28 Σεπτεμβρίου 2006

Χλιαρό φραπέ μέχρι τέλους

Ναι, με ένα ποτήρι χλιαρό φραπέ υποχρεωμένοι να τον πιούμε μέχρι τέλους, ως και τον αφρό ακόμη, έτσι μείναμε, μετά από την αδυναμία συνεργασίας και την πολυδιάσπαση των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης μας (τύφλα νάχει η Πτώση του Καμύ!) Εν τω μεταξύ οι κομματικές ίντριγκες πήραν και έδωσαν, μίση και πάθη του παρελθόντος αναβίωσαν και μαχαίρια τραβήχτηκαν μεταξύ αδελφών (ευτυχώς σε συμβολικό επίπεδο και μόνον!). Αυτά και άλλα πολλά σπουδαία συνέβησαν τους τελευταίους μήνες στην πόλη μας. Να είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την εξέλιξη; Λίγο δύσκολο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα αίσθημα μουδιάσματος και κενού που κατέκλυσε, πιστεύω, πολλούς από μας. Η απραξία που ακολούθησε δεν βοήθησε σε τίποτα τη μάχη των δημοτικών εκλογών, μια μάχη που όφειλε να είχε θεωρηθεί από όλους σαν ένα στοίχημα για την ανατροπή του καθεστώτος του ατσαλάκωτου, και να είχε ακολουθηθεί μια στρατηγική νίκης για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Και τώρα λοιπόν, τι γίνεται? Τώρα πήρε ο κάθε ένας μας από ένα σήμα (ενός από τους πολλούς υποψηφίους), ανάλογα με την πολιτική του τοποθέτηση, και το προβάλλει, χωρίς πραγματικά να πιστεύει ότι υπάρχουν πιθανότητες για μια οποιαδήποτε αλλαγή στα δημοτικά πράγματα. Αλήθεια γιατί θα πρέπει να με νοιάζει ποιο ποσοστό θα πάρει στις δημοτικές εκλογές το κόμμα που ψηφίζω στις εθνικές εκλογές; Αν ήταν έτσι, τότε ας κατανέμονταν οι δήμαρχοι ανάλογα με τα ποσοστά των εθνικών εκλογών. Αλήθεια, αυτή είναι η αυτοδιοίκηση που ονειρευόμαστε;

Κάποιοι λένε ότι το ερώτημα που τώρα τίθεται, είναι τι θα κάνουν όλοι οι υποψήφιοι μετά τις δημοτικές εκλογές. Τι να λέμε, δηλαδή, για τις εκλογές; Ότι θα σαρώσει για άλλη μια φορά ο ατσαλάκωτος με το χαμόγελο της Colgate; (βρε μπας κι έκανε οδοντοπροσθετική;)

Άξία λοιπόν έχει να αναδείξουμε όχι μόνο τα (χίλια!) προβλήματα της πόλης (φυσικά είναι το πρώτο ζητούμενο), αλλά και να διαμορφωθεί μια προοπτική απαίτησης μιας δυναμικής αντιπολίτευσης από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και, ποιος ξέρει, ίσως και μιας μετεκλογικής συνεργασίας, αν δεν υπάρξει τελευταίες μέρες μια πόλωση εκ μέρους κάποιων, που θα αργήσει πολύ να απορροφηθεί.

Μέσα από αυτό το blog που δημιούργησαν ο Oneiros με τον mave δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Μπράβο παιδιά!

Δεν θάλεγα όχι και για κανένα παγάκι!


Δεν υπάρχουν σχόλια: