει κυκλοφορήσει και άλλα φυλλάδια (δεν τα έχω δει προσωπικά) – πάντως αυτά που διάβασα είναι προσβολή για τον αναγνώστη.

Η Αράπογλου παίρνει άριστα όσον αφορά την παρουσίαση του προγράμματος της. Το έχει ήδη ανηρτημένο στο site της, εδώ και μια βδομάδα περίπου, και αποτελείται από 12 ενότητες που συνθέτουν μια μεγαλεπήβολη πρόταση για την πόλη. Το Πρόγραμμα είναι πολύ καλογραμμένο και ευπαρουσίαστο. Τα τμήματα που πρόλαβα να διαβάσω περιέχουν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις και είναι εμφανές ότι στην δημιουργία του έχουν συμβάλλει άνθρωποι με γνώσεις και άποψη για την πόλη.

Ο Μπουτάρης μόλις το προηγούμενο Σάββατο παρουσίασε το Πρόγραμμα του στο Ολύμπιον και δεν το έχει αναρτήσει ακόμη στο site του. Άργησε πολύ ο κυρ-Γιάννης και αναρωτιέται κανείς ποιό είναι τελικά το σχέδιο της κίνησης για την πόλη

Ο Κουράκης δεν μπαίνει στον κόπο να αναρτήσει το Πρόγραμμα του στο site του. Δεν νομίζω ότι έχει κάνει ακόμη κάποια παρουσίαση και μένει με την ιδρυτική Διακήρυξη.

Ο Καρατζαφέρης έχει αναρτήσει μόνο τον συνδυασμό του.

...και ο Σαχίνης, υποθέτω, είναι κατά των sites.

Συμπέρασμα: ή το διαδίκτυο είναι χεσμένο από την πλειονότητα των υποψηφίων Δημάρχων ή δεν έχουν Πρόγραμμα να παρουσιάσουν.

No further comments.

4 σχόλια:

Argos είπε...

Μαρία θα σε μαλλώσω. Μισή δουλειά έκανες!!
Δεν παρατήρησες ότι το πρόγραμμα του Παπαγεωργόπουλου είναι σκαναρισμένο από το φυλλάδιό του;
Δεν είδες ΄τοι και το κείμενο που συνόδευε την εικόνα δεν είχε κενά μεταξύ των λέξεων;
Η προχειρότητα δεν μετράει;

mpsaltik είπε...

Δεν έχω δει το φυλλάδιο του, αλλά αν περιέχει αυτά που βλέπω και στο site, τότε επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο δήμαρχος δεν έχει χεσμένο απλά και μόνο το διαδίκτυο αλλά και όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης
Η κακή εμφάνιση των κειμένων και η προχειρότητα επιβεβαιώνουν επίσης το παραπάνω συμπέρασμα

(λες και δεν τα ξέραμε..)

maroulitaaa είπε...

το πρόγραμμα ήρθε στην πόρτα μας σε διαφορετικά τευχάκια για κάθε θέμα και όλα μαζί σε ζελατίνα αλλά Σούπερ Κατερίνα. Κοίταξα μόνο αυτό για τα δημόσια έργα και τις αναπλάσεις και είχε κάτι αισχρά σχεδιαγράμματα και χάρτες στο Photoshop σαν αυτά που κάναμε στη σχολή στο τρίτο έτος...Need I say more?

mave είπε...

μας προσβάλεις συλλογικά όλους τους Αρχιτέκτονες του ΑΠΘ ! Είμαι σίγουρος ότι οι τριτοετείς στην Αρχ.σχολή μπορουν να κάνουν καλύτερα διαγραμματα και γραφιστική από το φυλλάδιο του παπαγεωργόπουλου :) και χωρίς η/υ κίολας:)