05 Οκτωβρίου 2006

Αυθαιρεσίες

Έχει γίνει κουραστικό για όσους διαβάζουν τα post μου, αλλά και για μένα, η γκρίνια που βγάζουν. Ίσως είμαι γκρινιάρης, ίσως κατ' άλλους, να είναι πιο εύκολη η γκρίνια από τις προτάσεις. Ίσως. Πάντως προτάσεις έχω κάνει στο thess και αλλού.

Ξέφυγα όμως. Μιλούσα για γκρίνια. Το χειρότερο δεν είναι η γκρίνια από μόνη της αλλά για ποιόν την βγάζω. Δεν γκρινιάζω εναντίον του Ατσαλάκωτου ή του Πανίκα, όχι. Γι' αυτούς γκρίνιαζα 2 χρόνια τώρα μέσα από τα blogs. Γκρινιάζω με αυτά που πιστεύω ότι κάνουν στραβά οι υπόλοιποι. Γιατί; Μα γιατί έτσι ακυρώνουν την "αλλαγή" που διαφημίζουν. Γιατί έτσι νομιμοποιούν κάθε αυθαιρεσία που έχουν κάνει ο Λουδοβίκος και ο Πόντιος πιλότος. Γιατί έτσι δεν διαφέρουν από αυτούς που δεν γουστάρω και θέλω να αλλάξουν.

Έτσι χθες η κα Αράπογλου είχε πάρτι. Κάλεσε τους φίλους της, τους δημοσιογράφους και δεν ξέρω ποιόν άλλο. Που είχε το πάρτι της; Μα φυσικά στο Interni. Τι είναι το Interni; Ένα από τα λίγα παράνομα της παραλίας της Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι γνωστό δεξιά της παραλίας απαγορεύται, από την εποχή που το μπαζώσανε, το χτίσιμο. Από την ίδια, επίσης, εποχή είχαμε αυθαίρετα. Το πρώτο, του ταμείου των υπαλλήλων του ΟΤΕ, το "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE". Υπήρχε βέβαια και ο ιστιοπλοϊκός όμιλος, ο οποίος το ξεφτέλισε σταδιακά κάνοντας και το περίφημοο beach bar, από καφενείο.
Αργότερα, πολύ αργότερα, από την εποχή του μπαζώματος και αφού είχε ξεκινήσει η εποχή των "μπάζων" η δεξιά διοίκηση του Δήμου, δεν θυμάμαι ο Κούβελας, ο Διακοσμόπουλος, έχτισε ένα κτίριο, που παλιότεροι μου είπαν ότι προοριζόταν για ΚΑΠΗ, το οποίο μετατράπηκε από την πρώτη χρήση του σε καφετέρια και αργότερα σε κέντρο πολλαπλών εκδηλώσεων, Το "Θεσσαλονίκη Palace". Τόσα παλάτια, ούτε η Βενετία. Δόθηκε για εκμετάλλευση, υποθέτω με διαγωνισμό, στους αδελφούς Σιδέρη.

Πριν από 2-3 χρόνια το μαγαζί άλλαξε σχήμα, όνομα και ιδιοκτησία. Στο ιδιοκτησιακό καθεστώς η αλλαγή ήταν η προθήκη του Νίκου "Moda Bagno" Βαρβέρη. Δεν ξέρω αν εμφανίζεται επίσημα ή όχι, αλλα αυτό κυκλοφορεί στην πόλη.

Η επιλογή του χώρου δεν ξέρω με ποιά κριτήρια έγινε. "Να πλησιάσουμε τους απολιτίκ που συχνάζουν εκεί; Εδώ χωράμε; Στηρίζουμε τα αυθαίρετα;" δεν ξέρω τι ακριβώς σκεφτήκανε πάντως είμαι σίγουρος ότι δεν σκεφτήκανε ότι νομιμοποιούνε τις αυθαιρεσίες του Δήμου. Εδώ βέβαια ολόκληρος πρωθυπουργός πήγε τον Ερτογάν στο Shark με την αυθαίρετη προβλήτα, η Χρύσα θα κολούσε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: